وزیر اقتصاد از تهیه بسته حمایتی برای صنایع بزرگ، کوچک و متوسط خبر داد

به گزارش انرژی پرس، سید علی مدنی زاده در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که عصر دوشنبه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: شروع فعالیت من همزمان با جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونی شد و از همان ابتدا اقدامات مقابلهای با این تجاوز را آغاز کردیم
وی با تاکید بر اینکه بدون همکاری مردم و انسجام ملی نمیتوانستیم از این شرایط عبور کنیم، افزود: از اصناف و اعضای اتاق ایران هم تشکر میکنیم که شرایط را طوری رقم زدند که مردم کمترین آسیب را ببینند بخصوص در زمینه تأمین کالاهای اساسی دولت اقدامات جسورانهای رقم زد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در این دوره پدافند غیرعامل در دستور کار قرار گرفت؛ جنگی که رخ داد سه نوع آسیب به اقتصاد کشور وارد کرد؛ یکی آسیبهای مستقیم بود که بخشی از شهروندان به شهادت رسیدند و مجروح شدند همچنین منازل آسیب دیدند.
وزیر اقتصاد گفت: نوع دوم خسارات به کسب و کارها، بخش تولید و توقف فعالیت برخی اصناف بود؛ اما نوع سوم انتظاراتی است که نسبت به آینده شکل گرفته و سبب افزایش ریسک و خروج سرمایه میشود و ممکن است ما را از اهداف تحقق شعار امسال دور کند؛ بخشی از این وضعیت را در بازار سرمایه در دو هفته نخست بازگشایی پس از جنگ مشاهده کردیم.
مدنی زاده یادآور شد: بستههای حمایتی از صنایع بزرگ، کوچک و متوسط و اصناف در نظر گرفته شده است برخی از آن مانند مشوقهای مالیاتی، تعویق اقساط بانکی و اعطای تسهیلات بانکی است.
وی بیان کرد: اصل برنامه وزارت اقتصاد هم به صورت سنتی اینگونه بوده و هم در دوره من با جدیت پیگیری میشود که خصوصی سازی واقعی، حمایت از بخش خصوصی و واگذاری مدیریتهای دولتی در دستور کار است تا بخش خصوصی توسعه قابل توجهی بیابد؛ این اقدام همراه با رشد اقتصادی عدالت محور است مولدسازی داراییهای دولت هم ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عمده تامین مالی ما بانک محور است، گفت: نقش بازار سرمایه کمتر است که اصلاح این وضعیت را به جد دنبال میکنیم.
مدنی زاده تصریح کرد: آنچه در سطح اقتصاد کلان و کشور تاثیر اصلی میگذارد تعادل میان مصارف و منابع است؛ وقتی نگاه بخشی به اقتصاد داشته باشیم همیشه عدم تعادل داریم؛ فقط یک چیز اقتصاد را به تعادل میرساند و آن هم قیمت است.
وزیر اقتصاد افزود: در اقتصاد ما در بخش تجارت، نهادهها، خودرو، لوازم خانگی، صنعت برق، بخش حمل و نقل، بخش انرژی و … همیشه یک مشکل داریم و آن هم این است که در سیاستگذاری کلان کشور اصل بدیهی افتصاد را نپذیرفتهایم. شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در اینجا نقش خود را نشان میدهد و باید مطالبه بخش خصوصی از دولت و مجلس باشد.
وی اظهار داشت: وقتی در مجلس بودجه نامتعادل ببندیم این موضوع خود را در همه بخشهای اقتصادی نشان میدهد.
کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی به یک درصد در نشست سران قوا
در ادامه این نشست سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شنبه گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیم گرفتیم ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی را به یک درصد کاهش دهیم که با این کار ۷۰ همت از درآمدهای دولت کم شد که ۳۰ همت آن برای شهرداریها بود.
وی با بیان اینکه حجم تجارت خارجی ۳ ماهه امسال نسبت به سال قبل ۱۳ درصد و صادرات غیر نفتی ۱۴ درصد کمتر شده است، از برنامه ریزی برای رفع کسری بودجه احتمالی خبر داد.
پس از آن محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در سخنانی از تهیه طرح دوفوریتی با عنوان تأمین امنیت غذایی در شرایط بحران و جنگی خبر داد و خواستار تشکیل کارگروهی در وزارت اقتصاد تا در شرایط خاص همچون جنگ کارها انجام شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از تاخیر در تخلیه و ترخیص نهادههای دامی خبر داد و با یادآوری اینکه در مبلغ پرداختی بابت دموراژ معادل خرید ۴۰ فروند کشتی اقیانوس پیما بوده است، افزود: درباره زمان طولانی اختصاص ارز به واردات کالای اساسی باید به گونهای برنامهریزی شود که تولیدکننده نگرانی نداشته باشد.
در ابتدای این نشست صمد حسنزاده رییس اتاق بازرگانی ایران نیز گفت: در ماه گذشته جریانات سختی بر کشور گذشت و تعدادی از مردم عزیزمان در ماجرای تجاوز رژیم صهیونیستی به شهات رسیدند.
وی با اشاره به اولین حضور سید علی مدنیزاده به عنوان وزیر اقتصاد در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به عنوان رییس این شورا یادآور شد: در جنگ تحمیلی اخیر مردم با یکدیگر همکاری کردند و میهن دوستی خود را نشان دادند.
منبع: ایلنا
برچسب ها :اقتصاد ، بسته حمایتی ، صنایع ، صنایع بزرگ ، صنایع کوچک ، صنایه متوسط ، کالاهای اساسی ، مدنی زاده ، وزیر اقتصاد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰