روند صعودی قیمت بنزین در سراسر جهان
به گزارش انرژی پرس، بهای معاملات بنزین در بازار نیویورک به بالاترین حد در ۹ ماه گذشته صعود کرد و شوک قیمت آن به جایگاههای سوخت رسید. همزمان قیمتها در آسیا هم افزایش پیدا کرده است. بازارهای بنزین در سراسر جهان به دلیل ترکیبی از عوامل نظیر اختلالات پالایشگاهی غیر منتظره و ذخایر بنزین کمتر از حد معمول در قطبهای ذخیره سازی مانند منطقه گلف کاست آمریکا و سنگاپور برای این وقت از سال، محدودیت عرضه پیدا کردند.
این وضعیت در بازارهای انرژی جهانی میگوید که هرچند بهای معاملات نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون تغییر چندانی نداشتند اما قراردادهای بنزین آمریکا بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این افزایش دوباره قیمت بنزین احتمالا دردسری برای بانکهای مرکزی از جمله فدرال رزرو آمریکا ایجاد میکند زیرا سیاستگذاران با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند که اگر لازم باشد تورم را مهار کنند، تا چه حد باید سیاست پولی را منقبض کنند.
قیمت بنزین اغلب یک موضوع جنجال برانگیز بوده زیرا هزینههای آن میتواند برای بسیاری از افراد در کنار هزینههای غذا و اجاره، یک هزینه روزانه ضروری باشد.
قیمتهای انرژی اغلب یکی از عوامل زیادی هستند که در افزایش تورم جهانی سهیم بودند. در آمریکا کنترل قیمت در جایگاههای سوخت هم مسئله مهمی برای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در انتخابات سال آینده خواهد بود؛ به خصوص پس از اینکه او دستور داد بزرگترین برداشت از ذخایر آمریکا در تابستان گذشته انجام شود.
اندرو هولنهورست، اقتصاددان ارشد آمریکایی در شرکت سیتی گروپ گفت: هزینههای بالاتر انرژی ممکن است قیمتهای مصرفکننده را افزایش داده و به تورم مجدد کالاها منجر شود.
به گفته برت رایان، اقتصاددان ارشد دویچه بانک، افزایش یک سنتی هر گالن بنزین در آمریکا، حدود ۱.۱۵ میلیارد دلار قدرت هزینه سالانه را از بین می برد. این به معنای آن است که کاهش ۱.۳۰ دلاری هر گالن بنزین در سه ماهه دوم، باعث صرفه جویی ۱۵۰ میلیارد دلاری برای مصرف کنندگان شد و این پولی است که آنها می توانند برای کالاها و خدمات دیگر خرج کنند.
موجودیهای کم و تقاضای بالا در مناطق اصلی، قیمتها در سراسر جهان را بالاتر می برد. در اروپا، قیمت بنزین سریعتر از نفت در حال افزایش است. با این حال، این روند هنوز به طور کامل به هزینه های بالاتر در جایگاههای سوخت منجر نشده است. در همین حال، بازار سنگاپور که یک قطب کلیدی آسیاست، از صادرات کمتر از حد انتظار چین تحت تاثیر قرار رگفته است. افزایش قیمت سوخت در بسیاری از بازارهای نوظهور، به بار سنگینتری برای دولتها تبدیل میشود که بسیاری از آنها یارانههای سوخت را برای جبران هزینههای شهروندان فقیرتر اختصاص داده اند.
با وجود افزایش ظرفیت پالایشی در خاورمیانه و چین، عرضه جهانی بنزین نتوانسته است به طور قابل توجهی از سطوح پایین تاریخی خود بهبود پیدا کند. حتی آمریکا بزرگترین توسعه را در بیش از یک دهه گذشته داشته است اما این توسعهها برای جبران مجموعهای از قطعیهای برنامهریزی نشده از جمله واحد باتون روژ شرکت اکسون موبیل در آمریکا، پایگاه پِرنیس شرکت شل در روتردام و تاسیسات میزوشیما متعلق به شرکت اینئوس هولدینگز در ژاپن کافی نبوده است. این اختلالات در زمانی که ذخایر همچنان اندک بود، باعث کاهش عرضه شدند.
به گفته کالوم بروس، تحلیلگر گروه گلدمن ساکس، سیستمهای پالایشی در سراسر جهان پس از سالها کار سخت، بیشتر مستعد قطع شدن هستند. به علاوه، موج گرمای شدید کم سابقه در اروپا و بخشهایی از آسیا، فعالیت با نفت سبک را دشوارتر کرده است. در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، طیف وسیعی از شاخصها، به افزایش تقاضا اشاره می کنند. طبق برآورد شرکت “ریستاد انرژی”، تقاضای بنزین چین در ژوئیه حدود ۳.۳ میلیون بشکه در روز پیش بینی می شود که ۱۴ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ است که هنوز قرنطینه های کووید ۱۹ و فلج شدن تقاضا برای سوخت، آغاز نشده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در اروپا هم مصرف بنزین افزایش پیدا کرده و فرانسه، آلمان، اسپانیا و ایتالیا، همگی افزایش سالانه مصرف را نشان میدهند. همزمان، کمبود عرضه ناشی از تحریمهای روسیه که پالایشگاه های اروپایی را از نفت خام و سایر مواد خام برای بنزین محروم کرده است، همچنان ملموس است. به عنوان مثال، از دست دادن نفتای سنگین روسیه، به کمبود مواد اولیه برای واحدهای بنزین سازی منجر شده است. به گفته اسپارتا کامادیتی، این امر منجر به کمبود مواد شده و به رتبه اکتان بنزین اضافه کرده و در نهایت عرضه بنزین مناسب برای خودروهای اروپایی را کاهش داده است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :افزایش قیمت بنزین ، تورم ، قیمت بنزین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰