چگونه با «دو درجه کمتر» همراه شویم؟ +فیلم
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، ابتدا اجرای همین پیشنهاد «دو درجه کمتر» است که معنایش میشود کاهش دمای لوازم گرمایشی خانه و پوشیدن لباسهای گرمتر و مناسب فصل.
استفاده از پوشش مناسب، استفاده از پردههای ضخیم، استفاده از شیرهای ترموستاتیک و رعایت دمای رفاه (۱۸تا ۲۱درجه) و پوشش مناسب موتورخانهها و تعمیرات لازم در آنها را به عنوان بخشی از راههای مصرف بهینه گاز توصیه می شود.
البته راهکارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف گاز وجود دارد. از دو جداره و عایق کردن در و پنجره ها گرفته تا نصب پرده های ضخیم و قطور و … که برخی از آن ها نیازمند تغییرات ساختاری و اساسی در ساختمان و فضای زندگی شماست و وقتی این راه ها را می شنوید، این تغییرات برایتان مشکل و گاه ناممکن به نظر می رسد.
اما برای کوتاه زمان و کمک به کاهش مصرف راه های فوری و ساده تری هم هست که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
کمی بیشتر لباس بپوشید
بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها شروع کنید. با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم می توانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، می توانید هزینه هایی را که صرف گرمایش منزل می شود تا پنج درصد کاهش دهید.
عایقهای ویژه پنجره
این عایق ها را که به شکل برچسبهای شفاف ساخته میشوند به راحتی میتوان بر روی شیشه پنجرهها چسباند و بخشی از خواص پنجرههای دو جداره را در آنها به وجود آورد. این برچسبها باعث میشوند ورود گرما در تابستان تا ۸۰% کاهش یابد. علاوه بر این انواع کم تابش این محصولات (Low-E) قادرند تلفات حرارتی و زمستانی را نیز تا ۳۰% کاهش دهند.
راه دیگر برای بالا بردن کارآیی پنجرههای موجود، نصب ورقههای پلاستیکی شفاف بر روی پنجرهها است. این ورقههای شفاف را میتوان توسط چسبهای دوطرفه طوری به شیشه چسباند که چند میلیمتر با آن فاصله داشته باشند.
کار سادهتری که میتوان انجام داد این است که در چند هفته از سال که هوا خیلی سرد است بر روی پنجرهها نایلون کشید و دور تا دور آن را با چسب نواری پهن چسباند. با این کار در درجه اول شرایط آسایش بالاتری برای ساکنین ایجاد میشود و در کنار آن در مصرف سوخت نیز صرفهجویی میشود.
پردهها
نصب پردههای کاملاً چیندار که پنجره را کاملاً بپوشاند میتواند جلوی اتلاف حرارت را به مقدار زیادی بگیرد. این پردهها در فصل تابستان نیز جلوی تابش خورشید را میگیرند و به خنک نگه داشتن داخل ساختمان کمک شایانی میکنندف بویژه اگر آستر براق داشته باشند.
به اندازه بودن و نصب صحیح پرده بسیار مهم است. پرده باید طوری باشد که هوا نتواند پشت آن آزادانه حرکت کند. برای این کار میتوان فاصله ریل پرده تا دیوار را با چیزی مانند تخته پرکرد یا گیرهها را طوری به پرده زد که خود پرده تا دیوار تا ادامه پیدا کند. همچنین میتوان پایین پرده را با وسیلهای بر روی دیوار ثابت کرد.
اجاق گاز
یکی از بزرگترین دلایل اتلاف سوخت در منازل، استفاده نادرست از اجاق گاز است. زیاد کردن بیش از حد شعله، قرار دادن ظروف کوچک روی شعلههای بزرگ و ظروف بزرگ روی شعلههای کوچک، از مهمترین اشتباهاتی است که برخی خانمهای خانهدار مرتکب میشوند و باعث هدر رفتن ۴۰ درصد سوخت اضافی میشوند. در ضمن، حواستان باشد که شعله اجاق گازتان باید آبی بسوزد.
مصرف بیرویه گاز نه فقط در خانه، بلکه در محیط کار هم بسیار اشتباه است. آیا میدانستید هر بار که گاز شهری یک خانه قطع میشود، به خاطر استفاده بیش از حد یک فرد دیگر است؟ صرفهجویی در بهرهبرداری از انرژی گازی، وظیفه شهروندی و انسانی ماست.
امروزه منابع گازی با محدودیت روبرو هستند و هزینه حاملهای انرژی نیز در حال افزایش است. در چنین شرایطی هزینه قبوض هم صعودی بوده و صرفهجویی، علیالخصوص در محیطهای کار که شلوغ هستند، به یک امر ضروری تبدیل شده. از طرف دیگر، مصرف بیرویه از این منابع میتواند موجب تولید گازهای خطرناک و آسیب به محیط زیست هم بشود.
گاز شهری از ۵۰% هیدروژن، ۲۰ تا ۳۰% متان، ۷ تا ۱۷% کربن مونوکسید، ۳% دی اکسید کربن، ۸% هیدروکربورها و ۸% ناخالصیهای دیگری همچون گوگرد، بخار آب، اسید سیانیدریک و غیره تشکیل شده است. تولید بیش از حد این گازها میتواند خطراتی برای محیط زیست و سلامت ما در بر داشته باشد.
اگر سلامت محیط زیست، نیاز دیگران به منابع انرژی و این دست مسائل چندان برای شما مهم نیست، مطمئناً به صرفه اقتصادی هزینههای خود اهمیت میدهید. توجه داشته باشید که کاهش گاز مصرفی میتواند تأثیر قابل توجهی در پایین آمدن مخارج شرکت یا دفتر کار شما داشته باشد.
برای پیادهسازی الگوهای مناسب جهت کاهش گاز مصرفی و کاهش هزینهها در محیط کار نیز نیازی به نوآوری تازهای ندارید، چراکه چند راهکار مشخص پیش روی شما وجود دارند.
اصلاح الگوی مصرف
این گزاره درست است که سهم زیادی از صرفهجویی در مصرف گاز، به عهده سازندگان ساختمان است که در ایجاد تأسیسات، نکات مهم را رعایت کنند. با این وجود، الزام اصلاح الگوی مصرف توسط کاربران همچنان به قوت خود پابرجاست.
این یک حقیقت انکار ناپذیر است که الگوی مصرف در ایران و به صورت کلی کشورهای در حال توسعه، با کشورهای پیشرفته فاصله بسیار زیادی دارد. چنانچه شهروندان به خوبی یاد بگیرند که چگونه میتوانند مصرف منابع گازی خود را کاهش داده و این فرهنگ را بپذیرند، علاوه بر صرفهجویی، میتوانند هزینههای خود را نیز کاهش دهند.
این کاهش هزینهها شاید در فضاهایی مانند خانه چندان قابل توجه نباشند اما در محیط کار که قبض گاز مبلغ هنگفتی دارند، اهمیت چشمگیری خواهد داشت.
تنظیم کردن آبکرمکن
احتمالاً! شما هم همینطور هستید که وقتی شیر آب گرم را باز میکنید، حرارت به قدری بالاست که مجبور میشوید مقداری آب سرد را هم به جریان آن اضافه کنید.
گرچه این یک عادت قدیمی است اما کاملاً اشتباه بوده و به خاطر تنظیم نبودن دمای آبگرمکن اتفاق میافتد. گرچه کسی توجه چندانی به این مسئله ندارد اما دمای مناسب آبگرمکنها میبایست بین ۴۵ تا ۴۸ درجه باشد. با این کار میتوانید میزان قابل توجهی در گاز مصرفی صرفهجویی کرده و هزینههای خود را نیز پایین بیاورید.
استفاده از سیستم هوشمند کنترل موتورخانه میتواند به خوبی دمای آبگرمکن را تنظیم کند و نقش مهمی در مصرف بهینه انرژی گازی داشته باشد. چنانچه ساختمان محیط کار شما به این لوازم هوشمند مجهز نیست، پس وقت آپدیت کردن رسیده!
سرویس کردن به موقع لوازم گرمایشی
بسیاری از قطعات لوازم گرمایشی مصرفی هستند، یعنی در طول زمان مستهلک شده و نیاز به تعویض یا تعمیر دارند. هرچقدر تجهیزات شما فرسودهتر باشند، رفتهرفته میزان مصرف آنان نیز افزایش پیدا میکند.
تعویض فیلتر هوای کثیف، تعویض واشرهای، جایگزین کردن رگلاتور، رسوب گیری لولهها، آزاد کردن مسیر حرکت جریان آب و غیره باعث میشود تجهیزات شما به درستی و مانند روز اول به فعالیت خود ادامه داده و تحت فشار، مجبور به استفاده بیشتر از انرژی نباشند.
توجه داشته باشید که فرقی ندارد تجهیزات گرمایشی شما مدرن و پیشرفته باشند یا قدیمی، سرویس کردن سالانه آنان الزامی است، زیرا در غیر اینصورت بازدهی کاهش یافته و هزینه قبوض شما افزایش پیدا میکند.
برچسب ها :اصلاح الگوی مصرف انرژی ، دو درجه کمتر ، صرفه جویی در مصرف گاز ، مصرف بهینه گاز ، ناترازی گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰