کد خبر : 33493
تاریخ انتشار : یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 15:44

هلدینگ خلیج فارس یا بنیاد مستضعفان؟ کدام‌یک برنده توسعه میدان گازی کیش خواهند شد؟ +فیلم

هلدینگ خلیج فارس یا بنیاد مستضعفان؟ کدام‌یک برنده توسعه میدان گازی کیش خواهند شد؟ +فیلم
پس از سال‌ها رکود، بی‌خبری و بلاتکلیفی، حالا دوباره نام میدان گازی کیش بر سر زبان‌ها افتاده و خبرها حاکی از تکمیل فاز نخست این میدان و آمادگی تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز دارد. اما آنچه میدان گازی کیش را در آستانه یک تغییر مهم قرار داده، نیاز شدید به سرمایه‌گذاری برای فازهای دوم، سوم و حتی چهارم است؛ پروژه‌ای که حدود ۸ میلیارد دلار منابع مالی می‌طلبد؛ در این میان، شنیده‌ها حکایت از آن دارد که هلدینگ خلیج فارس جدی‌ترین گزینه برای ورود به این میدان است

به گزارش اختصاصی «انرژی ‌پرس»، پس از سال‌ها رکود، بی‌خبری و بلاتکلیفی، حالا دوباره نام میدان گازی کیش بر سر زبان‌ها افتاده است؛ یکی از بزرگ‌ترین میادین مستقل گازی کشور که با وجود صرف صدها میلیون دلار سرمایه‌گذاری و حفاری ۱۴ حلقه چاه، تاکنون حتی یک مترمکعب گاز از آن برداشت نشده است.

اما این سکوت طولانی، حالا با زمزمه‌هایی از یک واگذاری بزرگ، شکسته شده است. پروژه‌ای که سال‌ها در سایه پروژه‌های عظیم پارس جنوبی مغفول مانده بود، اکنون در آستانه بازگشت به رادار توسعه قرار دارد.

با تاکید وزیر نفت و دستور مستقیم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، توسعه فاز نخست میدان گازی کیش دوباره به جریان افتاد و تکمیل چاه‌ها در دستور کار قرار گرفت. تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در گفت‌وگو با انرژی پرس تاکید کرد که فاز اول این میدان آماده تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز است و اسناد مناقصه برای احداث تاسیسات پایین‌دستی نیز نهایی شده است.

اما مساله اصلی، به آینده این میدان گره خورده است؛ فازهای دوم، سوم و حتی چهارم پروژه‌ای که به گفته دهقانی، حدود ۸ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد. پرسشی که اکنون ذهن فعالان صنعت را به خود مشغول کرده این است که این سرمایه کلان را چه کسی تامین خواهد کرد؟

بیشتر بخوانید:  هلدینگ خلیج فارس؛ غرق در باتلاق پروژه‌های نیمه‌کاره

در پشت صحنه، رقابت میان بازیگران بزرگ اقتصادی کشور در جریان است. شنیده‌ها از منابع آگاه حاکی از آن است که هلدینگ خلیج فارس جدی‌ترین گزینه برای ورود به توسعه میدان گازی کیش است. هرچند نام بنیاد مستضعفان و برخی شرکت‌های خصوصی نیز مطرح شده، اما آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد، وزن خلیج فارس در این رقابت بیشتر است.

تورج دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار این رسانه، در مورد اینکه کدام نهادها برای سرمایه‌گذاری در این میدان اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: مجموعه‌هایی مانند هلدینگ خلیج فارس و بنیاد مستضعفان و برخی شرکت‌های خصوصی که توان ورود سرمایه گذار خارجی را دارند ابراز تمایل کرده‌اند و در حال بررسی شرایط هستند. تصمیم‌گیری نهایی بر عهده وزارت نفت است.

همین اظهارات کافی بود تا گمانه‌زنی‌ها رنگ جدی‌تری به خود بگیرد. آیا یکی از غول‌های پتروشیمی کشور وارد توسعه یک میدان گازی خواهد شد؟ اگر چنین شود، می‌توان آن را نقطه عطفی در پیوند میان زنجیره بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت و گاز ایران دانست.

اکنون پرسش اصلی این است آیا سرنوشت یکی از بزرگ‌ترین میادین گازی مستقل کشور، پس از سال‌ها توقف، به دست سرمایه‌گذاران داخلی سپرده می‌شود؟ و اگر چنین است، برنده این میدان بزرگ کیست بنیاد مستضعفان یا هلدینگ خلیج فارس؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.