کد خبر : 26808
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 دی 1403 - 12:54

تبریز تنها پالایشگاهی که رشد سودسازی خود را حفظ کرد+فیلم

تبریز تنها پالایشگاهی که رشد سودسازی خود را حفظ کرد+فیلم
پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳ یکی از برترین شرکت‌های پالایشی ایران بوده؛ به طوری که این شرکت موفق شد در سال ۱۴۰۳ میزان تولید خود را افزایش دهد. این روند درآمد شرکت را صعودی و سودسازی آن را بر مدار رشد قرار داد. انرژی پرس در این گزارش کارنامه پالایشگاه تبریز را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، پس از کنار گذاشتن محسن قدیری از مدیریت پالایشگاه اصفهان، غلامرضا باقری دیزج، مدیرعامل پیشین پالایشگاه تبریز، سکان هدایت این مجموعه را به دست گرفت. به همین بهانه، کارنامه پالایشگاه تبریز در یک سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.

در سال گذشته، پالایشگاه تبریز با مدیریت باقری عملکرد قابل توجهی از خود نشان داد و در فهرست برترین پالایشگاه‌های ایران قرار گرفت. این پالایشگاه در نیمه نخست سال، صدرنشین رشد تولید در بین همتایان خود شد. جدول زیر، این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.

همان‌طور که در جدول مشخص است پالایشگاه تبریز در نیمه نخست امسال توانست مقدار تولید خود را بیشتر از ۲۵ درصد افزایش دهد. این در حالی‌ست که پالایشگاه شیراز در نیمه نخست امسال با کاهش تولید مواجه شد و برخی دیگر مانند پالایش نفت اصفهان و بندرعباس نیز نتوانستند در این دوره حتی به رشد یک درصدی تولید دست یابند.

این تنها بخشی از تفاوت عملکرد پالایشگاه تبریز نسبت به رقبا در صنعت پالایشی بود؛ طبق صورت‌های مالی ۶ ماهه پالایشگاه‌های بورسی، پالایش نفت تبریز موفق به افزایش بیشتر از ۸۶ درصدی درآمد خود شده و رتبه اول رشد درآمد این صنعت را از آن خود کرده است.

این در حالی‌ست که پالایشگاه اصفهان با هدایت محسن قدیری تنها رشد ۳۴ درصدی درآمد را تجربه کرده است.

این روند در سودسازی پالایشی‌ها نیز دیده شد؛ به طوری که تبریز در ۶ ماهه ابتدایی امسال تنها پالایشگاهی بود که موفق شد سودسازی خود را بر مدار سودسازی قرار دهد. به طوری که سود خالص پالایش نفت تبریز در نیمه نخست امسال با رشد ۱۳ درصدی به سه هزار و ۱۶ میلیارد تومان رسید.

در همین دوره اما پالایشگاه اصفهان کارنامه ترسناکی را رقم زد. به نحوی که سود خالص این شرکت بیشتر از ۷۲ درصد آب رفت و سقوط سنگینی را تجربه کرد.

این جدول به وضوح تفاوت عملکرد پالایشگاه تبریز را در صنعت پالایشی نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  سهم وزارتخانه‌ها در پالایشگاه‌های ایرانی

عملکرد درخشان پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳

همان‌طور که تا اینجا گفته شد پالایش نفت تبریز در سال ۱۴۰۳ بهترین عملکرد را میان نفتی‌های بازار سرمایه ثبت کرده است. این روند در گزارش‌های هشت ماهه پالایش نفت تبریز نیز نمایان است.

طبق گزارش عملکرد تجمیعی پالایش نفت تبریز، مقدار تولید پالایشگاه تبریز از سه میلیون و ۷۹۴ هزار مترمکعب در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ با رشد بیشتر از ۱۸ درصدی به چهار میلیون و ۴۹۰ هزار مترمکعب رسیده است.

این روند مقدار فروش شرکت نیز در این دوره تقویت کرد. به طوری که حجم فروش پالایشگاه تبریز از سه میلیون و ۸۰۵ هزار مترمکعب در هشت ماهه سال گذشته به چهار میلیون و ۴۹۰ هزار مترمکعب در هشت ماهه امسال رسیده است. این عدد رشد ۱۸ درصدی مقدار فروش پالایش نفت تبریز را نشان می‌دهد.

روند رو به رشد پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳

در گزارش تجمیعی پالایشگاه تبریز مشخص شد که این شرکت در هشت ماهه ابتدایی امسال موفق به رشد حجم تولید خود شده است. این روند به واسطه رشد تولید شرکت در اکثر ماه‌های امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته است. نمودار زیر این روند را به خوبی نشان می‌دهد.

مدیریت موثر، عامل کلیدی رشد پالایشگاه تبریز

عملکرد پالایشگاه تبریز در سال ۱۴۰۳ نشان‌دهنده تاثیرگذاری مستقیم مدیریت بر رشد تولید و سودسازی است. با هدایت غلامرضا باقری، پالایش نفت تبریز موفق شد به یکی از برترین پالایشگاه‌های کشور تبدیل شود و عملکردی فراتر از رقبا به ثبت برساند. افزایش تولید، رشد درآمد و جهش سودسازی، همگی بیانگر نقش کلیدی مدیریت در موفقیت این پالایشگاه بوده است.

در مقابل، پالایشگاه اصفهان تحت مدیریت محسن قدیری، عملکردی ضعیف و همراه با کاهش چشم‌گیر سودسازی را تجربه کرد که نشان‌دهنده تفاوت‌ آشکار در مدیریت این دو مجموعه است. حضور غلامرضا باقری در پالایشگاه اصفهان، می‌تواند نویدبخش تغییرات مثبت و بازگشت به مسیر رشد باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.