کد خبر : 32671
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 فروردین 1404 - 11:55

پزشکیان: ساختار فعلی دولتی در زمینه مصرف انرژی پاسخگو نیست/ باید به سوی ساختاری متشکل از نخبگان و نهادهای مردم‌محور حرکت کنیم

پزشکیان: ساختار فعلی دولتی در زمینه مصرف انرژی پاسخگو نیست/ باید به سوی ساختاری متشکل از نخبگان و نهادهای مردم‌محور حرکت کنیم
رئیس‌جمهوری با بیان چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی گفت: تجربه‌های پیشین به‌روشنی نشان داده است که ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست، از این‌ رو باید به سوی ساختاری شبکه‌ای، متشکل از نخبگان، نهادهای مردم‌محور و گروه‌های مرجع حرکت کنیم.

به گزارش انرژی پرس، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان عصر سه‌شنبه (۲۶ فروردین) در نشست بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی با تأکید بر پیچیدگی این موضوع اظهار کرد: به‌دنبال راه‌حل واحد و نسخه کلیشه‌ای برای عبور از این چالش نیستیم، بلکه مجموعه‌ای از راهکارها و برنامه‌های متنوع، متکی بر مشارکت مردمی، متناسب با اقلیم، سبک زندگی، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی در تبیین چارچوب کلی برنامه دولت برای کاهش شدت مصرف انرژی، به پنج رکن ساختار، برنامه، مدیریت، منابع و تعهد مدیریت ارشد اشاره کرد و افزود: ساختار فعلی دولتی در این حوزه پاسخگو نیست، از این‌ رو باید به سوی ساختاری شبکه‌ای، متشکل از نخبگان، نهادهای مردم‌محور و گروه‌های مرجع حرکت کنیم.

رئیس‌جمهوری استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی را یکی از ارکان مهم این تحول دانست و تصریح کرد: در این مسیر، از کانون‌های دانشگاهی برای مدیریت و نظارت، از گروه‌های مرجع برای الگوسازی و از نهادهای مردمی برای اجرا بهره خواهیم گرفت.

بیشتر بخوانید:  خصولتی‌ها ناترازی گاز و بنزین کشور را برطرف نمی‌کنند

پزشکیان با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی واقع‌گرایانه افزود: برنامه‌ها باید منعطف، مبتنی بر واقعیات، همسو با اهداف تعیین‌شده و برخوردار از زمان‌بندی دقیق باشند.

وی محورهای اصلی برنامه‌های دولت برای مدیریت مصرف انرژی را برشمرد که شامل مدیریت تقاضا، اصلاح نظام پرداخت یارانه انرژی، ارتقا کیفیت تولید وسایل مصرف‌کننده انرژی، مهندسی ساختمان‌ها، آموزش صرفه‌جویی، تشویق مصرف‌کنندگان کم‌مصرف و اعمال جریمه برای پرمصرف‌ها می‌شود.

رئیس‌جمهوری هماهنگی و هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی را شرط لازم برای موفقیت برنامه‌های تحولی در حوزه انرژی دانست و اظهار کرد: دستیابی به زبان و نگاه مشترک در سیاست‌گذاری و اجرا ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

منبع: شانا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.