کد خبر : 25930
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 آذر 1403 - 12:18

مسیر خط لوله گاز قطر به اروپا از سوریه خواهد گذشت؟

مسیر خط لوله گاز قطر به اروپا از سوریه خواهد گذشت؟
معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: در هر حال خط لوله گاز قطر از مسیر سوریه می‌تواند بعنوان یک آلترناتیو برای اروپا مطرح باشد هرچند فعلا این پروژه دور از ذهن است زیرا خط لوله باید در احجام وسیع و بزرگ و ۵۴ اینچی باشد، مسئله امنیت نیز باتوجه به عدم ثبات سیاسی در سوریه مسئله مهمی است که این پروژه را اگر در دستور کار باشد در شرایط ابهام قرار می‌دهد، اما در عین حال نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

به گزارش انرژی پرس، علی ماجدی ، درباره احتمال اجرای خط لوله صادرات گاز قطر از مسیر عربستان و سوریه تا اروپا اظهار داشت: قطر اکنون برای صادرات گاز به هر مقصدی روی ال‌ان‌جی متمرکز است و بیشترین گازی که صادر می‌کند گاز مایع است و تجربه زیادی در این حوزه دارد بنابراین فعلا در شرایط کنونی صادرات از مسیر خط لوله چندان در دستور کار این کشور نخواهد بود هرچند منتفی هم نیست.

وی افزود: قطر برای صادرات به اروپا از مسیر خط لوله باید ارزیابی کند که احداث چندین هزار کیلومتر خط لوله به صرفه خواهد بود یا خیر. اکنون قطر با استفاده از روش‌های IOR و EOR در حال افزایش تولید گاز است ولی در عین حال باید دید آیا ترجیح قطر این است که صادرات از مسیر ال‌ان‌جی باشد و یا اینکه با خط لوله به اروپا برود.

معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با تاکید بر اینکه اکنون صادرات قطر به اروپا از مسیر خط لوله دور از ذهن است ولی نشدنی هم نیست، خاطرنشان کرد: ممکن است اروپا با توجه به مسئله جنگ روسیه بخواهد مبادی دریافت انرژی خود را متنوع‌سازی کند و از خط لوله جدیدی گاز مورد نیاز خود را دریافت کند ولی واقعیت این است که کشور قطر روی خط لوله تجربه زیادی ندارد.

وی بیان داشت: در هر حال خط لوله گاز قطر از مسیر سوریه می‌تواند بعنوان یک آلترناتیو برای اروپا مطرح باشد هرچند فعلا این پروژه دور از ذهن است زیرا خط لوله باید در احجام وسیع و بزرگ و ۵۴ اینچی باشد، مسئله امنیت نیز باتوجه به عدم ثبات سیاسی در سوریه مسئله مهمی است که این پروژه را اگر در دستور کار باشد در شرایط ابهام قرار می‌دهد، اما در عین حال نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

ماجدی خاطرنشان کرد: در شرایطی که سوریه از نظر حکومت تثبیت نشده طرح این پروژه زودرس است چون فعلا با رفتن بشار اسد وضعیت کشور سوریه مبهم است، تا تثبیت سیاسی صورت نگیرد و اینکه چه حکومتی بر سر کار بیاید این طرح ها زود است بخصوص اینکه خط لوله امنیت بالایی نیاز دارد.

وی درباره احتمال مانع‌تراشی روسیه برای صادرات گاز دیگر کشورها به اروپا تصریح کرد: قطر برای صادرات گاز خود روی بلوک غرب تمرکز کرده و روسیه نیز نمی‌تواند مانعی ایجاد کند، روسیه اکنون خطوط لوله زیادی تا اروپا دارد که گازی از آن عبور و صادر نمی‌شود و ممکن است ضمن اینکه این خط لوله می‌تواند بهانه و فشاری از سوی امریکا به روسیه باشد تا روس‌ها زودتر به پایان جنگ با اوکراین تن در دهند.

معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت تاکید کرد: طبق آنچه در محافل سیاسی مطرح می‌شود روسیه در رابطه با سوریه کوتاه آمد و در نظر دارد در مورد اوکراین امتیازگیری کرده و در نهایت به صلح برسد.

وی بیان داشت: روسیه با قطر رابطه‌ای ندارد که بخواهد در حوزه صادرات گاز این کشور مانع ایجاد کند و با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که توتال در قطر داشته روسیه نمی‌تواند مانع چندانی برای قطر ایجاد کند. ضمن اینکه اگر توافق صورت گیرد روسیه هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد.

ماجدی اظهار داشت: در هر حال اکنون شرایط سیاسی کل دنیا تثبیت شده نیست از سویی ترامپ از ۲۰ ژانویه شروع به کار خواهد کرد، در آلمان در ماه فوریه انتخابات مجلس و انتخاب صدر اعظم برگزار می‌شود بنابراین علاوه بر سوریه اوضاع سیاسی اروپا نیز در شرایط باثباتی نیست.

وی درباره تاثیر اجرای این خط لوله روی ایران گفت: ما تا زمانی که از بن‌بست مصرف داخلی گاز خارج نشویم حرفی برای گفتن نداریم.

معاون پیشین امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ما در حوزه انرژی دنیا سهمی نداریم و در مسئله انرژی قدرت گذشته را از دست داده‌ایم. اکنون نیاز به سرمایه‌گذاری کلان حداقل به مدت ۵ سال آن هم با شرکت‌های بزرگ و ابرکمپانی‌های نفتی و گازی داریم که بتوانیم به بازار برگردیم.

منبع پ: ایلنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.