کد خبر : 25401
تاریخ انتشار : شنبه 10 آذر 1403 - 13:32

عقب‌نشینی شاخص کل بورس در نخستین روز معاملاتی هفته؛

پالایشگاه‌های تبریز و تهران بیشترین بازدهی گروه نفتی بورس را رقم زدند

پالایشگاه‌های تبریز و تهران بیشترین بازدهی گروه نفتی بورس را رقم زدند
با افزایش عرضه‌ها در نیمه دوم معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس عقب‌نشینی کرد و نزولی شد؛ با این وجود، شاخص کل هم‌وزن توانست به لطف نمادهای کوچک و متوسط بازار، به رشد خود ادامه دهد.

به گزارش اختصاصی انرژی‌پرس، شاخص کل بورس تهران، معاملات دومین هفته آذرماه را با صعودی قابل توجه آغاز کرد اما در نیمه دوم معاملات، ورق برگشت و با افزایش فشار فروش در بازار سهام، شاخص کل نیز نزولی شد. افزایش عرضه‌ها در صنایع پتروپالایشی نیز مشهود بود و سبب شده عمده نمادهای این صنایع، بازار هفته جاری را با افت قیمت آغاز کنند.

نماگر اصلی بازار سهام در روز جاری ۱۱ هزار و ۱۸۶ واحد، معادل ۰.۴۶ درصد عقب‌نشینی کرد و روی سطح دو میلیون و ۴۱۴ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هم‌وزن اما به صعود خود ادامه داد و ۰.۱۸ درصد رشد کرد.

در بازار امروز ۲۳ میلیارد برگه سهم و حق تقدم بین معامله‌گران رد و بدل شد تا ارزش معاملات خرد به هفت هزار و ۸۶۸ تومان برسد. این در حالیست که بورس امروز شاهد خروج پول سنگین سهامداران حقیقی بود؛ طوری که حقیقی‌ها به طور خالص ۵۲۸ میلیارد تومان پول از بازار خارج کردند.

خروج ۳۱.۴ میلیارد تومان پول حقیقی از نماد پتروشیمی خلیج فارس

معاملات بورس امروز به نحوی دنبال شد که وضعیت کلی صنعت پتروشیمی در مقایسه با هفته گذشته با افت همراه بود. بر این اساس، در بازار امروز ۱۲ نماد پتروشیمی مثبت خوردند، ۱۸ نماد افت قیمت داشتند و نماد پتروشیمی امیرکبیر نیز تغییر قیمتی را تجربه نکرد.

سه نماد پتروشیمی مارون (مارون) با ۲.۷۱ درصد، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) با ۲.۲۲ درصد و پتروشیمی آبادان (شپترو) با ۱.۶۴ درصد، بیشترین رشد قیمت را تجربه کردند و در طرف دیگر نیز سهام سه شرکت پتروشیمی پارس (پارس)، پتروشیمی فن آوران (شفن) و صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با افت به ترتیب ۲.۷ درصد، ۲.۴۵ درصد و ۲.۴۴ درصدی شاهد بیشترین کاهش قیمت بودند.

بیشتر بخوانید:  تداوم افت پتروپالایشی‌های بورس/ تزریق پول قابل توجه حقیقی‌ها به سهام «شیران»

همچنین بیشترین ورود پول حقیقی به بازار امروز پتروشیمی‌ها نیز مربوط به سهام پتروشیمی زاگرس با ورود پول ۸.۴ میلیارد تومانی بود. این در حالیست که صنایع  پتروشیمی خلیج با ۳۱.۴ میلیارد تومان، شاهد بیشترین خروج پول حقیقی بود.

عقب‌نشینی ۰.۵۶ درصدی شاخص گروه نفتی بورس

در صنعت فرآورده‌های نفتی، بازار کمی متعادل‌تر از روزهای گذشته بود؛ طوری که پس از رشد قیمت پنج نماد و افت هفت نماد، شاخص این صنعت با کاهش ۰.۵۶ درصدی مواجه شد. همچنین ارزش معاملات این صنعت ۴۳۷ میلیارد تومان بود و خالص ورود پول حقیقی به آن به حدود هشت میلیارد تومان رسید.

نمادهای پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۲.۰۷ درصد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۲.۰۵ درصد و نفت پاسارگاد (شپاس) با ۰.۴۱ درصد، بیشترین بازدهی مثبت را به نام خود زدند و سهام سه شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت (ونفت) با ۲.۴۵ درصد، نفت سپاهان (شسپا) با دو درصد و پالایش نفت بهران (شبهرن) با دو درصد افت قیمت نیز، شدیدترین حرکت را در سمت منفی بازار پالایشی‌ها تجربه کردند.

به علاوه در بازار امروز، بیشترین خروج پول حقیقی در میان نمادهای پالایشی با رقم ۲۲.۵ میلیارد تومانی، به سهام پالایش نفت اصفهان با نماد شپنا رسید. از سوی دیگر اما سهامداران حقیقی پالایش نفت تهران به تزریق پول به این نماد ادامه داند و شتران ۴۴.۵ میلیارد تومان پول حقیقی تازه نفس جذب کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.