کد خبر : 32418
تاریخ انتشار : شنبه 23 فروردین 1404 - 13:45

نصف ظرفیت تولید پتروشیمی‌های متانولی روی زمین ماند!/ تولید متانول ۷۱ درصد افت کرد +اینفوگرافیک

نصف ظرفیت تولید پتروشیمی‌های متانولی روی زمین ماند!/ تولید متانول ۷۱ درصد افت کرد +اینفوگرافیک
اسفند ۱۴۰۳ برای صنعت متانول با دو چهره متفاوت همراه بود؛ در شرایطی که درآمد دو پتروشیمی خارک و فن‌آوران افزایش چشمگیری داشت، میزان تولید صنعت نسبت به اسفندماه سال ۱۴۰۲ کاهش قابل توجهی را پشت سر گذاشت.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت متانول که یکی از مهم‌ترین صنایع سودده بورس به حساب میاد، در اسفندماه نیز با کاهش تولید روبرو بوده است.

با وجود اینکه درآمد این صنعت نسبت به بهمن و حتی اسفند ۱۴۰۲ رشد کرده، اما افت شدید تولید باعث نگرانی سهامداران این صنعت شده است. برای مثال، پتروشیمی بزرگی مانند زاگرس در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۳ تنها نیمی از ظرفیت تولیدش رو فعال کرده؛ این یعنی نصف درآمد و سود بالقوه این شرکت از دست رفته است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ پتروشیمی فناوران توانست در دو بخش تولید و درآمد کارنامه مثبتی از خود بر جای بگذارد.

پتروشیمی خارک نیز با وجود اینکه در درآمدزایی موفق بود اما در بخش تولید اندکی افت کرد و رتبه دوم این بخش را تصاحب کرد.
اما پتروشیمی زاگرس هم در تولید و هم درآمد به میزان قابل توجهی افت کرد و تنها ۱۷۴ میلیارد تومان درآمد داشت.

صنعت متانول در اسفند ۱۴۰۳

بررسی عملکرد پتروشیمی‌های صنعت متانول نشان می‌دهد، مقدار تولید این صنعت در اسفندماه نیز نزولی بوده است. این موضوع زنگ خطر متانول‌سازان را به صدار درآورده؛ چرا که برخی از شرکت‌های این صنعت مانند پتروشیمی زاگرس در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۳ تنها ۵۳ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را محقق کرده‌اند.

این یعنی حدود نیمی از ظرفیت تولید در این صنعت به کار گرفته نشده و بخش زیادی از درآمد و سودسازی رها شده است. باید دید با آغاز سال ۱۴۰۴ آیا تغییری در فرآیند تولید و درآمدزایی صنعت متانول به خصوص در بزرگان آن دیده می‌شود یا خیر؟

یکی از مهم‌ترین صنایع شیمیایی حال حاضر بورس، صنعت متانول است. صنعتی که در سال‌های اخیر همواره سودده بوده و سه پتروشیمی زاگرس، فناوران و خارک در آن فعال هستند. انرژی پرس در این گزارش، وضعیت تولید و فروش سه پتروشیمی فعال در صنعت متانول را مورد بررسی و مقایسه قرار داده است.

نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه متانولی‌های بورس نشان می‌دهد سه پتروشیمی این صنعت موفق به شناسایی درآمد چهار هزار و ۹۱۵ میلیارد تومانی در اسفندماه ۱۴۰۳ شده‌اند. لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با دو ماه بهمن‌ ۱۴۰۳ و اسفندماه ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

به نحوی که درآمد کل این صنعت در اسفندماه نسبت به ماه گذشته یعنی بهمن‌ماه بیش از ۳۶ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۶ درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید:  مارون و بوعلی، پیشتازان تحقق ظرفیت اسمی؛ زاگرس و جم پیلن، برنده رالی تولید +اینفوگرافیک

در مقابل اما شرکت‌های این صنعت در اسفندماه توانستند مجموعا ۲۰۰ هزار تن از محصولات خود را تولید کنند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۲ درصد کاهش داشته است.

با وجود این آمار باید دید کدام یک از متانول‌سازهای بورسی در اسفندماه عملکرد بهتری داشته است. انرژی پرس در این گزارش ارقام تولید و درآمد اسفندماه شرکت‌های صنعت متانول را مورد بررسی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد متانولی‌های بورس در اسفندماه

نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های متانول‌ساز بورسی در اسفندماه نشان می‌دهد، دو پتروشیمی خارک و فناوران موفق به افزایش درآمد ماهانه خود نسبت به اسفندماه سال گذشته شده‌اند.

طبق جدولی که در ادامه آورده شده، پتروشیمی خارک در این ماه پیشتاز صنعت متانول در افزایش درآمد بوده است. به طوری که این پتروشیمی در اسفندماه توانست رقم فروش خود را حدود ۱۳۰ درصد بالا ببرد و مبلغ فروش خود را از هزار و ۳۶۱ میلیارد تومان در اسفندماه سال ۱۴۰۲ به سه هزار و ۱۲۴ میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۳ برساند.

همچنین پتروشیمی فناوران توانست درآمد خود را در اسفندماه حدود ۶۰ درصد افزایش دهد و از هزار و ۱۵ میلیارد تومان در اسفند سال ۱۴۰۲ به هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۳ برساند.

در طرف مقابل اما پتروشیمی زاگرس در این ماه کاهش ۹۰ درصدی درآمد را تجربه و تنها ۱۷۴ میلیارد تومان درآمد داشته است.

بیشترین افزایش مقدار تولید متانولی‌های بورس در اسفندماه

در سمت تولید نیز این روند تا حدودی تکرار شد؛ چرا که پتروشیمی زاگرس در این ماه کاهش تولید شدیدی را پشت سر گذاشت و پس از آن، خارک نیز افت تولید را در اسفند ۱۴۰۳ گزارش کرد.

اما پتروشیمی فناوران در اسفندماه ۱۴۰۳ موفق به افزایش ۶۹ درصدی حجم تولید خود شد و این عدد را از ۵۹ هزار تن در اسفند ۱۴۰۲ به ۱۰۰ هزار تن در اسفند ۱۴۰۳ رساند.

در آن سمت اما پتروشیمی خارک افت ۱۶.۵ درصدی را در تولید اسفندماه تجربه و رقم تولید خود را ۷۶ هزار تن گزارش کرد. پتروشیمی زاگرس نیز در این ماه سقوط تولید را پشت سر گذاشت و تنها ۲۴ هزار تن تولید کرد که ۱۸ هزار تن از آن شامل اکسیژن می‌شود.

در نهایت اما باید گفت حجم کل تولید صنعت در این ماه نزولی بوده و باید دید این روند در ماه آینده تغییر خواهد کرد یا خیر؟

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.