کد خبر : 30215
تاریخ انتشار : پنجشنبه 2 اسفند 1403 - 10:27

کارنامه پتروشیمی‌های آروماتیکی در دی ماه ۱۴۰۳؛

فارابی،ستاره افزایش درآمد/بوعلی سینا در چالش نزولی +اینفوگرافیک

فارابی،ستاره افزایش درآمد/بوعلی سینا در چالش نزولی +اینفوگرافیک
صنعت پتروشیمی آروماتیک در دی‌ماه ۱۴۰۳ شاهد رشد درآمد ۳۷ درصدی بود، اما این افزایش برای همه شرکت‌ها یکسان نبود. در حالی که پتروشیمی نوری و فارابی بیشترین سهم را از این رشد را داشتند، بوعلی سینا با کاهش هشت درصدی درآمد، نتوانست همگام با آروماتیک‌سازان حرکت کند. در بخش تولید نیز این صنعت خوب عمل کرد و تنها پتروشیمی اصفهان کاهش تولید داشت. 

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت آروماتیک در دی‌ماه ۱۴۰۳ با افزایش ۳۷ درصدی درآمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، عملکردی نسبتا مشابه با سایر صنایع پتروشیمی داشت. چهار پتروشیمی نوری، بوعلی سینا، اصفهان و فارابی توانستند در مجموع حدود ۲۳ همت درآمد کسب کنند.

اما این رشد برای همه یکسان نبود؛ بیشترین سهم این افزایش از نظر ریالی به پتروشیمی نوری تعلق گرفت و از نظر درصد به پتروشیمی فارابی تعلق دارد، در حالی که بوعلی سینا با کاهش ۸ درصدی درآمد، از این قافله عقب ماند.

در بخش تولید نیز روایت مشابهی دیده می‌شود؛ حجم تولید صنعت نسبت به سال گذشته ۶ درصد رشد کرد؛ اما این افزایش بیشتر به لطف پتروشیمی‌های نوری و بوعلی سینا بوده است. در مقابل، پتروشیمی اصفهان شرایط چندان مطلوبی نداشت و با افت ۵۴ درصدی تولید، بیشترین کاهش را ثبت کرد.

این ارقام نشان می‌دهد، رشد درآمد در این صنعت تنها به واسطه افزایش قیمت دلار و بهبود نرخ‌های جهانی نبوده و تولید نیز در آن رونق خوبی گرفته است.

گفتنی‌ست برخی شرکت‌های آروماتیکی از این فرصت استفاده کردند و برخی دیگر به دلیل مشکلات عملیاتی و افت تولید، نتوانستند هم‌پای رقبا رشد کنند.

وضعیت صنعت آروماتیک در دی‌‌ ۱۴۰۳ 

گزارش فعالیت ماهانه آروماتیکی‌های بورس منتشر شد و خبر از رشد درآمد کل این صنعت در دی‌‌ ۱۴۰۳ داد. نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد چهار پتروشیمی تولیدکننده آروماتیک یعنی نوری، بوعلی، اصفهان و فارابی مجموعا در دی‌‌ماه موفق به شناسایی درآمد ۲۲ هزار و ۹۲۱ میلیارد تومانی شده‌اند.

مقایسه این عدد با درآمد صنعت آروماتیک در دی‌‌ماه سال گذشته، افزایش ۳۷ درصدی آن را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است عمده این افزایش درآمد، مربوط به رشد درآمد پتروشیمی نوری در این ماه است.

همچنین درآمد پتروشیمی‌های آروماتیکی‌ نسبت به ماه گذشته یعنی آذر حدود دو درصد افزایش داشته است. همچنین باید گفت چهار پتروشیمی فعال در زمینه تولید آروماتیک در دی‌‌ماه امسال موفق به تولید ۵۸۶ هزار و ۴۳۰ تن از محصولات خود شده‌اند.

این عدد در مقایسه با دی‌‌ماه سال گذشته افزایش ۶ درصدی داشته که ناشی از افزایش حجم تولید پتروشیمی نوری و بوعلی سیناست.

بیشتر بخوانید:  تمجید سفیر جدید عربستان از پیشرفت صنعت پتروشیمی ایران

انرژی پرس در این گزارش وضعیت تولید و فروش پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک را در دی‌‌ماه مورد بررسی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه آروماتیکی‌ها

بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در دی‌‌ماه امسال نشان می‌دهد، پتروشیمی فارابی در این ماه جهش قابل توجهی را در درآمدزایی داشته که به دلیل رشد حجم فروش و قیمت محصولات آن است. به طوری که رقم فروش این شرکت با رشد ۸۳ درصدی از ۱۴۰ میلیارد تومان به ۲۵۶ میلیارد تومان رسیده است.

همچنین پتروشیمی نوری نیز در دی‌ عملکرد قابل توجهی در فروش داشت؛ به نحوی که درآمد ماهانه پتروشیمی نوری از ۱۰ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان در دی‌‌ماه سال گذشته با رشد ۶۱ درصدی به ۱۶ هزار و ۷۹۱ میلیارد تومان رسیده است. از این رو پتروشیمی نوری در جایگاه دوم جدول رشد درآمدزایی گروه آروماتیک قرار می‌گیرد.

همچنین پتروشیمی اصفهان نیز در این ماه موفق شد درآمد خود را حدود ۲۶ درصد افزایش دهد و جایگاه سوم رتبه‌بندی افزایش درآمد را تصاحب کند. طبق جدول، درآمد این پتروشیمی از ۴۸۳ میلیارد تومان در دی‌‌ ۱۴۰۲ به ۶۰۸ میلیارد تومان در دی‌‌ماه امسال رسیده است.

اما تنها پتروشیمی که در این ماه کاهش درآمد را پشت سر گذاشت، بوعلی سینا بود. به طوری که درآمد پتروشیمی بوعلی از ۵.۷ همت در دی‌ ۱۴۰۲ با کاهش هشت درصدی به ۵.۲ همت در دی‌ ۱۴۰۳ رسیده است.

حجم تولید آروماتیکی‌ها صعودی شد

در سمت تولید نیز تقریبا همین روند دیده شد و سه پتروشیمی بر مدار صعود و یک پتروشیمی بر مدار نزول قرار گرفتند. نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های آروماتیکی حکایت از آن دارد که سه پتروشیمی فارابی، بوعلی سینا و نوری به ترتیب بیشترین میزان رشد تولید را در اختیار گرفتند.

در این حین اما اوضاع برای پتروشیمی اصفهان وخیم‌تر از سایر رقبا بوده؛ چرا که حجم تولید این پتروشیمی در دی‌‌ماه حدود ۵۴ درصد کاهش داشته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.