کد خبر : 33389
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 اردیبهشت 1404 - 11:05

رد پای شرکت‌های خارجی در نفت و گاز سوریه +فیلم

رد پای شرکت‌های خارجی در نفت و گاز سوریه +فیلم
با فروپاشی حکومت اسد و بازگشت تدریجی سوریه به عرصه جهانی، صنعت نفت و گاز این کشور بار دیگر به صحنه رقابت بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری و نفوذ بدل شده است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، پس از سال‌ها جنگ داخلی و فروپاشی حکومت اسد در سال ۲۰۲۴، بخش نفت و گاز سوریه به دلیل منابع غنی خود، به ویژه در مناطق شرقی، به کانون توجه کشورهای خارجی تبدیل شده است. این گزارش بر اساس داده‌های موجود، بازیگران کلیدی و فعالیت‌های آن‌ها در احیای این صنعت استراتژیک را بررسی می‌کند.

پیش از جنگ داخلی، سوریه روزانه ۳۸۳ هزار بشکه نفت و ۸.۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تولید می‌کرد. اما در سال ۲۰۲۳، تولید نفت به ۴۰ هزار بشکه و گاز به ۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافت. حدود ۴۰ درصد از ذخایر نفتی کشور در منطقه دیرالزور واقع شده که اکنون عمدتاً تحت کنترل نیروهای کرد سوریه قرار دارد.

بازیگران خارجی فعال

چندین کشور و شرکت بین‌المللی در بخش نفت و گاز سوریه فعال شده یا ابراز تمایل کرده‌اند. ترکیه با استقرار کشتی‌های تولید برق شناور و اتصال شبکه برق خود به سوریه، نقش مهمی در تأمین انرژی ایفا می‌کند. همچنین با توجه به حمایت دیرینه آنکارا از نیروهای شورشی سابق که اکنون به حاکمان دمشق تبدیل شده‌اند، فرصت بزرگی برای شرکت‌های نفت و گاز ترکیه مهیا شده است.

دیدار ابومحمد الجولانی، رهبر جدید سوریه با سران کشورهای خلیج فارس، از جمله عربستان، امارات و قطر نیز می‌تواند به سرمایه‌گذاری این سه بازیگر مهم عرصه نفت در صنعت سوخت‌های فسیلی سوریه بیانجامد.

بیشتر بخوانید:  هشدار فاجعه معدن طبس در صنعت نفت تکرار می‌شود؟ +فیلم

شرکت دولتی سوکار جمهوری آذربایجان نیز برای توسعه میادین نفت و گاز در مناطق تحت کنترل نیروهای کرد در شمال شرق سوریه اعلام آمادگی کرده است.

پیش از جنگ، شرکت‌های بین‌المللی مانند شل و توتال‌انرژی حدود ۴۹.۶ درصد از تولید نفت سوریه را در سال ۲۰۱۰ بر عهده داشتند. همچنین، شرکت‌هایی از چین (سینوکم)، کانادا (سانکور انرژی) و بریتانیا (گلف‌سندز پترولیوم) در بخش گاز فعال بودند. اخیراً، کاهش برخی تحریم‌ها، از جمله مجوز عمومی شماره ۲۴ ایالات متحده و تصمیمات اتحادیه اروپا، زمینه را برای بازگشت احتمالی این شرکت‌ها فراهم آورده است.

بخش نفت و گاز سوریه با ورود این بازیگران خارجی در مسیر احیا قرار دارد. موفقیت این تلاش‌ها به همکاری بین‌المللی، مدیریت مؤثر منابع، و حل‌وفصل چالش‌های ژئوپلیتیکی، از جمله کنترل مناطق نفت‌خیز تحت کنترل کردها بستگی دارد.

بخش نفت و گاز سوریه با پتانسیل بالای خود، فرصت‌های قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاری خارجی ارائه می‌دهد. ترکیه، قطر، عربستان سعودی، آذربایجان و شرکت‌های بین‌المللی از جمله بازیگران کلیدی هستند که می‌توانند آینده این صنعت را شکل دهند و سوریه دوباره به محل رقابت قدرت‌های بزرگ تبدیل شده که این‌بار شکلی کاملاً متفاوت به خود گرفته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.