پالایشگاه آبادان؛ میان موفقیت و چالش قیمت بالای خوراک
به گزارش «انرژی پرس»، در جریان بازدید اصحاب رسانه از پروژههای ارتقای کیفیت پالایشگاه نفت آبادان، همزمان با روز ملی هوای پاک (۲۹ دی ماه)، نشستی صمیمانه با حضور فردین راشدی، مدیرعامل این پالایشگاه برگزاری شد.
در این نشست، مدیرعامل پالایشگاه آبادان، از پیشرفتهای قابل توجه در این پالایشگاه خبر داد و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این پالایشگاه، افزایش تولید گازوییل با استاندارد یورو ۵ است.
راشدی در اینباره گفت: با بهرهبرداری از واحد شکست هیدروژنی که بخش اول فاز ۲ توسعه پالایشگاه محسوب میشود، روزانه ۴ میلیون لیتر به تولید گازوییل افزوده شده است. این موضوع به کاهش واردات این محصول و صرفهجویی ارزی نیز منجر شده است.
راشدی عنوان کرد: تولید بنزین پالایشگاه آبادان روزانه بین ۸ تا ۱۰ میلیون لیتر است که از واحدهای بنزینساز این پالایشگاه تامین میشود. علاوه بر این، حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر از اجزای بنزین را در بندر صادراتی ماهشهر با افزودن اکتانافزا تولید میکنیم و به صورت بنزین معمولی در بازار عرضه میکنیم. این محصول به مناطق مختلفی از جمله شمال غرب کشور، استانهای همجوار مانند لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و همچنین به صورت مستقیم به تهران و اراک ارسال میشود.
او همچنین افزود: با تثبیت شرایط عملیاتی در پالایشگاه، پیشبینی میشود تولید روزانه بنزین بین ۸ تا ۱۰ میلیون لیتر افزایش یابد. همچنین، طی ۴۰ ماه آینده، تمام فرآوردههای تولیدی پالایشگاه به استانداردهای کیفی بالاتری ارتقا خواهند یافت.
راشدی تاکید کرد که پالایشگاه آبادان نقش مهمی در تامین سوخت کشور ایفا میکند و حدود ۲۵ درصد از نیاز کشور به سوخت را تامین میکند.
بهبود کیفیت بنزین و پاسخگویی به نیازهای داخلی
مدیرعامل پالایشگاه آبادان عنون کرد: این پالایشگاه در زمینه تولید بنزین نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته است. این پالایشگاه توانایی تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ و اکتان ۹۷ را داراست. با این حال، به دلیل نیاز کشور به افزایش تولید بنزین، فعلا تولید بنزین با اکتان ۸۷ در اولویت قرار دارد.
سرمایهگذاری گسترده و برنامههای توسعه
راشدی با اشاره به اینکه برای دستیابی به این دستاوردها، سرمایهگذاری قابل توجهی در پالایشگاه آبادان انجام شده اظهار کرد: بخش اول فاز ۲ توسعه پالایشگاه با سرمایهگذاری ۱.۲ میلیارد یورویی به بهرهبرداری رسیده و بخش دوم این فاز نیز با سرمایهگذاری ۱.۸ میلیارد یورویی در حال اجرا است. همچنین، برنامههایی برای کیفیسازی تمام واحدهای پالایشگاه طی ۴۰ ماه آینده در دست اجراست که با اجرای این طرح، نگرانیها در زمینه تامین نفتکوره نیروگاهها برطرف خواهد شد و همچنین هدف کیفیسازی آخرین واحد حذف گوگرد در دستور کار قرار خواهد گرفت.
توجه به مسئولیتهای اجتماعی
مدیرعامل پالایشگاه آبادان اضافه کرد: در کنار افزایش تولید و بهبود کیفیت فرآوردهها، به مسئولیتهای اجتماعی خود نیز توجه ویژهای داریم. این پالایشگاه با انجام اقدامات مختلف، به دنبال کاهش آلودگی محیط زیست و بهبود وضعیت زندگی مردم منطقه است.
چالشها و آینده پالایشگاه
او تاکید کرد با وجود پیشرفتهای حاصل شده، پالایشگاه آبادان همچنان با چالشهایی مانند فرسودگی برخی تجهیزات و قیمت بالای نفت خام ورودی به پالایشگاه مواجه است.
راشدی اظهار کرد: با این حال، مدیران پالایشگاه با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری مناسب، در تلاش هستند تا این چالشها را برطرف کرده و پالایشگاه آبادان را به یکی از مدرنترین پالایشگاههای جهان تبدیل کنند. ملاحظات زیست محیطی در تمام پروژههای در حال انجام لحاظ شده و در این زمینه سعی داریم با جایگزینی اتانول به سمت کاهش آلودگیها حرکت کنیم.
قیمت تمامشده نفت برای پالایشگاهها بالاتر از قیمت صادراتی
راشدی درباره ضریب نلسون عنوان کرد: در حال حاضر این ضریب برای پالایشگاه آبادان بین ۵.۵ تا ۶ قرار دارد اما با راهاندازی طرح تثبیت ظرفیت، این ضریب به ٩ خواهد رسید.
او عنوان کرد: قیمت نفتی که به پالایشگاهها داده میشود بعضا از قیمت نفت صادراتی گرانتر است. طبیعتا در چنین شرایطی پالایشگاهها نمیتوانند سودده باشند.
برچسب ها :پالایش نفت آبادان ، پالایشگاه آبادان ، تأمین خوراک پالایشگاه ، صنعت پالایشی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰