کد خبر : 1827
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 مرداد 1402 - 14:00

شکست پروژه‌های تامین آب سیستان

شکست پروژه‌های تامین آب سیستان
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی، مشکلات اجرایی پروژه‌های تامین آب سیستان را تشریح کرد.

به گزارش انرژی پرس، محمد سرگزی با اشاره به بحران بی‌ آبی در منطقه سیستان گفت: تا امروز وزارت نیرو نتوانسته اعتبار لازم برای اجرای پروژه‌های انتقال آب به زابل از دشت شیله و دشت هامون و بندان اختصاص دهد.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تاکنون ۱۷ کیلومتر از خط انتقال آب از دشت بندان حفاری شده، اما لوله‌ای برای کار گذاشتن وجود ندارد. با توجه به توفان‌های شن و ماسه مجدداً بخش‌هایی که حفاری شده در حال پر شدن است.

سرگزی ادامه داد: برای اجرای پروژه بندان تنها دو چاه آب حفاری شده است لذا عملاً پروژه بندان شروع به کار نکرده است و میزان پیشرفت آن بسیار کم است.

سرگزی تصریح کرد: ۱۵ چاه در دشت شیله و ۳۵ چاه در دشت هامون حفاری شده است و از آنجا که EC آب قریب به ۱۰ هزار است لذا نیاز به آب شیرین کن است. بنا شده است که ۱۰۰ هزار متر مکعب آب روزانه شیرین شود. اما هنوز دستگاه‌های آب شیرین کن به منطقه منتقل نشده است البته اعلام شده در فاز اول ۳۰ هزار متر مکعب شیرین سازی صورت گیرد لذا تنها یک سوم آب شرب مورد نیاز منطقه سیستان را تامین می کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد : فقط تا اواسط شهریور ماه قادر به تامین آب مورد نیاز روستاها هستیم و بعد از آن هیچ آبی وجود ندارد بیش از ۹۰۰ روستا در حوزه سیستان با بحران آب شرب مواجه خواهد شد در آن شرایط هیچ منبعی برای آبرسانی وجود ندارد و در حال حاضر فقط ۳ تانکر آب به صورت سقایی آبرسانی می‌کند.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرار بود ایستگاه برداشت آب روستایی و خط انتقال آن از چاه نیمه ۱ به چاه نیمه ۳ منتقل شود که انجام نشده است و عملاً تامین آب از چاه نیمه سوم نیز برای روستاهای سیستان بعد از شهریور ماه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:  انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به مرکز کشور با 3700 کیلومتر لوله‌گذاری

سرگزی اظهار داشت: در حوزه آب شهری نیز با توجه به افزایش تبخیر آب و کمبود اب، کیفیت آب به شدت کاهش پیدا کرده در این حوزه نیز تا پایان مهرماه آب مورد نیاز مردم تامین خواهد شد و بعد از آن جمعیت ۵۰۰ هزار نفری سیستان با بحران بی آبی مواجه خواهند شد.

وی ادامه داد: بنا بود که برای افزایش کیفیت آب از کربن اکتیو استفاده شود با توجه به افزایش قیمت کربن اکتیو آبفای استان قادر به تامین هزینه‌های این کار نیست. آبفای کشوری نیز کمکی برای تامین مالی خرید کربن اکتیو نکرده است .

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طعم و بوی بد آب زابل گفت: این آب در روستاها قابل شرب نیست.

وی ادامه داد: قرار بود آب منطقه سیستان از ۱۵ چاه شیله و ۳۵ چاه دشت هامون و ایستگاه شیرین سازی آب تامین شود.

سرگزی با بیان اینکه آنچه که در منطقه می‌بینیم با گزارش‌هایی که به دست متوالیان امر در مرکز کشور می‌رسد متفاوت است، اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنیم کمیته حقیقت یابی متشکل از کارشناسان وزارت نیرو، وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه و مجلس به منطقه سیستان اعزام شده و موضوع را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهند و گزارشی از این وضعیت آماده کنند تا با پیش بینی های لازم از وقوع بحران جدی جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.