کد خبر : 2411
تاریخ انتشار : یکشنبه 29 مرداد 1402 - 15:29

بهره برداری از ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان با تکیه بر توان داخلی

بهره برداری از ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان با تکیه بر توان داخلی
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ضمن اعلام خبر بهره‌برداری از ایستگاه تقویت فشار گاز شهید رفیعی راد (آرادان) تا قبل از پاییز سال جاری، از بومی سازی قطعات استفاده شده در این پروژه خبر داد.

به گزارش انرژی پرس و به نقل از ایرنا، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران امروز یکشنبه (۲۹ مردادماه)، در نشستی با اهالی رسانه که در تأسیسات تقویت فشار گاز شهید رفیعی راد (آرادان) برگزار شد، از بهره‌برداری از ایستگاه تقویت فشار گاز شهید رفیعی راد (آرادان) پیش از پاییز سال جاری خبر داد و گفت: ۹۰ درصد تجهیزات استفاده شده در این طرح تولید داخل هستند.

نوشادی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه تأسیسات تقویت فشار گاز شهید رفیعی راد (آرادان)، حجم سرمایه‌گذاری برای این طرح را ۴۰ میلیون یورو و ۴۱۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: این طرح در طی زمان ۳۰ ماه اجرایی شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: این ایستگاه در استان سمنان و روی خط اصلی ۴۸ اینچ شمال- شمال شرق کشور نصب شده است.

وی افزود: با راه‌اندازی این ایستگاه، ظرفیت انتقال گاز، روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب به سمت شمال و شمال شرق افزایش می‌یابد و از ۶۰ به ۷۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

نوشادی ضمن تاکید بر اهمیت بومی سازی قطعات، اضافه کرد: با توجه نیاز ارزی کشور و در پی آن اهمیت داخلی‌سازی قطعات، در حال حاضر ۹۰ درصد کالاهای طرح آرادان از جمله کمپرسور، ظروف تحت فشار برق و شیرآلات از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی ساخته شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران توان کل تأسیسات را ۷۵ مگاوات برشمرد و ادامه داد: در این تأسیسات برای اولین‌بار در کشور از سیستم کنترل ایرانی بهره‌گیری شده است و کارشناسان ما ساخت تجهیزات را ایرانی و بومی کردند.

وی در خصوص تاثیر نوسانات ارزی بر روند اجرایی شدن این پوژه اذعان کرد: همکارانم در امر تصمیم‌گیری مدیریت پروژه انعطاف پذیری داشتند و به محض اینکه نرخ ارز دچار نوسان می‌شد، شیوه‌های اجرایی پروژه را تغییر می‌دادند و تصمیمات جسورانه‌ای می‌گرفتند.

نوشادی گفت: افتخار می‌کنیم که به خودکفایی رسیده‌ایم و باید فرصت‌های مهندسی و پیمانکاری در خارج از مرزها ایجاد و در این زمینه برندسازی کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ضمن تاکید بر اهمیت مدیریت بهینه مصرف گاز، اضافه کرد: حتی  در صورتی که با محدودیت گاز مواجه نبودیم، صرفه‌جویی در مصرف گاز اهمیت بسزایی داشت. اگرچه امروز ضریب نفوذ گاز در کشور به ۹۹.۵ رسیده است، اما مصرف بهینه و متنوع کردن سبد انرژی ضرورت دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.