کد خبر : 13463
تاریخ انتشار : دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 - 15:20

برنامه ریزی عمان برای حضور در بازار جهانی گاز

برنامه ریزی عمان برای حضور در بازار جهانی گاز
عمان با پیش گرفتن یک رویکرد راهبردی بلندپروازانه در بخش انرژی به دنبال تقویت حضور و نقش خود در صحنه بین‌المللی به عنوان تولیدکننده و تامین‌کننده گاز طبیعی است.

به گزارش انرژی پرس، از آغاز سال ۲۰۲۴، عمان شاهد فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه تولید و صادرات گاز LNG بوده است و تعهدات خود را برای دستیابی به اهدافش در عرصه اقتصاد و انرژی برجسته کرده است.

به گزارش «الخلیج آنلاین» در اوایل سال جاری، عمان چند قرارداد راهبردی در زمینه گاز طبیعی امضا کرد، از جمله توافق‌نامه‌های عرضه با شرکت‌های پیشرو بین‌المللی در بخش انرژی و مشارکت برای توسعه پروژه‌های استخراج و پردازش گاز.

این معاملات به عنوان بخشی از استراتژی عمان برای متنوع کردن منابع درآمد و استفاده بیشتر از منابع طبیعی خود، به عنوان بخشی از استراتژی ملی و دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار و ثبات اجتماعی است.

قراردادهای اخیر گاز عمان منعکس‌کننده نقش رو به رشد این کشور در بازار جهانی انرژی و نشانه مثبتی از همکاری بین‌المللی و سرمایه‌گذاری در بخش انرژی این کشور هستند.

قراردادهای جدید نقش مهمی در پیشبرد اقتصاد عمان و تقویت موقعیت ان به عنوان یک بازیگر استراتژیک در بازار جهانی انرژی ایفا می‌کنند.

این در حالی است که داده‌های اخیر به دست آمده توسط واحد تحقیقاتی پلتفرم تخصصی «انرژی» نشان دهنده کاهش اندکی در کل صادرات گاز مایع عمان در دو ماه اول سال جاری ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رخ داده است، با این حال، صادرات گاز مایع عمان در ماه‌های بعد بهبود یافته است.

در ۷ ژانویه، وزارت انرژی و مواد معدنی عمان توافقنامه امتیازی برای اکتشاف نفت و گاز در بلوک‌های ۳۸ و ۷۴ در استان ظفار را با همکاری شرکت لبنانی CC Energy Development امضا کرد.

در ۲۱ مارس، عمان امضای قرارداد فروش گاز LNG با شرکت تأمین انرژی آلمان (SIVVI) را اعلام کرد.

این شرکت در شبکه اجتماعی X، توضیح داد که هدف این توافقنامه تقویت موقعیت عمان به عنوان یک تامین کننده تضمینی انرژی و افزایش فرصت‌های رشد اقتصادی برای هر دو طرف است.

تنها در ماه آوریل، سه قرارداد از پنج قرارداد بزرگ LNG در منطقه متعلق به عمان بود که همه آنها در زمانی کوتاه تنظیم و نهایی شده بود.

از سوی دیگر، این کشور به دنبال ایفای نقش حیاتی در بازار ژاپن است و در این راستا در ۱۶ آوریل با شرکت «جیرا»ی ژاپن درباره صادرات ۰.۸ میلیون تن LNG در سال برای یک دوره ۱۰ ساله از سال ۲۰۲۵ قرارداد بست.

در ۱۷ آوریل هم عمان توافقنامه فروش و خرید LNG را با شرکت شل امضا کرد که بر اساس آن تا ۱.۶ میلیون تن در سال LNG را از سال ۲۰۲۵ برای یک دوره تا ۱۰ سال به این شرکت صادر خواهد کرد.

توافقنامه دیگری هم در تاریخ ۱۹ آوریل برای فروش گاز مایع با همکاری شرکت ترکی “بوتاش” امضا شد، که بر اساس آن یک میلیون تن در سال گاز مایع از مجتمع صنعتی شرکت گاز طبیعی عمان طی یک دوره ۱۰ ساله از سال ۲۰۲۵ تامین می‌شود.

در ۲۲ آوریل، این شرکت عمانی یک قرارداد ۱۰ ساله با توتال انرژی برای خرید و فروش LNG امضا کرد و به گزارش خبرگزاری عمان، ۸۰۰ هزار تن گاز در سال را طی یک دوره ۱۰ ساله که از سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود، تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید:  هیچ، سهم ایران از رقابت‌های نفتی در خاورمیانه/ غول‌های انرژی جهان در کشورهای عربی سرمایه‌گذاری می‌کنند

به گفته دکتر حبیب الهادی، بخش انرژی در تولید ملی و درآمد عمان بسیار مهم است، و در حال حاضر گاز مایع یک سوم تولید ناخالص داخلی عمان را تشکیل می‌دهد.

الهادی افزود که پس از قطر، عمان با صادرات ۱۱ میلیون تن در سال به مقام دوم در خاورمیانه در صادرات LNG تبدیل شده است.

الهادی دلایل به رونق بزرگ تولید و افزایش قیمت گاز در سطح جهانی را به وقایع جنگ روسیه و اوکراین و رقابت شدید پس از آن بر سر قرارداد‌ها مربوط دانست که در نتیجه آن عمان توافقنامه‌های صادرات گاز را با شرکت‌های اروپایی، ترکی و آسیایی امضا کرد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: «یکی از اهداف توسعه پایدار در عمان تکیه بر گاز تنها در تولید محلی نیست، بلکه به منابع طبیعی مختلف دیگر مانند نفت، انرژی خورشیدی، انرژی باد و دیگران نیز متکی است».

تولید و واردات بالا

تولید و واردات گاز طبیعی عمان تا پایان ماه دسامبر ۲۰۲۳ در مقایسه با مدت مشابه در پیش از آن، ۳.۶ درصد افزایش یافته و به حدود ۵۴ میلیارد متر مکعب رسیده است.

به گفته مرکز ملی آمار این کشور، حجم مصرف گاز در پروژه‌های صنعتی در مدت مشابه حدود ۳۲ میلیارد متر مکعب بود، در حالی که مصرف گاز طبیعی در میادین نفتی در مجموع حدود ۱۳.۳ میلیارد متر مکعب بوده است. مصرف گاز در نیروگاه‌ها هم حدود ۸.۸ میلیارد متر مکعب و در مناطق صنعتی حدود ۲۶۰ میلیون متر مکعب است.

این مرکز گزارش داد که کل تولید گاز طبیعی غیر گاز مشعل در عمان، که شامل واردات است، حدود ۴۳ میلیارد متر مکعب است، در حالی که کل تولید گاز مشعل به ۱۰.۹۸۳ میلیارد متر مکعب می‌رسد.

بر اساس گزارش اخیر مجمع کشورهای صادرکننده گاز، انتظار می‌رود تولید LNG عمان در سال ۲۰۳۵ به ۴۶ میلیارد متر مکعب برسد که در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۸ میلیارد متر مکعب بیشتر است.

در سال ۲۰۲۳، عمان موفق به امضای ۱۴ توافقنامه جدید برای فروش گاز طبیعی مایع شد و تعداد کشورهای واردکننده از جمله کویت، کره جنوبی، ژاپن، کرواسی و اسپانیا را به ۱۳ کشور وارد کننده افزایش داد.

بخش انرژی عمان در سال‌های اخیر شاهد رشد مداوم بوده است و گاز مایع (LNG) یکی از مهم‌ترین محصولاتی است که به تقویت اقتصاد کشور و تقویت موقعیت آن به عنوان یک تامین‌کننده مهم انرژی در صحنه جهانی کمک می‌کند.

برای پیشبرد این منظور، عمان «شرکت گاز یکپارچه» (IGC) را در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ برای مدیریت مقررات، دارایی‌ها، حقوق و تعهدات فروش، خرید، واردات، صادرات و حمل و نقل گاز طبیعی و محصولات مرتبط با آن در کنار شرکت گاز طبیعی عمان تاسیس کرد.

منبع: میدل ایست نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.