کد خبر : 3934
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1402 - 14:07

توسعه فاز دوم میدان گازی الشمال (رقیب پارس جنوبی !) رسماً آغاز شد

توسعه فاز دوم میدان گازی الشمال (رقیب پارس جنوبی !) رسماً آغاز شد
خروجی این توسعه برای قطر در کمتر از سه سال افزایش ظرفیت تولیدLNG از ۷۷ به ۱۲۶ میلیون تن خواهد بود. اما ما همچنان درگیر ناترازی گاز و فشار افزایی در پارس جنوبی هستیم.

به گزارش انرژی پرس، وبگاه الخلیج آنلاین نوشت: «طی مراسمی در شهر صنعتی “رأس لفان” و با حضور امیر قطر و مقامات این کشور و مدیران شرکت “قطر للطاقه” پروژه توسعه میدان گازی “َشمال” آغاز شد».

این میدان گازی مشترک در ایران با نام «پارس جنوبی» شناخته می‌شود که بزرگترین میدان گاز طبیعی در جهان و دارای ۵۰.۹۷ تریلیون متر مکعب گاز و تقریباً ۷.۹ میلیارد متر مکعب میعانات گازی طبیعی است.

دولت قطر با سرعت بالایی طی سال‌های گذشته اقدام به برداشت گسترده از این میدان کرده، به طوری که به بزرگترین صادر کننده گاز طبیعی جهان تبدیل شده است. قطر همچنین قرار دادهایی به ارزش ۲۸.۷۵ میلیارد دلار با شرکت‌های  Total Energies، ExxonMobil، ConocoPhillips، Eni و Shell برای توسعه این میدان گازی منعقد کرده است.

الخلیج آنلاین در ادامه نوشت:‌ «در این مراسم، فیلم مستندی از مراحل توسعه پروژه توسعه میدان شمالی پخش شد که ظرفیت تولید سالانه گاز طبیعی مایع کشور قطر را از ۷۷ میلیون تن در سال به ۱۲۶ میلیون تن در سال تا سال ۲۰۲۶ افزایش خواهد داد».
پس از این مراسم «تمیم بن حمد» طی بازدید از این پروژه، به توضیحات عوامل اجرایی گوش داد. او همچنین در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت:«امروز سنگ بنای پروژه توسعه میدان شمالی را گذاشتیم که در چارچوب استراتژی ما برای تقویت جایگاه قطر به عنوان تولیدکننده جهانی گاز طبیعی مایع است».
وی افزود: «این پروژه نقش پیشگام قطر را در تامین نیاز به انرژی در بازار جهانی تقویت می‌کند. برای [شرکت] “قطر للطاقه” و شرکای آن در این پروژه آرزوی موفقیت دارم».
مساحت این میدان گازی تقریباً ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۶۰۰۰ آن در آبهای سرزمینی قطر و مابقی در سمت ایران است.این میدان در سال ۱۹۷۱ کشف و عملیات استحصال گاز از سال ۱۹۸۹ آغاز شد.
طبق آمار انجمن صادرکنندگان گاز (GECF) قطر در سال ۲۰۲۲ توانست با صادرات حدود ۸۰ میلیون تن گاز، جایگاه خود را به عنوان برزگترین صادر کننده گاز طبیعی مایع در جهان، از استرالیا باز پس گیرد.
بیشتر بخوانید:  جبران ناترازی گاز در زمستان با بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.