کد خبر : 18352
تاریخ انتشار : یکشنبه 31 تیر 1403 - 15:02

مجمع عمومی سال ۱۴۰۳ پتروشیمی شازند برگزار شد

مجمع عمومی سال ۱۴۰۳ پتروشیمی شازند برگزار شد
مجمع عمومی شرکت پتروشیمی شازند با حضور ۸۱.۵۴ درصدی سهامداران حقوقی و حقیقی روز جمعه 29 تیر ماه در مرکز همایش های هتل المپیک تهران برگزار و عملکرد این شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ مورد تایید سهامداران قرار گرفت.

به گزارش انرژی پرس، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پتروشیمی شازند، در این مجمع صورت‌ مالی سال ۱۴۰۲ شاراک با سود بیش از هزار و هفتصد میلیارد تومانی به تصویب سهامداران رسید.

در مجمع پتروشیمی شازند محسن ایران‌زاد مدیرعامل شرکت پالایش تهران و نماینده این شرکت از سوی سهامداران به عنوان رئیس جلسه معرفی شد و گفت: سال ۱۴۰۲ سال سختی برای صنعت پتروشیمی بود و خوشبختانه با وجود مشکلات فراوان و افزایش هزینه‌های تحمیلی، مدیران شاراک موفق شدند سود هزار و هفتصد میلیارد تومانی محقق کنند. همچنین تایید صورت مالی بدون بند حسابرسی توسط حسابرس رسمی، نشان می‌دهد شاراک در حوزه مالی از شفافیت بر خوردار است.

وی افزود: شکستن رکورد تولید در شازند جزء دستاوردهای این شرکت محسوب می‌شود و افزایش تولید و رفع مشکلات آن را در سال جاری دنبال خواهیم کرد.

خلیلی‌نیا مدیرعامل پتروشیمی شازند نیز گفت: تولید شرکت از ۱۸۴۸ تن به ۱۹۱۵ تن رسید و ۴ درصد افزایش داشت. با وجود افزایش درآمد عملیاتی به ۲۹.۹ همت (هزار میلیارد تومان) که نسبت به سال مالی قبل ۲۸ درصد رشد داشت بهای تمام شده تولید نیز از ۲۰ همت به ۲۷ همت رسید که ۳۱ درصد افزایش داشت و باعث کاهش سود عملیاتی و سود خالص و سود پایه هر سهم شاراک شد.

وی تاکید کرد: نسبت بهای تمام شده از ۸۲ درصد به ۹۰ درصد رسید که باعث کاهش حاشیه سود شرکت شد. به دلیل اینکه قیمت خوراک با نرخ ارز نیمایی ۳۸.۵۰۰ تومان محاسبه و ۱۰ هزار تومان نسبت به سال قبل افزایش داشت، سود ناشی از نرخ تسعیر ارز را کاهش داد و از مرداد ماه سال گذشته به بعد فروش صادراتی شاراک کاهش یافت و فروش داخلی در اولویت قرار گرفت. با این حال فروش صادراتی ۲۰۱ میلیون دلار ثبت شد.

مدیرعامل شاراک اظهار داشت: افزایش نرخ خوراک و سوخت، حقوق و دستمزد، هزینه های سربار و مالیات و عوارض صادراتی باعث کاهش حاشیه سود خالص شرکت از ۱۲ به ۶ درصد شد.

خلیلی نیا گفت: یکی از برنامه‌های شرکت برای کاهش وابستگی به نفتا که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، توسعه و گسترش منابع خوراک و استفاده از خوراک بوتان شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند به منظور دستیابی به افزایش راندمان و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر مثل اتیلن و پروپیلن به میزان ۴۵۱ هزار تن در چرخه تولید بود.

مدیرعامل شاراک افزود: دیگر برنامه شاراک برای کاهش وابستگی به نفتا، سازگار کردن خوراک‌های خریداری شده بوتان و مینی ریفاینری با سیستم‌ها و فرآیندهای کارخانه بوده و همچنین در نظر داریم خوراک گازی را هم در برنامه داشته باشیم که در این راستا افزایش امکان ذخیره خوراکی‌های گازی با در سرویس قرار گرفتن مخازن کروی جدید انجام شده است.

خلیلی نیا تصریح کرد: درخصوص رفع گلوگاه خوراک استفاده از خوراک C4 و سازگارسازی واحد الفین با خوراک‌های گازی همچون بوتان در راستای کاهش وابستگی به نفتا در دستور کار اجرایی قرار گرفت و امسال نیز دنبال می شود.

رشد ۴ درصدی تولید و‌ تولید یک و نیم میلیون تنی محصول در سال ۱۴۰۲، شکسته شدن رکورد تولید و فروش در تاریخ شاراک، افزایش ۳ درصدی تولید در شازند و‌ ثبت رکورد ۹۲۶ هزار تنی تولید، افزایش ۲۸ درصدی درآمد و ثبت رکورد ۲۹۸ هزار میلیارد تومانی، خودکفایی در تولید کاتالیست ارزشمند روپک و صرفه‌جویی ۵ هزار میلیارد ریالی، تأمین نقدینگی و حفظ سرمایه در با اجرای برنامه افزایش سرمایه در شرکت، اجرای تعمیرات اساسی (اورهال) مجتمع بعد از پنج سال در سال جاری، اجرای طرح زیست محیطی ZRF و کاهش ۷۸ درصدی گازهای خروجی از فلرهای مجتمع، استفاده از لجن های هاضم موجود در شرکت برای تولید سیمان کشور و عقد تفاهم نامه همکاری با شرکت های سیمانی، داخلی سازی تجهیزات اکسترودر واحد پلی اتیلن سبک خطی (LLDPE) و انحصار شکنی شرکت GSW ژاپن و نیز داخلی سازی تجهیزات توربو اکسپندر واحد الفین برای نخستین بار در کشور و قرار گرفتن ایران در بین ۵ کشور جهان که قیمت هر یک از تجهیزات فوق بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ میلیون تومان که هر دو دستگاه با ۵۰ میلیارد تومان (کمتر از یک بیستم) بومی سازی شد، ساخت راکتور تیتانیوم توسط متخصصان شرکت، توسعه اتیلن گرید CRP100B بهبود یافته در برابر گاز و کلر، ثبت اختراع پلی اتیلن دو قله ای حاوی افزودنی های ویژه، داخلی سازی بیش از ۴ هزار قطعه تخصصی توسط مختصصان پتروشیمی شازند و بی نیازی از واردات، اعطای نشان مدیرسال به مدیرعامل پتروشیمی شازند در هشتمین اجلاس عالی مدیران کشور، کسب تندیس زرین سه ستاره همایش ملی ساخت ایران، کسب عنوان صادرکننده نمونه استان مرکزی، ممیزی دریافت گواهی نامه سیستم های مدیریتی یکپارچه شامل: ISO14001، ISO9001، ISO45001 و تمدید سه ساله همراستا با خط مشی شرکت، استقرار سیستم مدیریتی ISO5001 به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی، کسب نشان برنز تعالی منابع انسانی برای نخستین بار در شرکت، کسب واحد تحقیق و توسعه برتر استان مرکزی، اجرای قانون جوانی و جمعیت و کسب رتبه اول در بین تمامی شرکت های کشور و دریافت لوح تقدیر از رئیس جمهور فقید حضرت آیت الله رئیسی، هوشمند سازی فروش شرکت در فروش ۳۰ همتی محصولات، کسب عنوان نخستین صنعت استان مرکزی در مصون سازی پدافند شیمیایی ، تلاش بی وقفه در خرید قطعات یدکی مورد نیاز مجتمع و موفقیت شرکت در پرونده های حقوقی و صدور رای به نفع شرکت در هر دو پرونده و جلوگیری از خروج یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به نفع سهامداران شرکت از مهم ترین اقدامات شاراک در سال ۱۴۰۲ بود که توسط مدیرعامل این شرکت به سمع و نظر سهامداران حاضر در مجمع رسانده شد.

بیشتر بخوانید:  خاندوزی در حال رقم زدن چای دبش ۲ در پتروشیمی شازند!

در پایان مجمع، روزنامه های دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار شرکت انتخاب شد.

انتخاب حسابرس قانونی شرکت هم به هیات مدیره تفویض شد.

مجمع شاراک به دلیل اورهال اساسی، هزینه بالای کاتالیست و تعریف پروژه های توسعه‌ای با توجه به سهامداری پالایش نفت تهران با تقسیم  سود ۱۳۳ تومانی به ازای هر سهم شاراک (معادل ۶۱٪ ) موافقت کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.