کد خبر : 4470
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 مهر 1402 - 13:49

تأثیرات جنگ حماس و اسرائیل بر نفت ایران بررسی شد؛

روزهای تاریک پیش روی صادرات نفت ایران

روزهای تاریک پیش روی صادرات نفت ایران
جنگ حماس و اسرائیل تأثیر مستقیمی بر بازار نقت جهانی و صادرات نفت ایران دارد. تبعات این جنگ به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایران را درگیر خواهد کرد.با توجه به اینکه غرب و اسرائیل، ایران را در این حوادث مقصر می‌دانند، حتماً برای تلافی فشارهایی خواهند آورد؛ به خصوص آمریکا به چین درخصوص خرید نفت ایران فشار خواهد آورد و از طرف دیگر ممکن است بخشی از نقل و انتقالات مالی‌ای که در قطر، عمان و امارات برای جابجایی پول نفت ایران وجود دارد دچار خدشه شود.

انرژی پرس_نوا ذاکری جنگ مهیب و غیر قابل پیش‌بینی حماس و اسرائیل، تبعات گسترده‌ای به همراه خواهد داشت که هنوز زوایای آن به وضوح مشخص نیست. خاورمیانه‌ی ملتهب هم‌اکنون باید منتظر خسارات و تبعات این جنگ بماند اما هنوز چیزی از این اتفاق نگذشته که تنش‌های خاورمیانه، بازار نفت را تکان داده‌ است چنانکه قیمت نفت از هفته گذشته تاکنون نوساناتی را تجربه کرده که در بیشتر مواقع افزایشی بوده است.

جهان به انرژی نیازمند است و خاورمیانه، بزرگترین تأمین کننده‌ی انرژی جهان است؛ خطه‌ای سرشار از ثروت که هر روز جنگ و درگیری را در گوشه‌ گوشه‌ی خود شاهد است. هم‌اکنون با توجه به جنگ حماس و اسرائیل که به نظر می‌رسد گسترده‌تر و فجیع‌تر از آن چیزی خواهد شد که هم‌اکنون هست، نفت را نیز دچار تنش‌های اساسی خواهد کرد.

بالا رفتن قیمت جهانی نفت که متأثر از تنش‌های خاورمیانه است البته می‌تواند برای صادرات ایران اتفاق مثبتی باشد اما تبعاتی نیز در پی خواهد داشت که ممکن است وضعیت نفت تحریمی ایران را دستخوش تغییرات منفی کند.

هادی موسوی، کارشناس انرژی در گفتگو با انرژی پرس درخصوص جنگ اخیر فلسطین و اسرائیل و تأثیر آن بر شرایط ایران اظهار کرد: ایران به عنوان کشوری که صادراتش تقریباً تک‌محصولی و وابسته به نفت است، به شدت از این اتفاق متأثر خواهد شد به این علت که بازار نفت همیشه نسبت به اتفاقات بزرگ سیاسی یا ابر وقایع، واکنش نشان داده است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ی نفت دنیا از این منطقه تولید و صادر می‌شود، هرگاه اتفاق بزرگی در خاورمیانه بیفتد، بر بازار جهانی نفت تأثیر می‌گذارد. این جنگ اخیر نیز بر قیمت نفت تأثیر گذاشته است همانطور که در مدت اخیر دیدیم که قیمت نفت تغییراتی داشت که عمدتاً هم سعودی بود.

موسوی معتقد است که ایران هم از این اتفاق متأثر خواهد شد و قیمتش نفتش افزایش پیدا خواهد کرد و از یک جهت باعث افزایش درآمد خواهد شد.

وی در این خصوص اضافه کرد: با توجه به اینکه غرب و اسرائیل، ایران را در این حوادث، چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم مقصر می‌دانند حتماً برای تلافی فشارهایی خواهند آورد؛ به خصوص آمریکا به چین درخصوص خرید نفت ایران فشار خواهد آورد و از طرف دیگر ممکن است بخشی از نقل و انتقالات مالی‌ای که در قطر، عمان و امارات برای جابجایی پول نفت داریم دچار خدشه شود.

بیشتر بخوانید:  کسی از درآمدهای شرکت ملی نفت اطلاعی ندارد؟

این کارشناس در ادامه اظهار کرد: ممکن است کشورهایی مانند مالزی و سنگاپور که در جابجایی نفت ایران همکاری داشتند، تحت فشار قرار گیرند و مجبور شوند بخشی از همکاری‌هایشان با ایران را متوقف کنند.

موسوی عنوان کرد: ممکن است تحت تأثیر فشارها، ایران مجبور شود با روسیه همکاری بیشتری در حوزه‌ی فروش نفت و فرآورده‌های نفتی داشته باشد.

این کارشناس با اشاره به اهمیت نقش عربستان بیان کرد: اینکه عربستان در کدام سمت ماجرا می‌خواهد بایستد و آیا همچنان به تعهداتش در اوپک پلاس متعهد می‌ماند و تولید نفت را در سطح فعلی نگه می‌دارد یا به خاطر فشارهای آمریکا افزایش تولید می‌دهد، اهمیت بسیار زیادی دارد.

او  گفت: با توجه به اینکه وارد فصل سال می‌شویم و مصرف سوخت افزایش پیدا می کند نقش عربستان بسیار مهم خواهد بود چرا که این کشور به تنهایی درصد بزرگی از نفت دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است کشورهایی را نیز همراه خود کند، من‌جمله ائتلاف روسیه و عربستان در حوزه‌ی تولید نفت، که می‌تواند بازی را تغییر دهد.

موسوی در پایان بیان کرد: این اتفاقات به تبع جنگ حماس و اسرائیل ممکن است در حوزه‌ی نفتی بیفتد و در همه‌ی این سناریوها، ایران متأثر خواهد شد؛ در بعضی سناریوها تأثیر مثبت برای ما خواهد داشت و ممکن است باعث افزایش درآمد نفتی شود اما من در مجموع فکر می‌کنم باتوجه به شرایط، ممکن است طی پنج، شش ماه آینده که جنگ بخوابد، غرب شروع به تنبیه بازیگران این جنگ، من‌جمله ایران کند چرا که هم‌اکنون نیز بحث‌هایی هست که دارایی‌های ایران بلوکه شود و سخت‌گیری‌های بیشتری در حوزه‌ی نفت ایران صورت بگیرد لذا در مجموع فکر می‌کنم اگر این قضیه از لحاظ دیپلماتیک مدیریت نشود، می‌تواند به پاشنه آشیلی برای ایران در حوزه‌ی نفتی بدل شود.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

جانانصاحب پنجشنبه , ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴

مگر مثلث می تونه بدون اجازه صاحب نفت صادر کنه…. هرگز…… جانان صاحب کوروش…… صاحب کل نفت زمین…..