کد خبر : 29057
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 بهمن 1403 - 13:51

کارنامه سودسازی گروه آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳

هزینه تولید پتروشیمی‌های آروماتیک بالا رفت؛ کدام شرکت‌ها از بحران عبور کردند؟+اینفوگرافیک

هزینه تولید پتروشیمی‌های آروماتیک بالا رفت؛ کدام شرکت‌ها از بحران عبور کردند؟+اینفوگرافیک
در حالی که پتروشیمی‌های نوری و بوعلی سینا در ۹ ماهه امسال با افزایش تولید و فروش، مسیر رشد درآمد و سودسازی را برای خود هموار کردند، دو پتروشیمی فارابی و اصفهان در چاله افت تولید و جهش هزینه‌ها گرفتار شدند. این تضاد آشکار، نشان می‌دهد در بازار چالشی پتروشیمی، تنها شرکت‌هایی که بتوانند هزینه‌های خود را کنترل و تولید را حفظ کنند، در مسیر رشد باقی خواهند ماند.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت آروماتیک‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳ دو چهره متفاوت از خود نشان داده است؛ در حالی که پتروشیمی‌های نوری و بوعلی سینا با رشد درآمد و افزایش تولید، سودسازی خود را تقویت کردند، فارابی و اصفهان به دلیل افت تولید و رشد هزینه‌ها با کاهش شدید سود خالص روبه‌رو شدند.

نوری با افزایش ۴۱ درصدی درآمد، بیشترین رشد را در این صنعت داشت و توانست سود خود را ۲۸ درصد بالا ببرد. بوعلی سینا نیز عملکرد مثبتی داشت و سود خالص خود را بیش از ۱۲ درصد افزایش داد.

اما در نقطه مقابل، پتروشیمی اصفهان سقوط سنگینی را تجربه کرد و سود آن ۷۶ درصد کاهش یافت. فارابی نیز در همین مسیر حرکت کرد و ۵۷ درصد افت سود داشت.

افزایش هزینه‌های تولید در تمام شرکت‌های این صنعت مشهود بود، اما دو پتروشیمی اصفهان و فارابی بیشترین آسیب را دیدند؛ چرا که تولید این دو پتروشیمی پایین آمد و نتوانستند درآمد خوبی از فروش به دست بیاورند.

این آمار نشان می‌دهد در شرایط تورمی و نوسانات نرخ ارز، مدیریت هزینه و ثبات تولید، نقش کلیدی در حفظ سودآوری دارد.

وضعیت درآمد آروماتیکی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳

با توجه به این نکات باید دید کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در درآمدزایی و سودآوری داشته است؟ بررسی صورت‌های مالی نشان می‌دهد، پتروشیمی نوری با افزایش بیشتر از ۴۱ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از ۸۴ هزار و ۱۵۱ میلیارد تومان به ۱۱۸ هزار و ۷۹۱ میلیارد تومان رسیده است.

بوعلی سینا نیز دیگر پتروشیمی موفق در زمینه رشد درآمدزایی بود؛ چرا که درآمد بوعلی در ۹ ماهه ابتدایی سال حدود ۴۱ درصد رشد کرده است. همچنین دو پتروشیمی فارابی و اصفهان در این مدت موفق به افزایش ۲۰ و ۱۳ درصدی درآمد خود شدند.

بیشتر بخوانید:  بورس در دام نااطمینانی/ تعادل به سهام پتروشیمی‌ها بازگشت

بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت آروماتیک‌

طبق آمار تمامی پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در ۹ ماهه امسال با رشد بهای تمام‌شده روبه‌رو شده‌اند. این رون به واسطه رشد قیمت دلار، تورم، هزینه دستمزد و افزایش قیمت نهاده‌های تولید طبیعی‌ست. اما دو پتروشیمی فاربی و اصفهان در حالی رشد بهای تمام‌شده را تجربه کردند که مقدار تولید آن‌ها پایین آمده است.

این روند رشد سودسازی این دو پتروشیمی را متوقف کره است؛ با این حال باید گفت پتروشیمی بوعلی سینا و نوری در این دوره بیشترین رشد بهای تمام‌شده را تجربه کردند.

بیشترین افزایش سود خالص در صنعت آروماتیک‌

همان‌طور که در ابتدای گزارش اشاره شد دو پتروشیمی نوری و بوعلی در ۹ ماهه امسال عملکرد قابل قبولی در درآمدزایی داشتند که به واسطه رشد تولید و فروش آن‌ها بوده است. این روند سود خالص این دو پتروشیمی را نیز تقویت کرد.

در این میان اما نوری پیشتاز این صنعت شد؛ به طوری که سود خالص پتروشیمی نوری از ۱۴ هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۸ درصدی به ۱۸ هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

همچنین پتروشیمی بوعلی سینا توانست سود خالص خود را ۱۲.۳ درصد افزایش دهد و به ۱۲ هزار و ۲۵ میلیارد تومان برساند. اما همان‌طور که گفته شد، افت تولید در کنار رشد هزینه‌ها، دو پتروشیمی فارابی و اصفهان در چاله کاهش سودسازی قرار داد.

جدول زیر به وضوح نشان می‌دهد وضعیت پتروشیمی اصفهان از سایر شرکت‌ها وخیم‌تر است. چرا که این پتروشیمی با سقوط سنگین ۷۶ درصدی در سودسازی روبه‌رو شده است. فارابی نیز در این مدت کاهش ۵۷ درصدی سود خالص را تجربه کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.