کد خبر : 23656
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 آبان 1403 - 9:46

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران خبر داد:

سکته سوخت در قلب نیروگاه‌ها؛ افزایش مصرف بنزین به ۷.۴ درصد و واردات بنزین به ۹ میلیون لیتر در روز رسید

سکته سوخت در قلب نیروگاه‌ها؛ افزایش مصرف بنزین به ۷.۴ درصد و واردات بنزین به ۹ میلیون لیتر در روز رسید
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از  افزایش مصرف ۷ درصدی مصرف بنزین، واردات ۹ میلیون لیتری روزانه بنزین و کاهش چشمگیر ۳۶ درصدی ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها خبر داد.

به گزارش «انرژی پرس»، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از  افزایش مصرف و کاهش چشمگیر ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها خبر داد.

امروز دوشنبه مورخ ۱۴ آبان، نشست خبری کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با حضور اصحاب رسانه در ساختمان شهید قاسم سلیمانی این شرکت برگزار شد.

سکته سوخت در قلب نیروگاه‌ها

در ابتدای این نشست ویس‌کرمی به ارایه وضعیت فعلی سوخت نیروگاهی پرداخت؛ او با اشاره به کاهش قابل توجه دمای هوا در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از افزایش مصرف سوخت و کاهش چشمگیر ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها خبر داد و به اجرای برنامه‌ای جامع برای افزایش تامین سوخت نیروگاه‌ها برای گذر از زمستان پیش رو اشاره کرد.

او با بیان اینکه در ابتدای شهریور ماه امسال که همزمان با استقرار دولت چهادرهم بوده، سطح ذخایر نفت گاز نیروگاه‌ها به میزان ۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته بود، گفت: این در حالی است که ذخایر نفت کوره نیز با کاهش ۲۳ درصدی مواجه شده بود. به عبارتی دیگر، در مجموع، ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها در ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۳، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۶ درصد کاهش یافته بود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره علت این کاهش به تعویق تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی به فصل سرد سال تاکید کرد و توضیح داد: پالایشگاه‌های گازی در دوره سرد سال در دوره شهریور و مهر ماه تعمیرات اساسی داشتند، زمانی که تعمیرات اساسی داشته باشید طبیعتا تامین گاز طبیعی به چرخه مصرف و مخصوصا صنایع گاز نسبت به قبل تغییرات آن کاهشی خواهد بود.

افزایش سوخت‌رسانی به نیروگاه‌های در سرمای زود هنگام پاییزی

به گفته ویس کرمی، در شهریور ماه ۱۴۰۳، تولید سوخت نفت گاز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش یافت. این در حالی است که روزانه به طور متوسط ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است. همچنین، میزان تولید نفت‌گاز در ماه‌های مهر و آبان (۱۲ روزه ابتدایی) هرکدام ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

اوهمچنین میزان تولید نفت کوره در شهریور ماه را با رشد ۲ درصدی نسبت به مدت سال گذشته اعلام کرد که این افزایش در مهرماه معادل ۱۰ درصد و در ۱۲ روزه ابتدایی آبان ماه نیز برابر با ۵ درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه کاهش ۳.۸ درجه‌ای دما در پاییز امسال منجر به افزایش تقاضا برای سوخت شده است، افزود: برای پاسخگویی به این افزایش تقاضا، اقدامات لازم برای افزایش تولید و توزیع سوخت مایع انجام شده است.

ویس کرمی همچنین به افزایش قابل توجه تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در شهریور ماه، این میزان ۳۲ درصد افزایش داشته، در مهر ماه نیز همین مقدار بوده و میزان تحویلی نفت گاز به نیروگاه‌ها حدود ۲۷.۵ میلیون لیتر در روز بوده است. در آبان ماه که شروع فصل سرما بوده میزان نفت گاز تحویلی ما به نیروگاه‌ها ۸۰ درصد افزایش داشته که میانگین تحویل روزانه معادل ۴۲.۶ میلیون لیتر در روز بوده در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۲۳. میلیون لیتر بوده است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفت از ابتدای سال جاری تا ۱۲ آبان، میزان تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها با میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر، ۲۳ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه به افزایش قابل توجه تحویل نفت‌کوره به نیروگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در شهریور ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، این میزان ۷۵ درصد (در مهر ماه معادل ۸۰ درصد) و از ابتدای سال تا پایان ۱۲م آبان ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل  ۶۰ درصد افزایش یافته است. و در مجموع سوخت مایعی که از ابتدای امسال به نیروگاه‌ها تحویل داده شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد رشد افزایش داشته است.

واردات روزانه ۹ میلیون لیتر بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش وابستگی به واردات بنزین، اظهار داشت: در ماه‌های اخیر با بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های داخلی، تولید بنزین را افزایش داده‌ایم. با این حال، برای تامین پایدار نیاز کشور به این فرآورده، صرفا به افزایش تولید اکتفا نکرده‌ایم و بر اهمیت مدیریت مصرف نیز تاکید داریم.

او با بیان اینکه کاهش وابستگی به واردات بنزین، از اولویت‌های شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است، افزود: در کنار افزایش تولید داخلی، تلاش می‌کنیم تا با اجرای راهکارهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت، ضمن تامین نیاز بازار، از هدررفت این فرآورده ارزشمند جلوگیری کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در ادامه عنوان کرد: با بهبود عملکرد پالایشگاه‌های داخلی و اجرای طرح‌های افزایش تولید، توانسته‌ایم گام‌های مهمی در جهت خودکفایی در تولید بنزین برداریم.

او در ادامه به جزئیات واردات بنزین اشاره کرد و گفت: عمده واردات بنزین ایران به صورت سوآپ انجام می‌شود و در شش ماهه نخست سال جاری، به طور متوسط روزانه ۸.۵ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است. همچنین، در ماه مهر، میزان واردات به ۹ میلیون لیتر در روز افزایش یافت. با این حال، کیفیت بنزین وارداتی بر اساس استانداردهای ملی مورد تایید قرار گرفته است.

افزایش ۷۰۰ مخزن‌دار ریلی و ۵۰۰ نفتکش جاده‌ای

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، از افزایش قابل توجه ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی کشور خبر داد. او با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های انتقال فرآورده در بخش ریلی و کشتیرانی در دستور کار این شرکت قرار دارد، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مخزن‌دار ریلی در ناوگان حمل‌ونقل فرآورده فعال‌اند که با اضافه شدن ۷۰۰ مخزن‌دار جدید، ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی از طریق خط آهن به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:  سامانه هوشمند جایگاه‌های سوخت فعال است +فیلم

او همچنین به تقویت ناوگان نفتکش‌های جاده‌ای اشاره کرد و گفت: از ابتدای شهریور ماه، حداقل ۵۰۰ دستگاه نفتکش به ناوگان سوخت‌رسان کشور اضافه شده است. با توجه به اینکه بالغ بر ۱۵ هزار دستگاه نفتکش سوخت‌رسان جاده‌ای، عملیات انتقال سوخت کشور را انجام می‌دهند، این افزایش ظرفیت، کمک شایانی به تامین سوخت به موقع در سراسر کشور خواهد کرد. میزان سوختی (بنزین، نفت گاز و نفت گاز نیروگاهی و …) که به وسیله ناوگان حمل ونقل جاده‌ای جابجا می‌کنیم بالغ بر ۲۶۰ میلیون لیتر در روز است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با قدردانی از زحمات رانندگان و شرکت‌های بخش حمل‌ونقل، به افزایش کرایه حمل سوخت از ابتدای آبان ماه اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط سخت جابه‌جایی سوخت، به‌ویژه در ماه‌های سرد سال، تصمیم گرفته شد تا کرایه حمل سوخت برای ناوگان‌هایی که سوخت را از مبادی تولید به نیروگاه‌ها جابه‌جا می‌کنند، ۲۰ درصد افزایش یابد.

او تاکید کرد که این اقدامات در جهت افزایش بهره‌وری در بخش حمل و نقل فرآورده‌های نفتی و تامین به موقع سوخت برای مصرف‌کنندگان انجام می‌شود.

اتصال ۱۱ نیروگاه به شبکه خطوط لوله؛ گامی بزرگ در راستای تامین پایدار سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، از پیشرفت قابل توجه پروژه اتصال نیروگاه‌های کشور به شبکه خطوط لوله انتقال خبر داد. او با بیان اینکه این طرح با هدف افزایش سرعت عملیات، کاهش هزینه‌ها و بهبود ایمنی در تامین سوخت نیروگاه‌ها در حال اجراست، گفت: در نیمه دوم سال، اتصال ۱۱ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله را در دستور کار داریم که تاکنون اتصال چهار نیروگاه نکا، علی‌آباد، خرم و تابان با موفقیت انجام شده است و امیدواریم تا پایان سال، تمامی ۱۱ نیروگاه به این شبکه متصل شوند.

افزایش ۷.۴ درصدی مصرف بنزین در کشور؛ ضرورت توجه به ظرفیت سی‌ان‌جی

ویس‌کرمی در ادامه نشست از رشد قابل توجه مصرف بنزین در کشور خبر داد و گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین در کشور از ابتدای سال تا پایان ۱۲م آبان ماه به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۷.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

او با اشاره به آمار مصرف بنزین در ماه آبان، گفت: در  ۱۲ روز ابتدایی آبان ماه ۱۴۰۳، به طور متوسط روزانه ۱۲۲ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۱۴ میلیون لیتر، رشد ۷.۴ درصد را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، ضمن ابراز نگرانی از این روند افزایشی، بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های استفاده نشده از سوخت‌های پاک‌تر مانند سی‌ان‌جی تاکید کرد.

او با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های لازم برای توسعه مصرف سی‌ان‌جی در کشور وجود دارد، افزود: مغفول ماندن از ظرفیت توزیع سی‌ان‌جی، یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف بنزین در کشور است. در حال حاضر ۲۴۰۰ جایگاه CNG در کشور وجود دارد که می‌توانیم حداقل ۳۵ متر مکعب از این سوخت پاک را به خودروها عرضه کنیم. همچنین در تلاش هستیم که تعداد خودروهای دوگانه سوز با اولویت خودروهای عمومی افزایش دهیم.

تامین به موقع نفت سفید برای ۲.۵ میلیون خانوار روستایی

ویسکرمی با اشاره به اهمیت تامین نفت سفید برای خانوارهای روستایی، گفت: در حال حاضر، حدود ۲.۵ میلیون خانوار در کشور از نفت سفید به عنوان سوخت گرمایشی استفاده می‌کنند. با توجه به اهمیت این سوخت در مناطق سردسیر، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برنامه‌ریزی‌های لازم را برای تامین و توزیع به موقع نفت سفید انجام داده است. همچنین، توزیع این سوخت بر اساس شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور صورت می‌گیرد تا از هرگونه کمبود جلوگیری شود.

او همچنین به وضعیت تولید و مصرف گاز مایع در کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تولید گاز مایع در کشور بیش از نیاز مصرف داخلی است. از ابتدای سال تا ۱۲ آبان، ۷ هزار و ۲۰۰ تن گاز مایع در پالایشگاه‌های کشور تولید شده که این مقدار بسیار بیشتر از مصرف داخلی ۲ هزار و ۸۰۰ تنی در همین مدت بوده است.

 

کیفیت بنزین توزیعی در کلانشهرها یورو ۴ است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، در خصوص کیفیت بنزین توزیعی در کشور، توضیحاتی ارایه کرد. او با اشاره به استانداردهای تولید بنزین در کشور، گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد از بنزین تولید شده در پالایشگاه‌های کشور مطابق با استاندارد یورو ۴ است.

ویسکرمی با تاکید بر اهمیت مصوبات هیات وزیران و قانون هوای پاک در زمینه کیفیت بنزین، افزود: بر اساس این مصوبات، اگر میزان مصرف روزانه بنزین کشور از ۸۵ میلیون لیتر تجاوز کند، الزامی برای توزیع بنزین یورو ۴ در تمام نقاط کشور وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با اشاره به اینکه کیفیت بنزین توزیعی در کلان‌شهرها از اهمیت بالاتری برخوردار است، گفت: تمام بنزین توزیعی در کلان‌شهرهایی مانند تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز مطابق با استاندارد یورو ۴ است.

او با اشاره به پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه تولید بنزین با استاندارد یورو ۴، گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طور کامل قادر به تولید بنزین یورو ۴ است و پالایشگاه شیراز نیز تولید آزمایشی بنزین با این استاندارد را آغاز کرده است.

ویسکرمی در ادامه به کیفیت نفت‌گاز توزیعی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد از نفت‌گاز تولید شده در کشور مطابق با استاندارد یورو ۴ است. حتی برخی پالایشگاه‌ها مانند تبریز و اصفهان، نفت‌گاز با استاندارد یورو ۵ تولید می‌کنند که حاوی گوگرد بسیار کمی است. همچنین تمام سوخت نفت‌گاز موردنیاز مجاری عرضه در جاده‌های مواصلاتی منتهی به کلان‌شهرها نیز بر اساس استاندارد یورو ۵ توزیع می‌شود.

او همچنین تاکید کرد که به زودی تولید نفت‌گاز در سایر پالایشگاه‌ها نیز به استاندارد یورو ۴ ارتقا خواهد یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.