کد خبر : 27442
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 - 9:58

درآمد صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۴۹ هزار میلیارد تومان رشد کرد +اینفوگرافیک

درآمد صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۴۹ هزار میلیارد تومان رشد کرد +اینفوگرافیک
پتروشیمی‌های آروماتیکی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکردی درخشان در بخش درآمد داشتند و همگی رشد قابل توجهی را تجربه کردند. از سوی دیگر، بخش تولید چهره‌ای دوگانه داشت؛ پتروشیمی بوعلی سینا و نوری با افزایش تولید پیشتاز بودند و در طرف مقابل پتروشیمی اصفهان و فارابی کاهش تولید داشتند. نوری با رشد ۴۱ درصدی درآمد، صدرنشین شد و بوعلی سینا نیز علاوه بر رشد درآمد، بیشترین افزایش حجم تولید را ثبت کرد.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در ۹ ماهه ابتدایی امسال ارقام جالب توجهی را ارائه کردند. چرا که تمامی شرکت‌های این گروه، موفق به افزایش درآمد خود شده‌اند. این موضوع به رشد قیمت محصولات این گروه به واسطه افزایش قیمت دلار نیما (توافقی فعلی) برمی‌گردد.

در سمت تولید اما این صنعت به دو گروه تقسیم شد؛ نیمی از شرکت‌ها در مدار صعودی تولید و نیمی دیگر در مدار نزولی بودند.

انرژی پرس در این گزارش عملکرد گروه آروماتیک بورس را مورد بررسی قرار داده و مشخص کرده کدام پتروشیمی وضعیت بهتری در تولید و فروش ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ داشته است.

وضعیت صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ۱۴۰۳

طبق بررسی‌های انرژی پرس شرکت‌های صنعت آروماتیک در ۹ ماهه ابتدایی سال مجموعا پنج میلیون و ۲۸۱ هزار تن از محصولات خود را تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱.۶ درصد افزایش داشته است.

این روند در سمت درآمد با قدرت بیشتری دیده شد؛ به طوری که مجموع درآمد آروماتیکی‌های بورس در ۹ ماهه سال جاری به ۱۷۸ هزار و ۵۷۳ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است پتروشیمی نوری در این دوره پردرآمدتری پتروشیمی آروماتیکی بوده است.

حال باید دید کدام یک از این پتروشیمی‌ها در زمینه رشد درآمدزایی بهتر عمل کردند.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌های آروماتیکی

بررسی گزارش‌های پتروشیمی‌های صنعت آروماتیک نشان می‌دهد پتروشیمی نوری در ۹ ماهه ابتدایی سال موفق به شناسایی درآمد ۱۱۸ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومانی شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد رشد کرده است. از این رو پتروشیمی نوری در ۹ ماهه سال عنوان «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید:  ترکش‌های جنگ غزه در بورس تهران/ سهام «شلرد» تعلیق شد

همچنین پتروشیمی فارابی نیز در این مدت توانست درآمد خود را بر مدار صعودی قرار دهد. به طوری که درآمد این پتروشیمی از هزار و ۱۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۸.۴ درصدی به هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان رسیده است.

پتروشیمی بوعلی سینا نیز در ۹ ماهه امسال موفق شد درآمد خود را حدود ۳۴ درصد بالا ببرد و رقم ۵۲ هزار و ۵۳۶ میلیارد تومان را ثبت کند. همچنین در انتهای این فهرست پتروشیمی اصفهان با رشد ۱۵ درصدی درآمد قرار گرفته است.

بیشترین افزایش مقدار تولید پتروشیمی‌های آروماتیکی

در بخش تولید اما اوضاع کمی متفاوت بود؛ چرا که تنها دو پتروشیمی این صنعت افزایش تولید داشتند. در این میان وضعیت پتروشیمی بوعلی سینا از سایر رقبا بهتر بود؛ چرا که این شرکت موفق شد حجم تولید خود را از یک میلیون و ۳۷۴ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد حدود ۱۳ درصدی به یک میلیون و ۵۵۱ هزار تن در ۹ ماهه امسال برساند.

همچنین پتروشیمی نوری نیز موفق شد در این دوره حجم تولید خود را ۱۲.۳ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۳.۱۸ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۳.۵۷ میلیون تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

در سمت دیگر اما دو پتروشیمی اصفهان و فارابی در مدت ۹ ماهه ابتدایی امسال یعنی از فروردین تا آذر ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش تولید روبه‌رو شده‌اند. در این میان پتروشیمی اصفهان با کاهش ۱۱.۷ درصدی تولید کارنامه ضعیف‌تری از سایر رقبا داشته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.