فاجعه خاموشی؛ ۶۰ درصد سوخت نیروگاهها هدر میرود! +فیلم
به گزارش «انرژی پرس»، در حالی که بسیاری از شهرهای کشور با خاموشیهای گسترده دست و پنجه نرم میکنند، آمار تکاندهندهای از هدررفت ۶۰ درصدی سوخت در نیروگاهها منتشر شده است.
در پاییز امسال به دلیل کمبود سوخت در نیروگاهها، برخی از صنایع و حتی منازل با قطعی برق مواجه شدند. اما سوال اصلی این است چرا با وجود این همه کمبود، حجم عظیمی از سوخت به هدر میرود؟
پارادوکس انرژی؛ خاموشی در کنار هدررفت
حمید حسینی، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، در گفتوگو با «انرژی پرس» به دلایل هدررفت بالای سوخت در نیروگاههای کشور پرداخت.
او با اشاره به عوامل مختلف موثر بر راندمان نیروگاهها، گفت: یکی از دلایل اصلی این مساله، قدیمی بودن تکنولوژی نیروگاههاست. موقعیت جغرافیایی نیروگاهها نیز نقش مهمی ایفا میکند؛ ارتفاع نیروگاه از سطح دریا به طور مستقیم بر راندمان آن تاثیرگذار است. همچنین، استفاده از سیکل ترکیبی میتواند به طور قابلتوجهی بازدهی نیروگاهها را افزایش دهد. برای مثال، نیروگاه سیکل ترکیبی رودشور با بهرهگیری از سیکل ترکیبی، بازدهی بیش از ۵۰ درصد دارد.
حسینی در ادامه افزود: با این حال، هیچ نیروگاهی در جهان بازدهی ۱۰۰ درصدی ندارد. حتی نیروگاههای تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی نیز بازدهی محدودی در حدود ۲۰ درصد دارند و تنها نیروگاههای هستهای بازدهی بالاتری دارند.
او با تاکید بر ضرورت نوسازی نیروگاهها، گفت: باید به سمت نوسازی و بازسازی نیروگاههای قدیمی حرکت کنیم. بسیاری از این نیروگاهها به دلیل قدمت زیاد، نیاز به طراحی مجدد و تعویض تجهیزات دارند.
وابستگی به سوختهای فسیلی و عدم تنوع سبد انرژی
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به جای خالی انرژی های تجدیدذیر در سبد انرژی ایران عنوان کرد: سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر از اهمیت ویژهای برخوردار است. استفاده از انرژیهای پاک مانند خورشیدی و بادی، علاوه بر کاهش آلودگی، به کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی کمک میکند. برای مثال، تولید هر مگاوات برق از انرژیهای تجدیدپذیر بسیار مقرونبهصرفهتر از تولید آن از طریق سوختهای فسیلی است.
او افزود: اینکه سه متر مکعب گاز بدهید به نیروگاه و به اندازه یک متر مکعب از آن انرژی بگیرید و راندمان یک سوم باشد این برای ما یک بازی دو سر باخت است.
سهم ناچیز ایران از انرژیهای تجدیدپذیر
حسینی با اشاره به وضعیت جهانی، گفت: میانگین سهم انرژیهای تجدیدپذیر در جهان حدود ۷ درصد است، در حالی که این رقم در ایران کمتر از یک درصد است. همچنین، سهم انرژی هستهای و آبی در جهان به ترتیب حدود ۶ درصد است در حالی که ما تنها یک نیروگاه آبی یعنی کارون را داریم.
او در پایان تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا از همه ظرفیتهای موجود در کشور برای تولید برق استفاده کنیم و وابستگی خود را به سوختهای فسیلی کاهش دهیم. تنوعبخشی به سبد انرژی و سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، گامی مهم در جهت تامین پایدار انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست است
ابعاد گسترده بحران انرژی در ایران
بحران انرژی در ایران، ابعاد گستردهای به خود گرفته که هدررفت ۶۰ درصدی سوخت در نیروگاهها تنها بخشی از مشکلات موجود است.
عبور از این بحران نیازمند عزم ملی و اتخاذ سیاستهای درست کوتاه مدت و بلند مدت است تا آیندهای روشنتر برای صنعت انرژی کشور رقم بخورد.
برچسب ها :انرژی های تجدیدپذیر ، برق نیروگاه ها ، ذخایر سوخت نیروگاهی ، سوخت فسیلی ، سوخت نیروگاه ها ، قطعی برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰