کد خبر : 33964
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 12:53

عدم النفع ۶۵۰میلیون دلاری پتروفرهنگ از قطعی گاز +فیلم

عدم النفع ۶۵۰میلیون دلاری پتروفرهنگ از قطعی گاز +فیلم
مدیر عامل هلدینگ پتروفرهنگ از عدم‌النفع ۶۵۰میلیون دلاری این شرکت در نتیجه قطعی چهارماهه در سال گذشته و برداشت روزانه ۳۲ میلیون متر مکعب گاز در صورت بهره‌برداری کامل از توسعه میدان‌های گازی گردان و پازن خبر داد.

به گزارش انرژی پرس، جواد زارع پور مدیر عامل هلدینگ پتروفرهنگ در مصاحبه اختصاصی با انرژی‌پرس درباره تاثیر قطعی گاز بر درآمدهای این شرکت گفت: در سال ۱۴۰۳ متاسفانه چهار ماه مشکل قطعی گاز داشتیم؛ هم سبلان هم کیمیا به مدت چهار ماه به دلیل قطعی گاز تعطیل شدند که عدم النفعی ما از ارزآوری و درآمد عملیاتی ای که داشتیم نزدیک به ۶۵۰میلیون دلار بوده است.

او گفت: توافق‌نامه‌هایی با کشورهای آسیای میانه و روسیه با هدف حل مشکل گاز کشور بسته شده، همچنین برنامه‌ریزی هایی برای پروژه فشارافزایی و افزایش گاز انجام شده که می‌تواند خبرهای خوبی برای صنعت گاز و اقتصاد کشور باشد و ما منتظریم این مشکل قطعی گاز حل شود زیرا برای مجموعه هایی که وابسته به گاز هستند این شرایط قطعی‌های چندماهه بسیار سخت است.

زارع‌پور درباره فاز دوم سبلان گفت: دربارهٔ این پروژه که طبق برنامه‌ریزی‌ها باید امسال به بهره‌برداری برسد، دو نگرانی بزرگ در حوزهٔ تأمین یوتیلیتی و اکسیژن وجود دارد. متأسفانه پیشرفت پروژه بسیار محدود بوده و بر اساس آمار ارائه‌شده، تنها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت حاصل شده است. اگر روند کنونی ادامه یابد، با وجود تأمین مالی و پیگیری‌های شدید برای تحقق بهره‌برداری و رساندن منافع آن به فرهنگیان و کشور، همچنان در خصوص تأمین یوتیلیتی خوش‌بین نیستیم.

بیشتر بخوانید:  بهترین عملکرد تاریخ هلدینگ پتروفرهنگ در سال مالی 1403

همچنین هلدینگ پتروفرهنگ، به عنوان اولین گروه در سطح کشور، وارد صنایع بالادستی نفت و گاز شده است. این هلدینگ با امضای قرارداد توسعه میدان‌های گازی گردان و پازن با شرکت ملی نفت، گروه باختر و انرژی گستر هانا، به حوزه بالادست صنعت نفت ورود کرده است، مدیرعامل این هلدینگ در توضیح این قرارداد بیان کرد: پس از پیگیری‌های فراوان، این قراردادها امضا شده است و سهم هر هلدینگ در این پروژه مشخص شده است. شرکت‌های فرهنگ و باختر نقش اصلی در این پروژه دارند و هدف این است که در صورت بهره‌برداری کامل، روزانه ۳۲ میلیون متر مکعب گاز برداشت شود. برای تأمین سرمایه مورد نیاز این پروژه کمیته راهبردی تشکیل شده و باید از توان پیمانکارهای ایرانی و برخی دیگر هم استفاده کنیم تا کار به نحو احسن پیش برود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.