کد خبر : 17164
تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 تیر 1403 - 12:13

روش‌های آنلاین پرداخت برق چیست؟

روش‌های آنلاین پرداخت برق چیست؟
چگونه قبض برق را پیامکی دریافت کنیم؟ روش‌های آنلاین پرداخت برق چیست؟ پاسخ به این سوالات برای کسانی که می‌خواهند به طرح ملی قبض سبز بپیوندند، ضرورت دارد.

به گزارش انرژی پرس، به گفته مدیر کل مصرف و امور مشترکین توانیر، سامانه حذف قبوض کاغذی به منظور جلوگیری از قطع حدود ۱۲ هزار درخت در سال، ایجاد و اجرا شده است. پس از پیوستن به این طرح، در ازای قبوض کاغذی، قبض‌های آنلاین دریافت می‌کنید.

برای دریافت پیامکی قبض برق و دیگر روش‌های آگاهی از بدهی برق به صورت آنلاین، باید شماره همراه خود را در این سامانه ثبت کنید. نخستین روش برای ثبت نام در سامانه، ثبت شماره همراه توسط مامور کنتور برق است. اگر تا بحال توسط مامور کنتور برق، شماره تلفن شما در سامانه ثبت نشده است نگران نباشید. چرا که با پیشبرد هر یک از شیوه‌های زیر شماره همراه شما در سامانه بصورت خودکار ثبت می‌شود. در ادامه برای پیامکی کردن قبض برق، آگاهی از مبلغ بدهی و استفاده از روش‌های آنلاین پرداخت قبض، کافی است به یکی از قبض‌های برق کاغذی دارای شماره شناسه قبض، که قبلا برای شما ارسال شده، دسترسی داشته باشید.

چرا باید از پیامک برای ارسال صورتحساب استفاده کنیم؟

بودجه زیادی که بابت چاپ قبض برق و توزیع آن توسط مامورین برق مصرف می‌شد و قطع درختان و آسیب‌های محیط زیستی، مسئولین را وادار کرد که راه چاره‌ای بیندیشند. ازاین‌رو، ارسال و دریافت قبض برق از طریق پیامک راهی بود که دولت تصمیم گرفت آن را اجرا کند. دریافت قبض برق با موبایل، آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند. در هزینه‌های جاری کشور صرفه‌جویی می‌شود و سبب کاهش اتلاف وقت برای مصرف‌کنندگان و مسئولین شرکت برق می‌شود. با این روش، دیگر لازم نیست که برای دریافت مجدد قبض برق‌های گم شده به شرکت برق مراجعه کرده و زمان زیادی را در اداره برق تلف کنید. همچنین با دریافت قبض برق از طریق پیامک، می‌توانید از مزیت پرداخت آنلاین قبض برق نیز بهره‌مند شوید.

شناسه پرداخت و شناسه قبض برق را از کجا پیدا کنیم؟

برای گرفتن قبض برق با پیامک نیاز به شناسه قبض دارید. پیدا کردن شناسه پرداخت و شناسه قبض برق، باید از قبض‌های کاغذی قدیمی کمک بگیرید. این دو شناسه در قسمت انتهایی قبض در دو کادر مجزا و خوانا نوشته شده‌اند. برخی می‌گویند شناسه قبض برق ندارم، حالا باید چکار کنم؟ اگر به قبض کاغذی دسترسی ندارید، دسترسی به شناسه قبض برق از طریق شماره کنتور نیز امکان پذیر است.

چطور پیامک قبض برق دریافت کنیم؟

نحوه فعال سازی قبض برق پیامکی، تنها به دو روش حضوری و آنلاین زیر‌ انجام می‌شود. اما با روش‌های دیگری که در ادامه به آن پرداخته‌ایم، می‌توانید همزمان پس از ثبت نام در این طرح ملی، صورتحساب قبض را دریافت و سپس آن را به‌ طور آنلاین پرداخت کنید.

۱- ارسال پیامک به شرکت برق

اولین راه برای اینکه قبض برق خود را پیامکی دریافت کنید، ارسال شماره شناسه قبض به شرکت برق است. در این روش، تنها کافی است “شماره شناسه قبض*۱” را، به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ (برای مشترکین تهرانی) و سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ (برای مشترکین سراسر کشور)، که به شرکت برق تعلق دارد، پیامک کنید؛ برای مثال ۶۸۹۵۴۵۱۴۱۳۵۷*۱. این نکته را بخاطر بسپارید، شماره‌ای که با آن شناسه قبض را ارسال می‌کنید، در سامانه ثبت شده و مسئولیت پرداخت صورت حساب بر عهده او است. همچنین باید اعداد در متن پیامک به لاتین (انگلیسی) نوشته شده و ارسال شود. اگر مراحل گفته شده را به درستی انجام دهید، پس از ارسال شناسه، به زودی پیامکی حاوی فعال سازی از سمت شرکت برق دریافت خواهید کرد.

متن پیامک حاوی صورتحساب بدهی برق

یکی از راه‌های سرقت اینترنتی و هک کردن حساب اشخاص، ارسال پیامک حاوی لینک‌های غیر رسمی است. پس حتما به این نکته توجه کنید که متن پیامک صورتحساب حاوی اطلاعات زیر بوده و باید آن را از سمت سرشماره‌هایی که در بالا به آن اشاره شده است دریافت کنید.

نام مشترک
شماره بدنه کنتور
مبلغ بدهی/بستانکاری گذشته
شناسه قبض
شناسه پرداخت
مهلت پرداخت
مبلغ صورتحساب بدهی

۲- مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت

اگر با ارسال پیامک به شرکت برق نتوانستید قبض برق خود را پیامکی دریافت کنید، نگران نباشید. می‌توانید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و قبض کاغذی برق را به متصدی باجه تحویل دهید. سپس از او بخواهید، شماره همراه‌تان را در سامانه صدور قبض آنلاین ثبت کند. پس از طی کردن این مراحل و دریافت پیامک تایید از سمت شرکت برق، زین پس شما قبض برق را پیامکی دریافت می‌کنید.

راهنمای استعلام قبض برق با پیامک از طریق سامانه ۱۰۰۰۱۵۲۱

پیش‌تر اشاره کردیم که یکی از روش‌های دریافت قبض برق پیامکی برای تهرانی‌ها، ارسال “شماره شناسه قبض*۱” به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ است. پس از ارسال شماره شناسه قبض به‌همراه ۱*، صورتحساب برق مصرفی به‌صورت دوره‌ای و مستمر از طریق اداره برق به شماره همراه شما ارسال می‌شود. الگوهای دیگر پیامکی نیز وجود دارد که شما می‌توانید با ارسال آن‌ها اطلاعات دیگری درباره قبض برق خود بدست آورید. این الگوها در زیر آورده شده‌اند:

علامت سوال (؟) را به سامانه ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید تا راهنمای استعلام قبض برق با پیامک را دریافت کنید.
برای دریافت آخرین صورتحساب برق مصرفی، شناسه قبض را بدون هیچ پسوند و پیشوندی به سامانه ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید.
برای دریافت قبض برق آخرین دوره “شماره شناسه قبض*۱” و برای حذف ارسال پیامک صورتحساب دوره‌ای “شماره شناسه قبض*۲” را به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید.
با ارسال عدد صفر (۰) به ۱۰۰۰۱۵۲۱ از شناسه قبض‌های متصل به شماره همراه خود مطلع شوید.
روش‌های دریافت صورتحساب و پرداخت قبض برق آنلاین

حال اگر به هر دلیلی نتوانستید قبض برق را پیامکی دریافت کنید، دیگر روش‌های دریافت قبض برق به شرح زیر است. همچنین در صورت تمایل می‌توانید از روش های زیر، هزینه‌ برق را به صورت دوره‌ای یا لحظه‌ای پرداخت کنید. به این مسئله توجه کنید که برای پرداخت، حتما باید کارت بانکی شما دارای رمز دوم باشد.

بیشتر بخوانید:  خاموشی های تهران از فردا آغاز می‌شود

سایت برق من

سامانه برق من چیست؟

برق من، سامانه آنلاین پرداخت الکترونیک جهت استعلام، پرداخت و خدمات ویژه مخصوص قبوض است. در سامانه برق من دیگر نیازی به قبض کاغذی نیست و می‌توانید تمام قبض‌های خود را بدون نیاز به شناسه پرداخت و شناسه قبض، استعلام و پرداخت کنید.

با راه‌اندازی سامانه برق من این امکان به مشترکین برق داده شده است تا با استفاده از ابزارهای مختلف شامل، وب‌سایت برق من ، اپلیکیشن برق ایران و درگاه‌های بانکی و اپلیکیشن‌های پرداخت اقدام به رویت و پرداخت قبوض خود نمایند. بر این اساس همانطور که مشترکین می‌توانند در وب سایت برق من اقدام به استعلام بدهی و پراخت قبض نمایند، این امکان فراهم شده است تا با وارد کردن شناسه قبض ۱۳ رقمی در دستگاهای ATM و دستگاه‌های POS و همچنین اپلیکیشن‌های پرداخت بتوانند قبض خود را استعلام و پرداخت نمایند.

تماس با مرکز خدمات تلفنی شرکت برق اپلیکیشن برق من

شما می‌توانید با شماره ثابت منزل یا گوشی همراه خود، ۱۵۲۱ را شماره‌گیری کرده و از خدمات تلفنی غیر رایگان شرکت برق استفاده کنید. پس از ارتباط با تلفن گویا شرکت برق، شناسه قبض را وارد و سپس کلید مربع را بزنید. مبلغ آخرین صورتحساب، توسط اپراتور برای شما بازگو می‌شود. در ادامه با راهنمایی‌های تلفن گویا می‌توانید برای پرداخت صورتحساب اقدام کنید.

دریافت قبض از سایت اداره برق

کلمه اداره برق را با پسوند نام استانی که در آن زندگی می‌کنید، در گوگل جستجو کنید. وارد سایت رسمی شرکت برق شده و بر روی گزینه خدمات صورتحساب کلیک کنید. سپس پس از وارد کردن شماره تلفن همراه، شناسه قبض برق و کد امنیتی و صورتحساب پرداختی برای شما نمایش داده می‌شود. پس از دریافت صورتحساب بدهی، می‌توانید بر روی گزینه پرداخت کلیک کرده و بدهی خود را به شرکت برق پرداخت کنید.

دریافت قبض از اپلیکیشن همراه برق (برای اندروید)

از آنجایی که در حال حاضر اپلیکیشن همراه برق تنها برای گوشی‌های اندرویدی کاربرد دارد، در صورتی می‌توانید از این روش استفاده کنید که دارای تلفن همراه با سیستم عامل اندروید باشید. اپلیکیشن همراه برق را از سایت اداره برق استان محل سکونت، دانلود و بر روی تلفن همراه خود نصب کنید. پس از تایید شماره تلفن همراه خود می‌توانید از خدمات همراه برق استفاده کنید. با کلیک کردن بر روی کلمه پرداخت قبوض و وارد کردن شناسه قبض، هزینه پرداختی براش شما نمایش داده می‌شود. در این شیوه دریافت صورتحساب نیز مانند دو روش قبلی، می‌توانید با کارت بانکی بدهی خود را تسویه کنید.

دریافت و پرداخت قبض برق با اپلیکیشن های پرداخت اینترنتی

اپلیکیشن‌هایی نظیر بامن ۲۴، قبضینو، آپ، همراه بانک‌ها و… را می‌توان به‌عنوان روش پرداخت قبض برق نیز معرفی کرد. در هر یک از این اپلیکیشن‌ها، گزینه‌ای برای پرداخت قبض برق وجود دارد. با انتخاب این گزینه و درج شناسه قبض می‌توانید صورتحساب آخرین دوره قبض برق را مشاهده و آن را آنلاین پرداخت کنید.

سوالات متداول درباره نحوه گرفتن قبض برق با پیامک

در ادامه سعی شده است به تمام سوالات شما درباره نحوه ارسال قبض برق به تلفن همراه پاسخ دهیم.

۱- مستاجر هستم. چگونه می‌توانم قبض برق را به نام خود کنم؟

اگر مستاجر هستید، محله خود را عوض کرده‌اید یا می‌خواهید قبض برق را به نام خود تغییر دهید، پیشنهاد می‌کنیم به مطلب “چگونه قبض برق را به نام خود کنیم” مراجعه کنید. در این مقاله به سوال شما کامل پاسخ داده شده است.

۲- چطوری قبض برق رو پیامکی کنیم؟
برای دریافت قبض برق از طریق پیامک دو روش وجود دارد: مراجعه به دفاتر پیشخوان یا ارسال شناسه قبض به شماره اداره برق. با توجه به مطالب نوشته شده در این محتوا، می‌توانید از طریق این دو روش قبض برق را پیامکی کنید.
۳- چگونه پیامک قبض برق را دوباره دریافت کنیم؟

برای دریافت دوباره قبض برق باید ابتدا با ارسال الگو “شماره شناسه قبض*۲” به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱، ارسال پیامک دوره‌ای محل قبلی را حذف کنید. شناسه قبض جدید را با الگو “شماره شناسه قبض*۱” برای سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید.

۴- آیا می‌توان با ثبت یک شماره همراه، چند قبض را دریافت کرد؟

این سوالی است که در ذهن اکثر شهروندان بخصوص کسانی که دارای املاک متعددی هستند، وجود دارد. سامانه ثبت شماره همراه برای دریافت قبض برق بگونه‌ای طراحی شده است و شما می‌توانید با یک شماره همراه چندین قبض برق مختلف را از طریق پیامک دریافت کنید. تنها کافی است “شماره شناسه قبض به لاتین*۱” را به سرشماره‌ای که در بالا ذکر کرده‌ایم، پیامک کنید. این مراحل را با یک شماره همراه و شناسه قبض‌های متعدد می‌توانید انجام دهید.

۵- من مستاجرم، برای حذف پیامک منزل قبلی چه کنم؟

“شماره شناسه قبض*۲” را به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید.

۶- شناسه پرداخت با شناسه قبض یکی است؟

خیر. شناسه پرداخت با شناسه قبض یکی نیست و متفاوت از یکدیگرند و برای دریافت قبض برق پیامکی نیاز به شناسه قبض برق است.

۷- با شناسه پرداخت می‌توان قبض برق را پیامکی کرد؟

نمی‌توان با شناسه پرداخت، قبض برق را پیامکی یا قبض برق را پرداخت کرد.

۸- برای دریافت قبض برق آخرین دوره چکار کنم؟

شناسه قبض برق را به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ پیامک کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.