کد خبر : 19709
تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 مرداد 1403 - 9:55

نگرانی ها درباره افزایش قیمت نفت ادامه خواهد داشت؟

نگرانی ها درباره افزایش قیمت نفت ادامه خواهد داشت؟
بهای معاملات نفت برنت با ۵۶ سنت معادل ۰.۷‌درصد افزایش به ۸۱‌دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید.

به گزارش انرژی پرس، در حالی که قیمت نفت در معاملات روزچهارشنبه بازار آسیا در پی کاهش ذخایر نفت و بنزین آمریکا و احتمال تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه صعود کرد،داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نشان می‌دهد اگر اوپک‌پلاس برنامه خود را برای افزایش عرضه پیش ببرد، وضعیت بازارهای جهانی نفت از کمبود عرضه به مازاد عرضه تغییر پیدا می‌کند.
بهای معاملات نفت برنت با ۵۶ سنت معادل ۰.۷‌درصد افزایش به ۸۱‌دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۹ سنت معادل ۸/۰‌درصد افزایش، به ۷۸‌دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با یک‌دلار و ۶۱ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با یک‌دلار و ۷۱ سنت کاهش بسته شده بود.
ویوک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا اظهار کرد: هرگونه تشدید تنش در خاورمیانه، ریسک صعود قیمت نفت در شش ماه آینده و پس از آن را بالاتر می‌برد.
منابع بازار به نقل از داده‌های موسسه امریکن پترولیوم گزارش کردند ذخایر نفت و بنزین آمریکا در هفته گذشته، کاهش پیدا کرده اما ذخایر سوخت‌های تقطیری افزایش یافته است. طبق این گزارش، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۹اوت، به میزان ۲۱/۵‌میلیون بشکه و ذخایر بنزین به میزان ۶۹/۳‌میلیون بشکه کاهش یافته است. ذخایر سوخت‌های تقطیری، ۶۱۲‌هزار بشکه افزایش داشته است.
کاهش ذخایر ممکن است نشان‌دهنده تقاضای بالاتر در آمریکا باشد که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت در جهان است. آمار رسمی ذخایر نفت و سوخت آمریکا، بعدازظهر روز چهارشنبه منتشر می‌شود.
عاملی که رشد قیمت نفت را محدود کرد گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بود که روز سه‌شنبه، پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را بدون تغییر نگه داشت اما برآورد خود برای سال ۲۰۲۵ را با اشاره به تاثیر ضعف اقتصادی چین بر مصرف این کشور کاهش داد.
براساس گزارش رویترز، بازارها همچنین منتظر انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا در روز چهارشنبه هستند که گزارش مهمی درباره تورم است.

کاهش تقاضا ادامه دارد

آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد ذخایر نفت در حال حاضر تحت تاثیر تقاضا برای سوخت در فصل سفرهای تابستانی، کاهش پیدا کرده اما در سه ماهه پایانی سال، وضعیت پایداری خواهد یافت. در گزارش این آژانس خاطرنشان شده است اگر اوپک‌پلاس برنامه خود برای احیای کاهش عرضه اضافی را در اکتبر اجرایی کند، این وضعیت تغییر خواهد کرد. مصرف نفت در چین که بزرگ‌ترین واردکننده جهان است، در ژوئن برای سومین ماه کاهش یافت. با وجود کندی رشد تقاضای چین برای نفت، اوپک‌پلاس هنوز تصمیم خود برای آغاز حذف تدریجی محدودیت عرضه اضافی در سه ماهه چهارم را لغو نکرده است. اوپک‌پلاس که در راس آن، عربستان سعودی و روسیه قرار دارند، نقشه راهی را برای احیای تولید حدود ۵۴۳‌هزار بشکه در روز در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ تشریح کرده اما تاکید کرده که براساس شرایط بازار، این برنامه ممکن است متوقف یا معکوس شود. قیمت‌ نفت اخیرا با افزایش تقاضای تابستانی و نگرانی‌ها نسبت به تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که نشانه‌هایی از ضعف اقتصادی چین را تحت‌الشعاع قرار داده، افزایش یافته است.
بهای معاملات آتی نفت برنت، نزدیک به ۸۰‌دلار در هر بشکه است. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد در حال حاضر، عرضه با تقاضای تابستانی همگام نبوده و بازار را دچار کمبود عرضه کرده است. در نتیجه، ذخایر جهانی افت کرده‌اند و سطح آنها تا ژوئن به میزان ۲/۲۶‌میلیون بشکه کاهش یافته است.
تغییر معنادار آژانس بین‌المللی انرژی مشاهده کرده برخلاف معمول، تقاضای رو به رشد در اقتصادهای توسعه‌یافته مانند آمریکا، ضعف در چین و سایر اقتصادهای نوظهور را جبران کرده است. یک تغییر معنادار در عوامل تاثیرگذار، آشکار شده است. اقتصاد آمریکا که یک‌سوم از گاز جهان را مصرف می‌کند، عملکرد بهتری از همتایانش داشته است.
با این حال، کمبود عرضه که اکنون در بازارهای جهانی مشاهده می‌شود، رنگ خواهد باخت. با وجود آنکه اوپک و متحدانش قرار است تولید را افزایش دهند، ذخایر نفت در سال میلادی آینده، ۸۶۰‌هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت زیرا عرضه از سوی تولیدکنندگانی نظیر آمریکا، گویان و برزیل رونق
پیدا می‌کند.
از آنجا که قیمت نفت بسیار پایین‌تر از قیمت مورد نیاز بسیاری از اعضای اوپک‌پلاس برای پوشش هزینه دولتی مانده است، معامله‌گران و تحلیلگران درباره اینکه آیا این گروه برنامه خود برای افزایش عرضه را پیش خواهد برد و شیرهای نفت را باز می‌کند، دچار دو‌دستگی شده‌اند.
اوپک روز دوشنبه، در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را با اشاره به ضعف تقاضای چین برای نخستین بار در یک سال گذشته کاهش داد. با این حال، پیش‌بینی اوپک از میزان رشد تقاضا برای نفت، همچنان بیش از دو‌برابر برآورد آژانس بین‌المللی انرژی
مانده است.
براساس گزارش بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد میزان مصرف جهان در سال میلادی جاری و آینده، کمتر از یک‌میلیون بشکه در روز معادل یک ‌درصد افزایش پیدا کند زیرا رشد تقاضا از کندی رشد اقتصادی و حرکت به سوی خودروهای برقی متاثر می‌شود. تقاضا در سال ۲۰۲۴ به ۱/۱۰۳ ‌میلیون بشکه در روز و در سال ۲۰۲۵، به ۱۰۴‌میلیون بشکه در روز می‌رسد

بیشتر بخوانید:  ترامپ نمی‌تواند مانع فرآیند گذار انرژی شود

منبع: جهان صنعت

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.