کارنامه پتروشیمیهای آروماتیکی در اسفند ۱۴۰۳؛
تولید و درآمد آروماتیکسازان افزایش یافت؛ امام کدام پتروشیمی عقب ماند؟ +اینفوگرافیک

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صنعت آروماتیک در اسفندماه ۱۴۰۳ با افزایش ۲۶ درصدی درآمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، عملکردی نسبتا مشابه با سایر صنایع پتروشیمی داشت. چهار پتروشیمی نوری، بوعلی سینا، اصفهان و فارابی توانستند در مجموع حدود ۲۸ همت درآمد کسب کنند.
اما این رشد برای همه یکسان نبود؛ بیشترین سهم این افزایش از نظر ریالی به پتروشیمی نوری تعلق گرفت و از نظر درصد به پتروشیمی فارابی تعلق داشت؛ در حالی که بوعلی سینا با رشد ۶ درصدی درآمد، از این قافله عقب ماند.
در بخش تولید نیز تقریبا روایت مشابهی در این صنعت دیده شده؛ به این شرح که حجم تولید آروماتیکسازان نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ درصد رشد کرده است. اما پتروشیمی بوعلی سینا شرایط چندان مطلوبی نداشت و با افت ۱۰ درصدی تولید، تنها پتروشیمی این صنعت بود که کاهش تولید داشت.
این ارقام نشان میدهد، رشد درآمد در این صنعت تنها به واسطه افزایش قیمت دلار و بهبود نرخهای جهانی نبوده و تولید نیز در آن رونق خوبی گرفته است.
وضعیت صنعت آروماتیک در اسفند ۱۴۰۳
گزارش فعالیت ماهانه آروماتیکیهای بورس منتشر شد و خبر از رشد درآمد کل این صنعت در اسفند ۱۴۰۳ داد. نگاهی به ارقام گزارشهای این صنعت نشان میدهد چهار پتروشیمی تولیدکننده آروماتیک یعنی نوری، بوعلی، اصفهان و فارابی مجموعا در اسفندماه موفق به شناسایی درآمد ۲۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شدهاند.
مقایسه این عدد با درآمد صنعت آروماتیک در اسفندماه سال گذشته، افزایش ۲۶ درصدی آن را نشان میدهد. لازم به ذکر است عمده این افزایش درآمد، مربوط به رشد درآمد پتروشیمی نوری در این ماه است.
همچنین درآمد پتروشیمیهای آروماتیکی نسبت به ماه گذشته یعنی بهمن حدود هشت درصد افزایش داشته است. گفتنیست چهار پتروشیمی فعال در زمینه تولید آروماتیک در اسفندماه ۱۴۰۳ موفق به تولید ۶۴۸ هزار و ۹۴۵ تن از محصولات خود شدهاند.
این عدد در مقایسه با اسفندماه سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی داشته که ناشی از افزایش حجم تولید پتروشیمی فارابی، نوری و اصفهان است.
انرژی پرس در این گزارش وضعیت تولید و فروش پتروشیمیهای تولیدکننده آروماتیک را در اسفندماه مورد بررسی قرار داده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه آروماتیکیها
بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمیهای تولیدکننده آروماتیک در اسفندماه ۱۴۰۳ نشان میدهد، پتروشیمی فارابی در این ماه جهش قابل توجهی را در درآمدزایی داشته که به دلیل رشد حجم فروش و قیمت محصولات آن است. به طوری که رقم فروش این شرکت با رشد ۶۲۰ درصدی از ۴۰ میلیارد تومان به ۲۸۵ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین پتروشیمی نوری نیز در اسفند عملکرد قابل توجهی در فروش داشت؛ به نحوی که درآمد ماهانه پتروشیمی نوری از ۱۵ هزار و ۵۳۴ میلیارد تومان در اسفندماه سال ۱۴۰۲ با رشد ۳۴ درصدی به ۲۰ هزار و ۷۴۷ میلیارد تومان رسیده است. از این رو پتروشیمی نوری در جایگاه دوم جدول رشد درآمدزایی گروه آروماتیک قرار میگیرد.
همچنین پتروشیمی اصفهان نیز در این ماه موفق شد درآمد خود را حدود هفت درصد افزایش دهد و جایگاه سوم رتبهبندی افزایش درآمد را تصاحب کند. طبق جدول، درآمد این پتروشیمی از ۹۵۴ میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۲ به هزار و ۲۵ میلیارد تومان در اسفندماه ۱۴۰۳ رسیده است.
پتروشیمی بوعلی سینا نیز در این ماه توانست درآمد خود را نسبت به اسفند ۱۴۰۲ حدود ۶ درصد بالا ببرد و رقم ۶ هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان را گزارش کند.
حجم تولید آروماتیکیها صعودی شد
در سمت تولید نیز تقریبا همین روند دیده شد و سه پتروشیمی بر مدار صعود و یک پتروشیمی بر مدار نزول تولید قرار گرفتند. نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمیهای آروماتیکی حکایت از آن دارد که سه پتروشیمی فارابی، نوری و اصفهان به ترتیب بیشترین درصد رشد تولید را در اختیار گرفتند.
در این حین اما اوضاع برای پتروشیمی بوعلی سینا متفاوت بود؛ چرا که حجم تولید این پتروشیمی در اسفندماه حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.
برچسب ها :آروماتیکسازان ، پتروشیمی اصفهان ، پتروشیمی بوعلی سینا ، پتروشیمی فارابی ، پتروشیمی نوری ، پتروشیمیهای آروماتیکی ، صنعت پتروشیمی ، کارنامه پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰