کد خبر : 33615
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 10:01

صادرات گاز به عراق برقرار است، اما بدهی ۱۰ میلیارد دلاری همچنان پابرجاست +فیلم

صادرات گاز به عراق برقرار است، اما بدهی ۱۰ میلیارد دلاری همچنان پابرجاست +فیلم
در حالی‌که ایران به صادرات انرژی به عراق ادامه می‌دهد، چشم‌انداز بازگشت این منابع همچنان به تحولات دیپلماتیک و سیاست خارجی گره خورده است. به گفته سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی میزان بدهی عراق به ایران همچنان حدود ۱۰ میلیارد دلار است.

به گزارش «انرژی پرس»، با وجود ابهامات و عدم شفافیت در انتشار اطلاعات مربوط به مبادلات گازی ایران و عراق، حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تاکید دارد که روند صادرات گاز به عراق همچنان ادامه دارد و به‌صورت منظم انجام می‌شود.

او در گفت‌وگو با «انرژی ‌پرس» گفت: اطلاعات خیلی شفاف منتشر نمی‌شود، اما به‌هرحال جریان صادرات برقرار است و ما همچنان گاز به عراق صادر می‌کنیم. این روند قطع نشده است.

به گفته حسینی، با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های مالی، تلاش شده است که رقم بدهی عراق به ایران از مرز ۱۰ میلیارد دلار فراتر نرود. او افزود: ما همیشه حدود ۱۰ میلیارد دلار ته‌مانده حساب در قراردادهای گاز و برق با عراق داریم. گاهی پرداخت‌هایی انجام می‌شود، اما این وجوه به‌طور کامل تسویه نشده‌اند.

او اشاره کرد که آزادسازی منابع مالی ایران در عراق وابسته به شرایط سیاسی و مجوزهای لازم از سوی دولت عراق است.

حسینی در این باره عنوان می‌کند: عراقی‌ها بسته به شرایط، سعی می‌کنند مجوز بگیرند و بخشی از منابع ما را آزاد کنند. اگر تحول سیاسی یا تغییری در روابط ما با آمریکا رخ دهد، یکی از نخستین منابع مالی که آزاد خواهد شد، همین بدهی عراق به ایران و پول‌های ما در قطر است که می‌تواند به اقتصاد کشور کمک بزرگی کند.

آمریکا به دنبال بلوک اقتصادی بزرگ در خاورمیانه است

در ادامه سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از تحولات اخیر در روابط ایران و آمریکا و تاثیر آن بر آینده مذاکرات و اقتصاد منطقه سخن گفت.

بیشتر بخوانید:  صادرات ۱.۲ میلیارد دلاری گاز و خدمات مهندسی به کشورهای آسیای مرکزی

به گفته او، روند مذاکرات اخیر برخلاف انتظارات اولیه، مثبت و سازنده بوده و نشانه‌هایی از تغییر در نگاه آمریکایی‌ها نسبت به ایران دیده می‌شود.

حسینی تاکید کرد: مذاکرات فراتر از انتظار مثبت بود. برخلاف برخی تحلیل‌ها، ترامپ برخلاف مواضع گذشته‌اش عمل نکرد، بلکه در صحبت‌هایی که اخیرا انجام داده حتی از ایران و ایرانی‌ها تعریف کرد. اعلام شد که او مانع حمله اسرائیل به ایران شده است. این‌ها سیگنال‌های مثبتی هستند.

او معتقد است که نگاه آمریکا به ایران دیگر صرفا امنیتی نیست و وزن مسائل اقتصادی در تصمیم‌گیری‌های آن‌ها بیشتر شده است. حسینی در این باره عنوان کرد: با آغاز مذاکرات فنی نیز مشخص است که آمریکایی‌ها جدی هستند و نگاه‌شان به ایران، اقتصادی است.

حسینی با ترسیم چشم‌اندازی منطقه‌ای گفت: به نظر من آمریکا به دنبال شکل‌دادن به یک بلوک اقتصادی بزرگ در خاورمیانه است؛ بلوکی که از روسیه آغاز می‌شود، از کشورهای مثل مصر، عراق، پاکستان و حتی هند عبور می‌کند. آن‌ها برای این کشورها کمترین موانع را در نظر گرفته‌اند و روشن است که این نگاه، مبتنی بر منافع اقتصادی است.

او تاکید کرد که حل‌وفصل مسئله ایران برای آمریکا پیش‌نیازی است برای پیشبرد این بلوک اقتصادی و افزود: آمریکایی‌ها دریافته‌اند تا زمانی که موضوع ایران حل‌وفصل نشود، نمی‌توانند چنین بلوکی را در منطقه شکل دهند. برای همین آماده‌اند تا نرمش نشان دهند و مسیر همکاری را باز کنند.

حسینی در پایان خاطرنشان کرد که ایران باید از این فرصت استفاده کند؛ نه تنها برای حل اختلافات، بلکه برای فراهم‌کردن زمینه رشد و توسعه اقتصادی کشور.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.