کد خبر : 1601
تاریخ انتشار : جمعه 6 مرداد 1402 - 13:53

چین، مشتری نفت ارزان روس‌ها

چین، مشتری نفت ارزان روس‌ها
چین با بهره بردن از مزیت نفت ارزان روسیه برای تقویت ذخایر نفت خود، در ژوئن ذخایرش را به بالاترین میزان در سه سال گذشته رساند و انعطاف پذیری خود برای نیازهای وارداتی آینده را افزایش داد.

به گزارش انرژی پرس، طبق محاسبات رویترز بر اساس داده‌های رسمی، بزرگترین واردکننده نفت جهان در ژوئن، ۲.۱ میلیون بشکه در روز به ذخایر تجاری یا استراتژیک اضافه کرد که در مقایسه با ۱.۷۷ میلیون بشکه در روز در ماه مه، بالاتر بود و بیشترین میزان افزایش را از ژوئن سال ۲۰۲۰ داشت که پالایشگاه‌های چینی از فرصت سقوط کم سابقه قیمت نفت در اوج بحران پاندمی کووید ۱۹ استفاده کرده و واردات نفت را افزایش داده بودند.

چین حجم  نفتی که به ذخایر استراتژیک و تجاری اضافه یا برداشت می‌کند را فاش نمی‌کند، اما می‌توان میزان آن را با کسر مقدار نفت پالایش شده از کل نفت موجود از واردات و تولید داخلی، تخمین زد.

بر اساس داده‌هایی که ۱۷ ژوئیه از سوی اداره ملی آمار چین منتشر شد، پالایشگاه‌های چین ۶۰.۹۵ میلیون تن معادل ۱۴.۸۳ میلیون بشکه در روز نفت در ژوئن پالایش کردند. این میزان ۱۰.۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۲  افزایش داشت و دومین رکورد بالای ماهانه بود و تنها ۱۴.۹۱ میلیون بشکه در روز با رکورد مارس فاصله داشت.

حجم نفت قابل دسترس برای پالایشگاه‌ها، ۱۶.۹۳ میلیون بشکه در روز بود که شامل واردات ۱۲.۶۷ میلیون بشکه و تولید داخلی ۴.۲۶ میلیون بشکه در روز بود. با کم کردن تولید پالایشگاهی از کل نفت موجود، ۲.۱ میلیون بشکه در روز مازاد برای ذخیره سازی باقی می‌ماند.

طی پنج ماه نخست سال میلادی جاری، چین حدود ۹۵۰ هزار بشکه در روز به ذخایر نفت اضافه کرده که در مقایسه با ۷۴۰ هزار بشکه در روز در کل سال ۲۰۲۲، رشد ۲۸ درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید:  ایران در اوج صادرات/ تولید روزانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت

آنچه آمار ذخایر نشان می‌دهد این است که چین در نیمه اول سال در حالی به ذخایر نفت خود اضافه کرده که تولید پالایشگاهی افزایش پیدا کرده است. اما سوال بازار این است که پالایشگاه‌های چینی با همه نفت اضافی که در مخازنشان وجود دارد، چه خواهند کرد و پاسخ احتمالی، تا حدود زیادی به اتفاقی بستگی دارد که برای قیمت جهانی نفت خواهد افتاد. انتظار غالب که از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون در بازار وجود داشته، رشد تقاضای جهانی برای نفت به خصوص در نیمه دوم سال بوده است که چین، پیشران آن خواهد بود.

آژانس بین‌المللی انرژی با اشاره به موانع اقتصادی، در جدیدترین گزارش خود، برآوردش از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۳ را به ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش داد که ۲۲۰ هزار بشکه در روز کمتر از رقم پیش بینی شده در گزارش ماه گذشته این آژانس است. با این حال، رشد ۲.۲ میلیون بشکه در روز، همچنان قوی محسوب می شود و از محدود شدن قابل توجه عرضه در بازار نفت در نیمه دوم سال حکایت دارد.

بر اساس گزارش رویترز، گروه تولیدکنندگان اوپک پلاس تحت مدیریت عربستان سعودی و روسیه، در اقداماتی که به ‌عنوان تلاش برای ایجاد ثبات در بازار توصیف می‌کند، تولید خود را کاهش داده‌اند. با این حال، باور عمومی بر این است که این گروه قصد دارد قیمت نفت را حداقل، ۷۵ دلار در هر بشکه نگه دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

جانانصاحب پنجشنبه , ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۳:۲۸

من نفت به چین نمیدم تحت هیچ شرایطی نمیدم نه وصاحب هم منم جمهوری نیست نه… پادشاه هم منم…. پادشاهی میشه ممالکم… اره… پیامبر میفرمایذ…. جانان غدیری کوروشی…