کد خبر : 24848
تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 آذر 1403 - 16:22

روند کاهشی تحویل گاز به نیروگاه‌ها +اینفوگرافیک

روند کاهشی تحویل گاز به نیروگاه‌ها +اینفوگرافیک
نگاهی به آمارهای رسمی وزارت نفت نشان می دهد علاوه بر کاهش تحویل گازوئیل به نیروگاه ها توسط دولت سیزدهم، سرمای زودرس و کاهش تحویل گاز به واحدهای تولید برق هم دلایل دیگری برای خاموشی ها بوده است.

به گزارش انرژی پرس، برای درک بهتر این موضوع باید به اطلاعیه وزارت نیرو دقت کرد؛ این وزارتخانه در اطلاعیه خود نوشته است:« باتوجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد از ظرفیت تولید برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی و عمدتاً گازسوز انجام می‌شود، عدم تحویل گاز کافی به این نیروگاه‌ها و کاهش ۶۰ درصدی ذخایر مایع نسبت به سال گذشته، عملاً صنعت برق کشور را در فصل سرد با چالش‌های جدی رو به رو کرد. به طور مشخص در سال جاری بیش از ۴ میلیارد مترمکعب گاز کمتری نسبت به سال قبل به نیروگاه‌ها تحویل شد و برای تولید برق به همین میزان از سوخت مایع برداشت شد که با هدف پاسخگویی به اوج بار فصل سرد جبران نشد. این وضعیت در حالی است که ظرفیت نامی نیروگاه‌های کشور بیش از ۹۴ هزار مگاوات است و بر اساس نظر وزیر نیرو، در صورت تأمین سوخت کافی حتی امکان تولید برق ۲۰ درصد بیشتر از برق مصرفی مورد نیاز در فصل سرد نیز وجود دارد.»

بر اساس اطلاعاتی که وزارت نیرو منتشر کرده، هم ذخایر سوخت مایع نیروگاه ها کاهش یافته که مقصرش دولت سیزدهم است و هم سهم گاز در سبد مصرفی واحدهای تولید برق نزولی شده است.
به عنوان مثال، در ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۲ متوسط گاز تحویلی به نیروگاه ها ۲۷۲ میلیون مترمکعب بوده است که این رقم در ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۳ به ۲۴۹ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
همین نسبت در سه ماه بعد هم حفظ شده است؛ یعنی در شهریور، مهر و آبان که در سال قبل، متوسط تحویل گاز به نیروگاه ها ۲۴۷ میلیون مترمکعب در و مدت مشابه امسال مغادل ۲۲۹ میلیون مترمکعب بوده است.
این بدان معناست که با کاهش سهم گاز از سبد مصرفی نیروگاه ها، سوخت مایع مصرف شده است؛ نکته جالب تر آنجاست که در ماه های شهریور، مهر و آبان ۱۴۰۲ متوسط تحویل گازوئدیل به نیروگاه ها معادل ۲۱ میلیون لیتر بوده که این رقم در سال جاری به ۳۰ میلیون لیتر افزایش پیدا کرده است.
اما معنای این اعداد چیست؟ ارقامی که به آن اشاره شده به خوبی نشان می دهد کم کاری بزرگی در دولت گذشته رخ داده و از طرفی، با توجه به سرمای زودرس،چاره ای جز استفاده از ذخایر سوخت مایع نبوده است بطوری که به همان میزان تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها، همان هم مصرف می شود.

بیشتر بخوانید:  شکسته شدن رکورد تولید نفت‌گاز در کشور
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.