کد خبر : 32295
تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 فروردین 1404 - 10:28

لزوم ایجاد صندوق های انرژی در بورس برای جذب منابع مالی در صنعت نفت

لزوم ایجاد صندوق های انرژی در بورس برای جذب منابع مالی در صنعت نفت
یک کارشناس صنعت نفت گفت: دولت برای جذب منابع مالی در صنعت نفت می تواند صندوق های متنوع انرژی را در بورس تشکیل دهد.

به گزارش انرژی پرس، به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران شایان دادرس با اشاره به سال سرمایه گذاری برای تولید گفت: موتور محرک اقتصاد ایران صنعت نفت است و تا صنعت نفت به حرکت درنیاید عملاً نمی‌توان انتظار داشت تا تولید در بخش‌های دیگر اقتصاد رقم بخورد.

وی گفت: ایران با دارا بودن بیشترین ذخایر نفت و گاز در میان کشورهای جهان می‌تواند حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت و گاز تولید کند در چندین دهه گذشته سرمایه‌گذاری لازم برای استفاده بهینه از این منابع و صادرات آن انجام نگرفته است و آنچه هم که تا کنون تولید شده ارزش افزوده قابل توجهی برای ما به همراه نداشته است.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: اگر این ذخایر خدادادی به سرعت تولید و تبدیل به منابع مالی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر اقتصادی کشور نشود، امکان آن دارد که در دو سه دهه پیش رو، نیاز جهان به منابع هیدروکربور با پیشرفت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کم شود و قسمتی از این ذخایر دیگر قابل استفاده نباشد بنابراین نیاز است که هر چه سریع‌تر با کمک سرمایه‌های خرد که در بورس وجود دارد و یا با کمک کشورهایی هم چون چین و روسیه از این منابع استفاده کنیم.

دادرس تصریح کرد: نیاز به جذب تکنولوژی‌های روز در صنعت نفت و گاز و سرمایه‌گذارهای کلان در این صنعت سال‌هاست که توسط مدیران ارشد وزارت نفت اعلام شده است و بیشتر متخصصان بر این باورند که عدم توجه به این مهم، حتی می‌تواند تأمین نیازهای داخلی به انرژی را هم به مخاطره اندازد و ایران واردکننده انرژی شود.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: همواره یک تفکر اشتباه در میان برخی از متخصصان وجود دارد چون صنعت نفت فی نفسه جذاب است بهتر است از سرمایه‌های خارجی در این بخش استفاده کنیم که این دیدگاه باید تغییر کند و در سالی که مزین است به سرمایه گذاری برای تولید بهتر آن است که این بخش تا می‌تواند حتی از سرمایه‌های داخلی نیز بهره ببرد و بهترین کار این است که فوراً صندوق‌های توسعه برای بخش‌های مختلف در بورس ایجاد شود.

بیشتر بخوانید:  ۱۰ میلیارد دلار در طرح‌های نیمه‌کاره صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت سرمایه‌گذاری شد

وی گفت: مسئله اصلی در صنعت نفت بخش بالادست است و در این زمینه جذب سرمایه گذار اندک است که باید برای آن بسته‌های تشویقی فراهم کرد تا سرمایه گذاران به دنبال حضور در بالادست صنعت نفت باشند. نکته‌ای که نباید در اینجا غفلت کرد این است که عموماً سرمایه گذاری در بخش بالا دست بازگشت طولانی مدت دارد و در کوتاه مدت نباید توقع سود دهی داشت که این موضوع باید در دستور کار مدیران قرار گیرد تا انها با ارائه بسته‌های تشویقی و دادن سودهای معقول سرمایه گذاران را به سمت بالادست هدایت کنند.

به گفته این کارشناس انرژی اولویت‌های جذب سرمایه‌گذاری و تکنولوژی از منابع جهانی در صنعت نفت و گاز ایران با شرایط فوق‌الذکر می‌باید در وهله اول در حوزه‌های نفت و گاز مشترک در خلیج فارس و همسایگی با عراق صورت گیرد تا تأخیر در بهره‌برداری از این میادین در گذشته را برطرف کند که در غیر این صورت منابع ملی کشور به طرف دیگر واگذار می‌شود.

دادرس تاکید کرد: پیشنهاد مشخص من برای جذب سرمایه توجه به میادین قدیمی است زیرا که این میادین با کمترین میزان سرمایه می‌توانند دوباره احیا شوند و نرخ بازگشت سرمایه در این میادین نیز کوتاه مدت است.

وی ادامه داد: مسئله بعد این است که سرمایه حتماً پول نیست و یک شرکت دانش بنیان با علمی که دارد و یا بخش خصوصی با توانایی ساخت تجهیزات و یا واردات تجهیزات می‌تواند در این زمینه فعالیت کند و اقدام به افزایش تولیدات در بالادست صنعت نفت و گاز ایران کنند برای همین باب سرمایه گذاری در صنعت نفت فقط به جذب پول محدود نمی‌شود.

دادرس تصریح کرد: همین برنامه ریزی برای خاموشی گازهای فلر و استفاده آن نیز از پروژه‌های مهمی است که می‌تواند منجر به رشد تولیدات انرژی در کشور شود که این مهم توسط صنعت نفت برداشته شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.