کارنامه سودسازی گروه متانول در 9 ماهه 1403؛
راز افزایش سود پتروشیمیهای متانولی باوجود کاهش تولیدی چیست؟
![راز افزایش سود پتروشیمیهای متانولی باوجود کاهش تولیدی چیست؟ راز افزایش سود پتروشیمیهای متانولی باوجود کاهش تولیدی چیست؟](https://energypress.ir/wp-content/uploads/2025/02/کارنامه_سودسازی_گروه_متانول_در_9_ماهه_1403_copy-160x100.webp)
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، سال ۱۴۰۳ برای صنعت متانول با چالشهای بزرگی همراه بود. قطعی گاز در فصول سرد، تشدید تحریمها و مشکلات حمل و نقل موجب کاهش تولید صنعت در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری شد.
این شرایط نگرانیهایی را درباره افت سودآوری متانولسازان ایجاد کرده بود، چراکه کاهش تولید معمولا به معنای افت درآمد و سود است. اما برخلاف پیشبینیها، پتروشیمیهای این صنعت عملکردی فراتر از انتظار داشتند.
بنابر صورتهای مالی عامل اصلی رشد درآمد متانولیها، افزایش قیمت میانگین متانول و تاثیر آن از نرخ تبدیل ارز بود. این موضوع مبلغ فروش متانولیها را با وجود افت تولید بالا برد.
علاوه بر این، هزینههای تولید این شرکتها نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری نداشت و حتی در برخی موارد کاهش یافت، که یکی از دلایل آن افت تولید و مدیریت بهتر هزینهها بود.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، افزایش «سایر درآمدهای عملیاتی» پتروشیمیهای این صنعت بود؛ چرا که افزایش نرخ ارز باعث درآمدزایی متانولیها از محل «تسعیر داراییهای ارزی» شد و نقش مهمی در رشد سودسازی متانولیها ایفا کرد.
همچنین اصلاحیه قیمت خوراک و دریافت صورتحسابهای تعدیلی از شرکت ملی نفت، درآمد مضاعفی برای این صنعت به همراه داشت.
در مجموع، صنعت متانول باوجود مشکلات تولید، توانست با استفاده از افزایش نرخهای جهانی، مدیریت هزینه و بهرهگیری از درآمدهای ارزی، مسیر رشد سودآوری را حفظ کند. حالا باید دید کدام شرکتها در این شرایط توانستهاند بهترین عملکرد را داشته باشند.
وضعیت درآمد متانولیها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
با توجه به این نکات باید دید کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در درآمدزایی و سودآوری داشته است؟ بررسی صورتهای مالی نشان میدهد، پتروشیمی فناوران با افزایش بیشتر از ۴۰ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از هفت هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان رسیده است.
خارک نیز دیگر پتروشیمی موفق در زمینه رشد درآمدزایی بود؛ چرا که درآمد پتروشیمی خارک در ۹ ماهه ابتدایی سال حدود ۱۴ درصد رشد کرده و به بیش از ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. پتروشیمی زاگرس نیز در این دوره توانست درآمد خود را بالا ببرد و رقم ۲۲ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان را ثبت کند.
نکته مهم در رابطه با صنعت متانول این است که رشد درآمد این صنعت به واسطه افزایش قیمت متانول و دلار رقم خورده و پتروشیمیهای این صنعت در تولید آنچنان موفق نبودند.
بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت متانول
اما نکته در رابطه با صورتهای مالی صنعت متانول، رشد آرام هزینههای تولید است. این روند به واسطه تولید پایین در این صنعت اتفاق افتاده است.
رشد کنترل شده بهای تمام شده یا حتی در یکی از شرکتها افت آن، برگ برنده این صنعت شد تا متانولیها با افزایش سودسازی همراه شوند.
طبق صورتهای مالی بهای تمام شده صنعت متانول در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تنها دو درصد افزایش داشته است. این در حالیست که درآمد این صنعت طی این مدت ۱۲.۶ درصد رشد کرده؛ همین اختلاف میان رشد درآمد و هزینه تولید، صنعت متانول را با وجود افت تولید، نجات داد و سودساز کرد.
در این میان باید گفت، پتروشیمی زاگرس این رقم را بیشتر از دو درصد کاهش داد و به برترین پتروشیمی متانولی در زمینه کنترل بهای تمام شده تبدیل شد.
بیشترین افزایش سود خالص در صنعت متانول
همانطور که گفته شد پتروشیمیهای صنعت متانول در زمینه کنترل بهای تمام شده و سایر هزینههای خود به خوبی عمل کردند. از این رو رشد نسبتا پایین درآمدهای متانولیها که تحت تاثیر افت تولید در ۹ ماهه امسال اتفاق افتاد، به چشم نیامد و تمامی پتروشیمیهای این صنعت بر مدار رشد سود قرار گرفتند.
در این میان اما فناوران پیشتاز این صنعت شد؛ به طوری که سود خالص پتروشیمی فناوران از ۳۹۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ با رشد ۶۱۳ درصدی به دو هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.
نکته مهم در رابطه با پتروشیمی فناوران، افزایش ۵۴۷ درصدی درآمد تسعیر داراییها و بدهی های ارزی عملیاتیست که کمک شایانی به جهش سودسازی آن کرده است.
همچنین پتروشیمی خارک توانست سود خالص خود را ۹۳ درصد افزایش دهد و به چهار هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان برساند. پتروشیمی زاگرس نیز موفق شد در این مدت سود خالص سه هزار و ۱۲۰ میلیارد تومانی شناسایی کند که رشد ۳۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
برچسب ها :پتروشیمی ، درآمد متانولیها ، کارنامه پتروشیمی ، کارنامه پتروشیمی ها ، کاهش تولید متانول ، متانول
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰