وی افزود: اگر این افزایش مطابق با افزایش های جهانی بود، ما میگفتیم عیبی ندارد، قیمتها در دنیا بالا رفته و در کشور ما نیز قیمتها بالا میرود و به تناسب آن قیمت نهایی محصول در دنیا افزایش یافته، اما نهتنها در دنیا گاز گران نشده بلکه ارزان شده و قیمت گاز هماکنون در هنری هاب، ۸ سنت است.
مهدوی ابهری اذعان داشت: با این فرمول با نرخ تسعیر ۳۸ هزار تومنی، حدود ۲۲ سنت قیمت گاز پتروشیمی ها میشود و قیمت سوخت سربه فلک میزند.
وی ادامه داد: با افزایش ۱۰۰درصدی قیمت سوخت، نهتنها پتروشیمیهایی که خوراک گازی میگیرند بلکه کلیه مجتمعهای پتروشیمی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: قیمت خوراک و سوخت ۷۰۰۰ تومان و ۴۰۰۰ تومان نیست، بلکه با عوارض آن، قیمت خوراک به ۸۰۵۰ تومان و سوخت به ۵۰۰۰ تومان میرسد.
وی افزود: این مصوبه درست برعکس شعار سال است، تولید در شرکتهای متانولی را متوقف میکند، بازار صادراتی ما از دست میرود، هزاران کارگر بیکار میشوند و اثرات منفی در بازار سرمایه میگذارد.
مهدوی با بیان اینکه “متانول کاوه به عنوان اولین متانول کشور است که اعلام توقف فعالیت کرد”، گفت: سهامداران مجتمعهای پتروشیمی نمیپذیرند به فعالیتی ادامه داده شود که سراسر زیان به همراه دارد.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان اوره نیز در مرز همین زیان هستند، مخصوصا اورهای هایی که جدید به مدار آمدند و هنوز سرمایه آنها مستهلک نشده است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: باید از دولت پرسید که برای جبران کسری بودجه تبصره ۱۴، حاضری به هر قیمتی از جایی درآمد بدست آوری و حتی تولید را قربانی کنی؟
وی افزود: انتقاد خود را پیش از این در جلسات متعددی به گوش مجلس و دولت رسانده بودیم و پیگیری ما به عنوان انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از دولت و مجلس ادامه خواهد داشت.
منبع: رصد انرژی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰