کارنامه آروماتیکیهای بورسی در سال ۱۴۰۳
رشد پوشالی درآمد در برابر واقعیت تولید؛ فقط پتروشیمیهای نوری و بوعلی رشد کردند

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، در حالی که درآمد صنعت آروماتیک در سال ۱۴۰۳ رشد ۴۲ درصدی را تجربه کرد، بررسیها نشان میدهد که بخش تولید این صنعت به خصوص در شرکتهای کوچک وضعیت چندان مطلوبی نداشته است.
به صورتی که مجموع تولید شرکتهای آروماتیکی در این سال حدود هفت میلیون و ۱۳۰ هزار تن بود که فقط ۹.۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت؛ رقمی که نشان میدهد رشد درآمد صنعت، بیشتر از آنکه حاصل بهبود واقعی عملکرد باشد نتیجه جهش نرخ ارز بوده است.
البته نباید فراموش کرد این رشد ۹.۶ درصدی نیز وابسطه به افزایش تناژ تولید دو پتروشیمی نوری و بوعلی سینا بوده و دو پتروشیمی فارابی و اصفهان افت تولید داشتند.
از میان تمام شرکتهای این صنعت، تنها دو پتروشیمی نوری و بوعلی سینا موفق شدند تولید خود را افزایش دهند. نوری با رشد ۱۱ درصدی، به تولید ۴.۸ میلیون تن رسید و بوعلی سینا نیز با افزایش ۹.۳ درصدی از مرز دو میلیون تن عبور کرد.
در مقابل، پتروشیمی اصفهان با افت ۹ درصدی و فارابی با افت ۴.۷ درصدی تولید مواجه شدند که زنگ خطری برای کارایی عملیاتی این پتروشیمیهاست. بنابراین، اگرچه ظاهر درآمدی صنعت چشمگیر است، اما پایه تولیدی آن به خصوص در شرکتهای کوچک همچنان شکننده باقی مانده و نیازمند سرمایهگذاری، نوسازی تجهیزات و رفع موانع عملیاتی است تا بتواند رشد پایدارتری رقم بزند.
وضعیت صنعت آروماتیک در ۱۴۰۳
طبق بررسیهای انرژی پرس شرکتهای صنعت آروماتیک در سال ۱۴۰۳ مجموعا هفت میلیون و ۱۳۰ هزار تن از محصولات خود را تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۶ درصد افزایش داشته است.
این تغییر در سمت درآمد با قدرت بیشتری دیده شد؛ به طوری که مجموع درآمد آروماتیکیهای بورس در سال ۱۴۰۳ به ۲۵۶ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ حدود ۴۲ درصد افزایش داشته است.
به این ترتیب مشخص میشود، افزایش درآمد برخی از شرکتهای صنعت آروماتیک در سال ۱۴۰۳ بیشتر از آنکه مربوط به رشد عملیات و بهبود تولید باشد، وابسطه به جهش قیمت دلار بوده است.
لازم به ذکر است پتروشیمی نوری و بوعلی سینا در این دوره به ترتیب پردرآمدترین پتروشیمیهای آروماتیکی بودهاند. حال باید دید کدام یک از این پتروشیمیها در زمینه رشد درآمدزایی بهتر عمل کردند.
بیشترین افزایش درآمد پتروشیمیهای آروماتیکی
بررسی گزارش پتروشیمیهای صنعت آروماتیک نشان میدهد فارابی در این مدت توانست درآمد خود را ۶۲ درصد بالا ببرد و عنوان «بیشترین افزایش درآمد پتروشیمیهای آروماتیکی» را به خود اختصاص دهد. به این ترتیب درآمد این پتروشیمی از هزار و ۳۲۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به دو هزار و ۱۴۸ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین پتروشیمی نوری در سال ۱۴۰۳ موفق به شناسایی درآمد ۱۷۳ هزار و ۷۲۷ میلیارد تومانی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۶ درصد رشد کرده است. از این رو پتروشیمی نوری در ۱۲ ماهه ۱۴۰۳ دومین پتروشیمی برتر صنعت آروماتیک از نظر رشد درآمد شد.
پتروشیمی بوعلی سینا نیز در سال ۱۴۰۳ موفق شد درآمد خود را حدود ۳۶ درصد بالا ببرد و رقم ۷۱ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان را ثبت کند. همچنین در انتهای این فهرست پتروشیمی اصفهان با رشد ۱۹ درصدی درآمد قرار گرفته است.
بیشترین افزایش مقدار تولید پتروشیمیهای آروماتیکی
در بخش تولید اما اوضاع کمی متفاوت بود؛ چرا که تنها دو پتروشیمی این صنعت افزایش تولید داشتند. در این میان وضعیت پتروشیمی نوری و بوعلی سینا از سایر رقبا بهتر بود؛ چرا که نوری موفق شد حجم تولید خود را از چهار میلیون و ۳۷۰ هزار تن در سال ۱۴۰۲ با رشد حدود ۱۱ درصدی به چهار میلیون و ۸۳۶ هزار تن در سال ۱۴۰۳ برساند.
همچنین پتروشیمی بوعلی سینا نیز در این دوره حجم تولید خود را ۹.۳ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۱.۹ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ به بیشتر از دو میلیون تن در سال ۱۴۰۳ برساند.
در سمت دیگر اما دو پتروشیمی اصفهان و فارابی در این مدت بیشترین افت تولید را در این صنعت داشتند. به طوری که در سال ۱۴۰۳ تناژ تولید پتروشیمی اصفهان با افت حدود ۹ درصدی به ۱۸۶ هزار تن رسیده است. همچنین فارابی نیز در این مدت افت ۴.۷ درصدی تولید را پشت سر گذاشت و رقم ۲۷ هزار تن را گزارش کرد.
برچسب ها :پتروشیمی اصفهان ، پتروشیمی بوعلی سینا ، پتروشیمی فارابی ، پتروشیمی نوری ، پتروشیمیهای آروماتیکی ، صنعت آروماتیک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰