خطر قطع برق بیخ گوش صنایع
به گزارش انرژی پرس، حمیدرضا صالحی، درباره اوضاع ناترازی برق در سال جاری اظهار داشت: مهمترین دلیل چالشی که اکنون در رابطه با ناترازی برق و گاز با آن مواجهیم به عدم سرمایهگذاری بهموقع در این حوزهها برمیگردد زیرا تکمیل پروژههای نیروگاهی ۲ تا ۳ سال زمان میبرد و با توجه به تاخیر در اجرای پروژهها که مهمترین عامل عدم سرمایه بوده؛ سال به سال به رقم ناترازی افزوده شده است.
وی افزود: خوشبختانه بخش خصوصی توانایی خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی دارد و اکنون ۶۰ درصد نیروگاهها دست بخش خصوصی است، ما از نظر ساخت نیروگاه هم مشکلی نداریم و تولید توربینهای مورد نیاز هم در داخل کشور در حال انجام است، در حال حاضر دولت گامهایی برداشته و در بخش صنعت پروژه ۱۰ هزار مگاواتی تعریف شده؛ که بخشی از این نیروگاهها در سال گذشته وارد مدار تولید شدند و در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر هم پروژههای بزرگی استارت خورده از جمله پروژه ۴۵۰۰ مگاوتی با همکاری و هماهنگی صندوق توسعه ملی که وام مورد نیاز را فاینانس میکند که امیدواریم تا پیک امسال وارد مدار شود.
لزوم اصلاح سیاست انرژی
رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: اگر سیاستهای اقتصاد انرژی کشور اصلاح شود، بخش خصوصی کشور پتانسیل لازم برای رفع ناترازی موجود را دارد و باید اجازه دهیم بخش خصوصی در این حوزه ورود کند، بر پایه شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده مردم در بخش تولید مشارکت داده شوند و در معادلات اقتصاد انرژی نقش دولت کمرنگتر شود.
وی تاکید کرد: دغدغه ما این است که امسال در بخش صنعت خاموشیهای مدیریت شده تحمیل نشود، در این رابطه بخش خصوصی میتواند از منابع مالی که صنعت در اختیارش میگذارد ناترازی را برطرف کند و اگر هرچه زودتر این اقدام صورت گیرد ما نسبت به عقبماندگی در حوزه برق پیشرفت خوبی خواهیم کرد.
صالحی تصریح کرد: ما از گذشته بین تولید و مصرف ناترازی داریم و این ناترازی سال به سال به خاطر رشد مصرف ۵ تا ۶ درصد رشد دارد، هرچند اقداماتی هم در رابطه با تولید انجام میشود ولی ناترازی حل نمیشود. فقط با کمک بخش خصوصی و مردم امکان عبور از این وضعیت را داریم که امیدواریم امسال گامهای خوبی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل کمبود برق اجرای پروژههای بهینهسازی هم مهم است یعنی مصرف هم باید کنترل و واقعی شود بعبارت دیگر حرکت در مسیر صحیح تولید و مصرف منجر به این خواهد شد که تا ۲ سال آینده به طور کلی ناترازی رفع شود.
شرایط رفع ناترازی
رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران اظهار داشت: در بخش تولید اقداماتی صورت گرفته و نیروگاههایی وارد مدار شدهاند، شاید به اندازه پیشبینی شده رقم تولید تحقق پیدا نکند اما اقداماتی صورت گرفته که امیدواریم که بخش زیادی از نیروگاهها در بخش فسیلی و تجدیدپذیر وارد مدار شوند.
آسیبهای کمبود برق
وی یادآور شد: در هر حال اصل ناترازی باید از بین برود چراکه ناترازی به قدری است که میتواند تولید را در بخش صنعت مختل کند، صادرات کم شود، به اشتغال آسیب برساند و درآمدهای کشور را کاهش دهد و همه اینها نیز به صنعت برمیگردد، یعنی اگر برق مورد نیاز صنعت تامین نشود آسیبها به بخشهای دیگر کشور نیز تعمیم پیدا خواهد کرد. بنابراین عدمالنفع صنعت باید حذف شود و اکنون با اقدامات انجام شده نمیتوانیم کل ناترازی را از بین ببریم باید برنامههای جدیتری در این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
منبع: ایلنا
برچسب ها :صنعت برق کشور ، قطعی برق ، کمبود برق ، ناترازی برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰