بزرگترین بدهکاران شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کدامند؟
به گزارش انرژی پرس، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی سال گذشته در حالی که با افزایش درآمدهای عملیاتی همراه بوده و سود خالص ایجاد کرده اما همچنان با بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته شرکتی زیانده باقی مانده است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در شهریور سال ۱۳۶۶ شروع به فعالیت کرده و جزو یکی از واحدهای تجاری فرعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است.
سرمایه این شرکت در پایان سال گذشته معادل هزار و ۱۴۷ میلیارد تومان بوده که ۱۰۰ درصد آن متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران است.
عمده فعالیت این شرکت در سال ۱۴۰۱ مربوط به دریافت، ذخیره سازی، حمل و نقل و توزیع و فروش انواع فرآوردههای نفتی در داخل و خارج از کشور بوده است.
افزایش درآمد حاصل از فروش مرزی فرآوردههای نفتی
تازهترین گزارش عملکرد منتشر شده در کدال نشان میدهد شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته ۲۹.۳ همت درآمد عملیاتی کسب کرده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۵ درصد افزایش داشته است.
بخش قابل توجهی از درآمد عملیاتی این شرکت (حدود ۸۴ درصد) مربوط به کارمزد انتقال، توزیع و فروش فرآوردههای نفتی بوده که توانسته از این کانال بیش از ۲۷ همت درآمد به دست آورد. ۲۷ همت مورد اشاره از انتقال، توزیع و فروش ۳۶ میلیون لیتر بنزین، قریب به چهار میلیون لیتر نفت گاز، بیش از ۹ میلیون لیتر نفت کوره و دیگر فرآوردهها حاصل شده است.
نکته قابل تاملی که در درآمدهای عملیاتی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی وجود دارد این است که این شرکت در سال گذشته در بخش کارمزد توزیع و فروش فرآوردههای نفتی ویژه و صادراتی با افت درآمد ۵۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه شده و تنها ۳۴۶ میلیارد تومان به دست آورده است.
اما از سوی دیگر درآمد حاصل از فروش مرزی فرآوردههای نفتی این شرکت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته و به حدود هزار میلیارد تومان رسیده است. این شرکت در سال گذشته از محل فروش مرزی فرآوردههای نفتی بیش از هشت همت وجه دریافت کرده که با واریز بخشی از آن به خزانه کشور و پرداخت دیگر هزینهها توانسته در نهایت ۹۴۸ میلیارد تومان درآمد به عنوان کارمزد کسب کند.
این در حالی است که در گزارش حسابرس صورت مالی این شرکت عنوان شده که مبانی محاسباتی و مجوزهای مراجع ذیصلاح در خصوص درآمد حاصل از فروش مرزی فرآوردههای نفتی این شرکت در اختیار سازمان حسابرسی قرار نگرفته است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ازای به دست آوردن ۲۹.۳ همت درآمد عملیاتی در سال گذشته، هزینههای مختلفی از جمله کرایه حمل و نقل، حقوق و دستمزد کارکنان، خدمات پیمانکاری و کالا و مواد مصرفی را نیز پرداخت کرده است. به بیان دیگر بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی این شرکت در سال گذشته قریب به ۲۶ همت بوده است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته ۱۷.۸ همت بابت کرایه حمل و نقل فرآوردههای نفتی پرداخت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۰ درصد افزایش داشته است.
در این زمینه بیشترین میزان کرایه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مربوط به حمل و نقل زمینی بوده، به طوری که از ۱۷.۸ همت کرایه پرداختی این شرکت بیش از ۱۳ همت آن مربوط به کرایه حمل و نقل زمینی بوده است.
میزان کرایه پرداختی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته در بخش زمینی نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته که علت این افزایش در صورت مالی این شرکت افزایش نرخ کرایه حمل جادهای (نتفکش و گازکشها) و ریلی در سال گذشته بوده است.
رشد ۳ برابری وامدهی به کارکنان شرکت پخش فرآوردههای نفتی
تعداد کارکنان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پایان سال گذشته معادل ۱۴ هزار و ۸۲۲ نفر بوده است. مجموع حقوق و دستمزد و مزایای کارکنان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته معادل ۳.۳ همت بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۶ درصد افزایش داشته است.
با توجه به مجوزهای صادره سقف حقوق و مزایای مستمر کارکنان وزارت نفت برخلاف دیگر کارکنان رسمی کشور از قانون بودجه کشور تبعیت نمیکند و مطابق دستورالعملهای خاص خود است.
از سوی دیگر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته در مجموع معادل ۷۸ میلیارد تومان وام و مساعده به کارکنان خود پرداخت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ درصد (رشد سه برابری) افزایش داشته است.
شرکتهای هواپیمایی بدهکار به شرکت پخش فرآوردههای نفتی
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در صورت مالی خود بیش از ۲۱ همت بدهی را برای مشتریان بدهکار فرآوردههای نفتی (۱۳.۷ همت بدهی ارزی به همراه ۷.۳ همت بدهی ریالی) و از سوی دیگر حدود پنج همت را بابت بدهی خود به مشتریان (بستانکار) فرآوردههای نفتی به ثبت رسانده، در واقع خالص مطالبات این شرکت از مشتریان در سال گذشته معادل ۱۶.۱ همت بوده است.
بزرگترین بدهکار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درسال گذشته مربوط به مشتریان صادراتی بندرعباس با بیش از ۱۲ همت بدهی بوده است.
دیگر بدهکاران شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی شامل شرکتهای هواپیمایی از جمله ایران ایر، تابان، ایران ایرتور، زاگرس و کیش ایر، راه آهن دولتی ایران، نفت و گاز پارس و دیگر مشتریان صادراتی است.
شرکت پخش فرآوردههای نفتی، همچنان زیانده
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در سال گذشته ۲۲۷ میلیارد تومان سود خالص ایجاد کرده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر محسوسی نداشته است، با در نظر گرفتن اندوخته تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی شرکت، سود جامع این شرکت در سال گذشته به ۹۳ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ درصد افت داشته است.
زیان انباشته شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پایان سال گذشته به ۵۶۵ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲ درصد کاهش و بهبود یافته است.
منبع: اکوایران
برچسب ها :بدهی ، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ، صنعت نفت ، نفت ، وزارت نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰