صنعت پتروشیمی ایران به کجا میرسد؟ +فیلم
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، در حال حاضر هفت برنامه برای صنعت پتروشیمی نوشته شده است که هفتمین برنامه در سال ۱۴۰۶ یعنی سه سال دیگر به پایان میرسد. سال پایانی برنامه هشتم هم ۱۴۱۱ اعلام شده است.
برنامههای توسعه صنعت پتروشیمی مسیر کلی حرکت این صنعت را نشان میدهد. با این برنامهها میفهمیم که چه محصولاتی تا چه سالی به سبد تولیدات پتروشیمی ایران اضافه میشود با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، در مجموع ۱۰۵ طرح پتروشیمی در کشور به بهرهبرداری میرسد.
۶۸ طرح تا سال ۱۴۰۶ تکمیل میشود و ۳۸ طرح هم در برنامه هشتم به مجموعه تولید پتروشیمی ایران اضافه میشود.
طی این دو برنامه، ۹ طرح تولید متانول، ۹ طرح پلی اتیلن سنگین و هفت طرح برای تولید پروپیلن و پلی پروپیلن اجرا میشود. در محصولات برش دوکربنه و سنگینتر، اتیلن، اتوکسیلاتها، C2+، پلی اتیلن ترفتالات هر کدام دو طرح اجرا میشود.
تا پایان برنامه هفتم، با توجه به نیاز کشور یک طرح تولید پلی استال، اتیلن گلایکول، آمونیاک، ABS و رابر، ایروپروپیلن الکل، پروپیلن، آمونیاک و اوره، اتیلن اکساید، اتیلن و اتیلن گلایکول، پنتا اریتریتول، متانول و پروپیلن، دواتیل هگزانول، ESBR، اوره، آمونیاک و کرستال ملامین، متیل آمین، متانول آمونیاک، پلی اتیلن سنگین/متوسط، اتیلن اکساید و اتوکسیلاتها، پلی استایرن انبساطی، بنزن و بنزین، سرویسهای جانبی، پروپیلن و پایین دست، انتقال اتیلن، اتیلن و پلی اتیلن و انیدرید مالئیک اجرا میشود. همچنین بر اساس پیشبینی انجام شده برای برنامه هفتم توسعه دو طرح در انتظار موافقت اصولی هستند.
افزایش ظرفیت اسمی تا ۱۰۹ تن در سال ۱۴۱۱
با وجود آنکه طرحهای بیشتری در برنامه هفتم صنعت پتروشیمی اجرا میشود اما افزایش ظرفیت اسمی تولید، در برنامه هشتم بیشتر است. تا سال ۱۴۱۱ حدود ۱۰۹ میلیون تن به ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی اضافه میشود.
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، ۳۷.۲ میلیارد دلار به درآمدهای ارزی کشور اضافه میشود و بنابراین پول بیشتری برای خرید کالاهای مورد نیاز کشور در اختیار خواهیم داشت.
بر اساس برنامهریزی انجام شده تا سال ۱۴۱۱ تولید کود شیمیایی و کود اوره ایران اضافه خواهد شد و کشاورزان دیگر دغدغه کود شیمیایی نخواهند داشت. با اجرای برنامه هفتم و هشتم صنعت پتروشیمی، کشورمان برای اولین بار سازنده یونولیت ساختمانی یا پلی استایرن انبساطی خواهد شد و به ظرفیت تولید گازوئیل، این سوخت مهم صنعت حمل و نقل اضافه میشود.
برای اینکه بتوانیم به اهداف تعیین شده در دو برنامه صنعت پتروشیمی دست پیدا کنیم، باید ۷۶.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام دهیم تا شاهد ثمرات آن باشیم.
برچسب ها :صنعت پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰