پایان کار هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز با انتشار بیانیه
به گزارش انرژی پرس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سران کشورها و دولتهای کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) روز دوم مارس ۲۰۲۴ (شنبه، ۱۲ اسفندماه) با صدور بیانیهای و تأکید بر روحیه همبستگی و همکاری این مجمع، به هفتمین نشست سران خود در شهر تاریخی الجزیره، پایتخت جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر پایان دادند.
هفتمین نشست سران جیئیسیاف با میزبانی عبدالمجید تبون، رئیسجمهوری الجزایر و موضوع «گاز طبیعی برای آیندهای امن و پایدار»، سران کشورها و دولتهای کشورهای عضو شامل الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا و ناظران شامل آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو را گرد هم آورد.
در این نشست نمایندگانی از کشورهای عمان، سنگال، تونس و ایتالیا و سازمانهای بینالمللی از جمله کمیسیون انرژی اتحادیه آفریقا، سازمان تولیدکنندگان نفت آفریقا، مؤسسه تحقیقات اقتصادی آسهآن و شرق آسیا، سازمان کشورهای عربی صادرکننده نفت (اوآپک) و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم حضور داشتند.
محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر و رئیس نشست فوقالعاده وزارتی جیئیسیاف، جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و رئیس نشست عادی سالانه وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو در سال ۲۰۲۴ و محمد حامل، دبیرکل جیئیسیاف هم در این نشست حضور داشتند.
رئیسجمهوری الجزایر تأکید کرد که این نشست فرصتی برای ترسیم دیدگاهی مشترک بهمنظور حفظ منافع تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گاز و نشاندهنده تعهد ما به اهداف جیئیسیاف و عزم اعضا برای تقویت نقش و تأکید بر آن است.
وی با اشاره به سهم مجمع کشورهای صادرکننده گاز در امنیت انرژی جهان و اینکه گاز طبیعی نقشی اساسی در دستیابی به توسعه پایدار و رفع نیازهای روزافزون انرژی جهانی» دارد، گفت: الجزایر همیشه از ایده گسترش نقش گاز طبیعی در توسعه پایدار و استفاده از آن بهعنوان منبعی پاک در کنار انرژیهای نو و تجدیدپذیر حمایت کرده است.
تبون ادامه داد: در شرایطی که همه بهدنبال حمایت از پیشرفت فناوری در حوزه گاز، امضای قراردادهای بلندمدت گازی، قیمتهای منصفانه و سیاستهایی برای تشویق سرمایهگذاری در انرژی هستیم، پس چالشهای امروز لزوم تقویت گفتوگو و اهمیت اقدامهای چندجانبه برای تحقق اهداف جیئیسیاف را دوچندان میکند.
وی در عین حال تأکید کرد این کشور به همکاری همهجانبه با هدف تضمین آیندهای مشترک و امیدوارکننده برای این سوخت پاک از طریق گسترش و افزایش روابط و رایزنیها میان بازیگران اصلی بازار گار ادامه میدهد.
رئیسجمهوری الجزایر همچنین بر همکاری مستمر و نزدیک با اعضا که به روند استقبال از اعضای تازه بهمنظور کمک به ارتقای جایگاه بینالمللی مجمع کشورهای صادرکننده و دستیابی به اهداف راهبردی این نهاد کمک میکند، تأکید کرد.
هفتمین نشست سران جیئیسیاف از پیوستن جمهوری موزامبیک، جمهوری اسلامی موریتانی و جمهوری سنگال به مجمع کشورهای صادرکننده گاز استقبال و بر پیگیری جمعی اعضا برای تقویت همکاری و گفتوگو در حوزه انرژی تأکید کرد.
هفتمین نشست سران جیئیسیاف با شعار «گاز طبیعی برای آیندهای امن و پایدار» برگزار شد، این شعار بهدلیل اهمیت روزافزون گاز طبیعی بهعنوان یک منبع مقرونبهصرفه انرژی، قابل اعتماد و پایدار با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی-اجتماعی و بهعنوان پاسخی به سه ضلع انرژی شامل «امنیت انرژی»، «مقرون به صرفه بودن» و «پایداری» اهمیتی ویژهای دارد. افزون بر این، گاز طبیعی بهعنوان کالایی اساسی برای امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است.
سران کشورهای عضو جیئیسی در سخنانی جامع طی این نشست به جنبههای چندوجهی ژئوپلیتیک، اقتصادی و شرایط بازارهای گاز جهان و چشماندازهای آینده پرداختند، مذاکرات آنها شامل تحلیلی جامع از چالشها و فرصتهای فوری و بلندمدت در بخش گاز طبیعی بود.
در ادامه، بیانیه الجزایر بر عزم سران کشورهای عضو برای ترویج گاز طبیعی بهعنوان یک منبع انرژی فراوان، مقرون بهصرفه، انعطافپذیر و قابل اعتماد و در عین حال مهار و توسعه فناوریهای گازی سازگارتر با محیط زیست، کارآمدتر و پایدارتر تأکید کرد.
در بیانیه الجزایر به مسائلی از جمله توسعه پایدار، تعهد به حمایت از افزایش استفاده از گاز طبیعی در بازارهای داخلی و بینالمللی، بهویژه بهعنوان اقدامی راهبردی برای مقابله با فقر انرژی و پیگیری اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد پرداخته شده است، این موارد بهطوری کلی شامل حمایت از گاز طبیعی بهعنوان منبع اصلی انرژی برای آیندهای عادلانه، فراگیر و مرفه است و تضمین میکند که هیچ کشور و جامعهای از این قطار در حال حرکت رو به جلو عقب نماند.
سران کشورهای عضو جیئیسیاف همچنین از گشایش دفتر مرکزی مؤسسه تحقیقات گاز این نهاد برای گسترش همکاریها، از جمله، فناوریهای گاز طبیعی، تحقیقات علمی هدایت شده و ظرفیتسازی مبتنی بر نوآوری به نفع کشورهای عضو در الجزایر استقبال کردند.
افزون بر این، سران همچنین عزم مشترک خود را برای مشارکت در استفاده از گاز طبیعی بهعنوان سوختی پایدار و دوستدار محیط زیست، سرمایهگذاری و تدوین مقررات مالی، بانکداری بینالمللی و تجارت جهانی اعلام کردند.
سران کشورها و دولتهای کشورهای عضو جیئیسیاف در پایان از تبون برای رهبری عالی در هفتمین نشست سران و دولت و مردم الجزایر بهدلیل مهماننوازی گرم و مقدمات برگزاری این رویداد قدردانی کردند.
برچسب ها :الجزایر ، گاز ، مجمع کشورهای صادرکننده گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰