تعمیرات اساسی پالایشگاهها در تنگنای ناترازی انرژی

به گزارش انرژی پرس، اورهال یا تعمیرات اساسی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در آن پالایشگاهها و پتروشیمی ها به تعمیر اساسی تجهیزات خود برای افزایش راندمان و ظرفیت تولید میپردازند.
در ایران تعمیرات اساسی پالایشگاهها در چندسال اخیر با بحث و چالشهایی همراه بوده است. یکی از این چالشها ناترازی انرژی بوده که منجر به قطعی گاز برای صنایع مختلف به خصوص در فصل زمستان شده است. از طرفی عملیات تعمیرات اساسی فقط در تابستان به دلیل ازدیاد تولید گاز انجام میشود. حال این چالش وجود دارد که اگر در تابستان این عملیات انجام شود و به صنایع مختلف گازرسانی انجام نشود و در زمستان هم خوراک گازی و انرژی آنها قطع شود، پس عملا چرخ اقتصاد ایران از حرکت میایستد. اما این فقط یک طرف قضیه است. اگر به همین دلایل ذکر شده عملیات اورهال انجام نشود، باز هم شاهد کاهش تولید انرژی و ناترازی بیشتری خواهیم بود. باتوجه به اینکه این تعمیرات باید منظم انجام شود، کارشناسان اقدام سریع تر برای آغاز و پایان آن را ضروری میدانند. آمارها نشان میدهد بعد از تعمیرات اساسی، تولید پالایشگاهها افزایش یافته است. بنابراین عدم اجرای تعمیرات اساسی، باتوجه به فصلهای سرد پیش رو و مصرف بالای خانگی گاز، میتواند منجر به تشدید ناترازی انرژی شود.
آغازی زودهنگام؛ کدام پالایشگاهها تعمیر اساسی میشوند؟
محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران ، در مصاحبهای اختصاصی با انرژی پرس، درباره وضعیت تعمیرات اساسی پالایشگاههایی که زیر نظر این شرکت قرار دارند گفت: در مورد تعمیرات اساسی پالایشگاهها، با توجه به وضعیت کشور که در نیمه اول سال با مشکل کمبود برق مواجه است و باید سوخت نیروگاهها تأمین شود، ما از زمستان گذشته پیشبینی و برنامهریزیهای لازم را انجام دادیم. معمولاً این تعمیرات از اواسط یا اواخر اردیبهشت آغاز میشود. اما امسال شاید یکی از معدود سالهایی بود که توانستیم تعمیرات اساسی را از نیمه فروردین شروع کنیم.
او افزود: با پالایشگاه نهم پارس جنوبی تعمیرات اساسی را آغاز کردیم و درحال حاضر سه پالایشگاه دیگر در دست تعمیر هستند. پالایشگاههای پارسیان و هاشمی نژاد در بخش تعمیرات هستند همچنین پالایشگاههای ۲۰، ۲۴ و ۱۲ در هفته اخیر اوورهال آنها شروع شده است. در جریان این تعمیرات فعلا با مشکلی مواجه نشدهایم. با توجه به حساسیتی که در پالایشگاهها وجود دارد سعی کردیم برنامهها را بهگونهای تنظیم کنیم که هم زمان را بهینه مدیریت کنیم؛ هم بتوانیم تعمیرات و بازرسیهای لازم در پالایشگاهها را انجام دهیم و تا مشکلی در تأمین سوخت نیروگاهها پیش نیاید.
جولایی گفت: ما به صورت مستمر و هرسال تعمیرات پیشبینی شده را انجام میدهیم که شامل بخشهای مختلفی است: بازرسیها، اصلاحات مهندسی و سایر اقدامات لازم. این فعالیتها ممکن است بسته به نوع کارها، زمان اجرا یا مدت دوره تعمیرات در سالهای مختلف متفاوت باشد و چون حجم تجهیزات در اختیار ما بسیار زیاد است – هم ماشینآلات دوار و هم تجهیزات ثابت، هر سال بخشی از آنها نیاز به بررسی و بازرسی دارند که ما این موارد را برنامهریزی و اجرا میکنیم.
جولایی در پاسخ به این سوال که آیا همه پالایشگاههایی که زیر نظر این شرکت هستند به اوورهال خواهند رفت یا نه گفت: با در نظر گرفتن ظرفیت شبکه گاز کشور که نباید از حد مشخصی کمتر شود، امکان تعمیرات همزمان تمام پالایشگاهها وجود ندارد. بنابراین، این تعمیرات را به صورت تدریجی و پشت سر هم با توالی مشخص انجام میدهیم که انشاءالله تا مهرماه به پایان خواهند رسید.
هدف فقط ثبات تولید است
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران درباره برنامههای این شرکت برای افزایش تولید گفت: شرکت ما نمی تواند به تنهایی تولید گاز را افزایش دهد. هدف ما این است که تولید را در همین وضعیتی که قرار دارد نگه داریم؛ یعنی قابلیت اطمینان تجهیزات مان را بالا ببریم که توقف ناخواسته یا توقفهایی که منجر به کاهش تولید مخصوصا در شش ماه دوم سال بشود نداشته باشیم.
او در پایان گفت: یکی از روشهای ما انجام همین تعمیرات است و دیگری مدیریت بهرهبرداری در پالایشگاهها. جبران کمبود گاز و انرژی در بخشهای مختلف، به سیاستهای کلان بستگی دارد چون برای افزایش تولید و جبران کمبودها نیاز به تأسیسات جدید داریم. متأسفانه بخش مصرف خانگی گاز، کمبود زیادی در بخش انرژی ایجاد میکند.
بنابراین از طریق اعمال محدودیت در سایر بخشها، سعی میکنیم کمبود بخش خانگی را جبران کنیم.
برچسب ها :تعمیرات اساسی پالایشگاه ها ، صنعت پالایشی ، ناترازی گاز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰