ترامپ با بازار نفت چه خواهد کرد؟
به گزارش انرژی پرس، هرچند اوپکپلاس اعلام کرده که سیاست تولید نفت خود را تغییر نمیدهد و همزمان اوپک هم بر محدودیت تولید اصرار دارد، با این حال تحولات در اقتصاد و سیاست در آمریکا میتواند بازار جهانی نفت را به طورکلی تغییر دهد.
بیش از هر چیز، انتخابات در آمریکا این روزها بر بازار نفت سایه انداخته است. هرچند تصمیم فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره بانکی هم عامل موثری بر بازار است، اما این تاثیر کوتاهمدت است و آنچه بازار نفت را دستخوش تغییر خواهد کرد، ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید خواهد بود.
افزایش قیمت نفت بهخصوص پس از حمله روسیه به اوکراین در مدار افزایشی بوده و هزینههای بسیاری را به اقتصاد آمریکا و کشورهای صنعتی وارد کرده است تا جایی که تورم در آمریکا تا ۹درصد هم بالا رفت و فدرال رزرو را ناچار کرد تا نسبت به افزایش پلهای نرخ بهره اقدام کند. پس از یکسال مبارزه بانک مرکزی آمریکا برای مقابله با تورم، در آستانه کاهش نرخ بهره، انتخابات ریاستجمهوری هم برپا شده است، انتخاباتی که نتیجه آن میتواند بر روند بازار نفت تاثیر بگذارد.
دونالد ترامپ متعهد شده است که تولید نفت داخلی آمریکا را افزایش دهد و برای این منظور، برخی مقررات را لغو کند.
اویل پرایس در این رابطه مینویسد:«نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری آمریکا در مصاحبه اختصاصی با بلومبرگ بیزینسویک که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: ما بیشتر از هرکس دیگری طلای مایع داریم. ما به انرژی با قیمت پایین نیاز داریم. مزیتی که تقریبا نسبت به همه کشورها از جمله کشورهای بسیار بزرگ داریم، این است که انرژی بیشتری نسبت به دیگران داریم. ما انرژی واقعی بیشتری داریم، انرژیای که کار میکند.
ترامپ گفت: باد کار نمیکند و بسیار گران است. او مدعی شد مزارع بادی و خورشیدی نه برای محیطزیست خوب هستند نه برای فراهم کردن انرژی با هزینه و قیمت پایین.
ترامپ درباره جزئیات مربوط به مسائل انرژی داخلی آمریکا توضیح زیادی نداد، اما مشخص کرد که در صورت انتخاب شدن به عنوان رییسجمهور، به حمایت از تولید نفت و گاز آمریکا ادامه خواهد داد.اگر ترامپ در ماه نوامبر برنده شود، بسیاری از سیاستهای انرژی و آب و هوایی بایدن، از جمله مقررات متان، توقف صدور مجوزهای جدید برای صادرات گاز طبیعی مایع (الانجی)، سیاستهای مربوط به خودروهای برقی، اجاره نفت و گاز فدرال و حتی بخشهایی از قانون کاهش تورم را لغو یا حداقل تلاش میکند تا آنها را از بین ببرد.
جیدی ونس، سناتور جمهوریخواه که گزینه معاونت دونالد ترامپ است، گفته که دوره دوم ریاستجمهوری او، به نفع سوختهای فسیلی و به ضرر انرژی پاک خواهد بود.
دردسرهای بنزینی
اویلپرایس در گزارش دیگری در همین رابطه مینویسد: «هیچ موضوع انرژی به اندازه قیمت بنزین مورد توجه قرار نمیگیرد. به نظر میرسد آنچه که افراد، بیشتر علاقمند به دانستن آن هستند این است که آیا دونالد ترامپ در زمان ریاستجمهوری خود، قیمت بنزین را کاهش داده است یا خیر. تصور گستردهای وجود دارد که ترامپ قیمتهای بالای بنزین را به ارث برده و به سرعت آنها را به ۰۰/۲ دلار در هر گالن کاهش داده است. ترامپ در ژانویه سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید. میانگین قیمت بنزین در دوسال قبل از تحلیف وی، کاهش یافته بود. سپس میانگین ملی قیمت بنزین در دو سال اول ریاستجمهوری ترامپ افزایش یافت و در سال سوم، اندکی عقب نشست.
ترامپ اقداماتی را برای کمک به صنعت نفت انجام داد، اما این اقدامات سالها طول میکشد تا بر عرضه و متعاقبا بر قیمتها، تاثیر بگذارد.
اگرچه ترامپ اغلب عامل کاهش قیمت پایین بنزین شمرده میشود، اما میانگین قیمت بنزین در سهسال اول ریاستجمهوری ترامپ بیشتر از دوسال گذشته اوباما بود. با این حال، این تصوری نیست که عموم مردم دارند. نباید سر این موضوع زیاد وقت گذاشت زیرا عوامل کلان مانند تقاضای قوی جهانی وجود داشت که فشار صعودی بر قیمتها وارد میکرد.
هنگامی که پاندمی کرونا در سال ۲۰۲۰ شروع شد، بازارهای نفت را بههم ریخت. تا آوریل سال ۲۰۲۰، فرمان قرنطینه خانگی، باعث کاهش تقاضا برای نفت شد. تولید نیز به نوبه خود سهمیلیون بشکه در روز در ماه می سال ۲۰۲۰ کاهش یافت. بهای معاملات آتی نفت برای مدت کوتاهی منفی شد. بازار سهام در حال سقوط بود و میانگین ملی قیمت بنزین برای مدت کوتاهی، به زیر ۲دلار در هر گالن رسید.
پس از آن سیاستهای انرژی بایدن کمکی نکرد، اما اختلالات زنجیره تامین، بیشترین تاثیر را بر قیمت بنزین در دوران ریاستجمهوری بایدن گذاشت.
براساس گزارش اویل پرایس، حقیقت این است که قیمت بنزین در سال آخر ریاستجمهوری ترامپ به شدت کاهش یافت اما این کاهش به دلیل واکنش به همهگیری کووید۱۹ اتفاق افتاد. بهعلاوه، قیمتها قبل از پایان ریاستجمهوری ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱، شروع به افزایش شدید کرده بودند. بنابراین، افرادی که کاهش قیمت بنزین را به سیاستهای انرژی ترامپ نسبت میدهند، در بهترین حالت، تصویری گمراهکننده ارائه میکنند.»
پافشاری روسیه، ایستادگی اوپکپلاس
روسیه و عربستان به عنوان دو تولیدکننده مهم نفت در دوسال گذشته تلاش کردهاند قیمت نفت از کانال ۸۰دلاری پایینتر نرود. این همراهی بین روسیه و عربستان که در اوپکپلاس نمود بیشتری یافت، باعث شد که تلاشهای آمریکا برای همراه کردن عربستان برای افزایش تولید نفت هم به نتیجه نرسد. حالا در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا سوال این است که آیا اوپکپلاس میتواند درمقابل ترامپ و جمهوریخواهان بر رویه سابق ادامه بدهد؟
رویترز در گزارشی مینویسد: طبق گفته سه منبع آگاه از برنامههای اوپکپلاس، این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاستهای تولید خود را تغییر نمیدهد. سهمنبع آگاه از برنامههای اوپکپلاس اعلام کردند این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاستهای تولید خود را تغییر نمیدهد، از جمله طرح افزایش تدریجی تولید از ماه اکتبر.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپکپلاس جلسه آنلاین کمیته وزارتی نظارت بر برنامههای این ائتلاف را در اول ماه اوت برگزار میکنند تا به بررسی بازار بپردازند.
یکی از این سه منبع اوپکپلاس که خواسته شده نامش فاش نشود، هدف از این اجلاس را بررسی سلامت بازار دانست.
دفتر ارتباطات دولت عربستان و دفتر مرکزی اوپک در وین هنوز اظهارنظری در مورد این خبر نکردهاند. ائتلاف اوپکپلاس در حال حاضر ۸۶/۵میلیون بشکه در روز کاهش تولید خود را اجرایی میکند که حدود ۷/۵درصد از تقاضای جهانی را تشکیل داده و از اواخر ۲۰۲۲ آغاز شده است. اوپکپلاس در آخرین اجلاس خود در ماه ژوئن توافق کرد کاهش تولید ۶۶/۳میلیون بشکهای خود را تا پایان ۲۰۲۵ ادامه دهد و ۲/۲میلیون بشکه در روز کاهش تولید داوطلبانه ۸عضو این ائتلاف هم سه ماه دیگر یعنی تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ ادامه داشته باشد.
این ائتلاف کاهش تولید ۲/۲میلیون بشکهای را به تدریج از اکتبر سال جاری میلادی تا سپتامبر ۲۰۲۵ لغو خواهد کرد.
الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه این در این هفته درخواست کرد اگر بازار به اندازه کافی قدرت دارد تا افزایش تولید از ماه اکتبر را تحمل کند، بهتر است تغییری در قرارداد ایجاد نشود.
وی گفت:«ما حالا گزینه افزایش تولید را داریم و همواره در حال بررسی بازار هستیم.»
عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان هم اعلام کرده بود اگر مشخص شود بازار قدرت کافی را ندارد روند افزایش تولید اوپکپلاس متوقف شده و تولید بیش از پیش پایین میآید.
منبع: جهان صنعت
برچسب ها :انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، دونالد ترامپ ، صنعت نفت آمریکا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰