کد خبر : 6458
تاریخ انتشار : شنبه 18 آذر 1402 - 17:28

سود خالص در مارون آینده از ۱۰ همت به ۳۰ همت می‌رسد

با مارون آینده آشنا شوید

با مارون آینده آشنا شوید
در مارون آینده، این گروه جزو ۱۰۰ شرکت برتر دنیاست و درآمد عملیاتی آن ۲ میلیارد دلار و حاشیه سود عملیاتی ارزی ۳۰ درصد تعریف شده است.

به گزارش انرژی پرس، نبود سند توسعه در پتروشیمی ایران یکی از چالش‌های اساسی این صنعت است، بسیاری از پتروشیمی‌ها حتی قادر به تحقق برنامه‌های سالانه خود نیز نیستند‌. اما در این میان امین امرایی مدیرعامل جوان گروه پتروشیمی مارون چشم‌انداز پنج ساله‌ای را برای خود تعریف کرده است و رویای درآمد ۲ میلیارد دلاری را در سر می‌پروراند. نکته قابل توجه در این سند تعریف مارون آینده براساس ظرفیت‌های واقعی است و به دور از رویاپردازی یا شعار است عملا مارون گذشته که بیشتر در بالا دستی در حال سرمایه گذاری بوده اما در مارون آینده با توجه اهمیت و راهبرد کلان کشور در توسعه زنجیره ارزش این شرکت دست به اقدامات کلیدی با منابع کمتر اما با سود آوری استراتژیک تر زده است.

با توجه به اینکه ارزش افزوده و سود بسیار در صنعت پتروشیمی در توسعه و سرمایه گذاری در پایین دست است از این رو در مارون آینده امین امرایی نگاه ویژه و البته هوشمندانه ای به این مهم داشته است، طبق اهداف پیشبینی شده مارون آینده این گروه جزو ۱۰۰ شرکت برتر دنیاست و درآمد عملیاتی ۲ میلیارد دلار و حاشیه سود عملیاتی ارزی آن ۳۰ درصد تعریف شده است.

میزان روند سود خالص پتروشیمی مارون در ده سال گذشته

چرا مارون به دنبال تغییر سبد است؟

اگر کمی به عقب بر گردیم و به دوران طلایی متانولی ها برسیم شاهد خواهیم بود در آن دوران پتروشیمی هایی مانند زاگرس که جزو شرکت های زیر مجموعه وزارت دفاع محسوب میشود بجای اینده نگری و نگاه توسعه ای تمام سود را تقسیم میکرد حالا شاهد کاهش شدید سود تا مرز زیان حتی در این دست شرکت ها هستیم. اگر مارون نگاه حرفه ای و البته اینده پژوهانه ای نداشته باشد بلاشک این تراژدی برای دومین شرکت ارزشمند بازنشستگان نیروهای مسلح نیز مجدد تکرار خواهد شد. فراموش نکنیم پتروشیمی مارون که در ابتدای دهه ۹۰ بیش از ۷۰ درصد سود خالص به سهام داران میداد اما در سالهای گذشته به ۲ دلیل کلیدی ۱. افزایش نرخ خوراک و انرژی و ۲. کاهش قیمت جهانی به نزدیک ۲۰ درصد سود خالص رسیده است! همین زنگ خطر گواهیست که مدیران مارون باید هوشمندانه تر اقدام کنند شاید با دانستن این موضوعات حالا بیش از گذشته به اهمیت کار امین امرایی برای توسعه و ارزشمند تر کردن این پتروشیمی پی ببریم.

مارون برای تحقق این اهداف با سیاست توسعه‌ای در پایین دست به سراغ محصولات با تناژ پایین تر اما با ارزش افزوده بالاتر را نقشه راه خود قرار داده است که در چندین پروژه همانند مخازن نگین بنادر ایرانیان، اکریلونیتریل پتروشیمی آبادان، صدرا شیمی، پارک پروپیلن، ابن سینا همدان، خالص‌سازی اتیلن اکساید. HDP swing LLDpe برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است.

مارون آینده بر روی چه پروژه هایی سرمایه گذاری کرده است؟

صدرا شیمی خوزستان: صدرا شیمی با سرمایه گذاری ۷۰ میلیون دلاری DPG که هیچ ارزش اقتصادی نداشت و C4+ مارون که در حال حاضر به صورت فلر سوزانده میشود و در حال حاضر کاربردی ندارد را دریافت خواهد و خروجی آن تولید بنزین، بنزن و LPG خواهد شد! بنزین تولید در صدرا شیمی به عنوان خوراک به پتروشیمی بو علی فروخته خواهد شد، بنزن آن تبدیل میشود به ادیپیک اسید عملا مارون ۲ خوراک که هیچ استفاده ای ان نمیبرد را تبدیل به محصول و فروش میکند که نتیجه آن سالانه سود ۱۰۰ میلیون دلار برای مارون خواهد بود!

کوثر صنعت پارسیان: کوثر صنعت با ۵۰۰ میلیون سرمایه گذاری با ظرفیت ۳۵۰ هزار تن تولید سالیانه چهار محصول وارداتی (ASP, POLYOL,EPDM,AC) در راستای تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خروج ارز کشور را در تولید این چهار محصول خودکفا خواهد کرد. بازگشت سرمایه این شرکت ۴۱% محاسبه شده است! سود سالیانه کوثر صنعت نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار سالیانه است. یکی از محصولات وارداتی به کشور SAP یا محصول سوپر جاذبه است که در صنعت کشاورزی و پوشک کودکان مصرف میشود که با قیمت تقریبی ۱۸۰۰ دلار که خوراک آن پروپیلن است! عملا مارون بجای انکه پروپیلن تولیدی خود را تبدیل به پ‌پ با ارزش ۱۰۰۰کند میتواند تبدیل به SAP با قیمت ۱۸۰۰ الی ۲۰۰۰ دلار تولید کند سود آوری ۱۰۰ درصد بیشتر!

بیشتر بخوانید:  کارنامه پالایشگاه‌های بورسی در مهرماه / کاهش تولید و فروش مهرماه پالایشگاه اصفهان نسبت به شهریور

ابن سینا همدان: این طرح با سرمایه گذاری ۲۷۵ میلیون یورو با بازگشت سرمایه ۲۸% است که سود سالیانه آن ۸۰ میلیون دلار است. ابن سینا قصد تولید مواد اولیه محصولات شوینده را دارد که تقریبا ۸۰ درصد نیاز کشور در حال حاضر توسط کمپانی های بزرگ داخلی در حال وارد شدن است که پس از راه اندازی این پروژه مارون عملا کشور در این حوزه بی نیاز خواهد شد. تولید ۱۰۱ هزار تن اتوکسیلات- ۵۵ هزار تن اتر گلایکول و ۳۱ هزار تن اتانول و ۲۰۰۰ تن اتیلن اکساید خالص در سال در برنامه دارد که مالکیت ۵۱% آن برای مارون است. یکی از نکات مثبت این طرح دارا بودن قرارداد خوراک ۲۵ ساله با پتروشیمی کاویان نیز میتوان اشاره کرد.

پروژه رفع گلوگاه های تولید: پتروشیمی مارون با اجرای این طرح طی ۲۴ ماه با اصلاحات فرایندی که انجام میشود ۷ درصد به ظرفیت واحد الفین و ۱۰۰ هزار تن به ظرفیت اتیلن و ۵۰ هزار تن پلی پروپیلن افزوده خواهد شد.

ایجاد واحد LLD : این پروژه با هدف تکمیل سبد محصولات پلیمری پتروشیمی مارون و تولید پلی اتیلن سبک خطی ایجاد شده است.مارون با اخداث این واحد قصد دارد اتیلن خود را که سالیانه تقریبا ۲۰ میلیون دلار به پتروشیمی امیرکبیر میفروشد را در واحدHDpe Swing LLDpe به کار گیرد که عملا باعث سود سالیانه ۸۰ میلیون دلاری خود خواهد شد! یعنی رشد سود آوری بیش از ۴۰۰ درصدی برای مارون در سریعترین زمان!

واحد تولید اکریلو نیتریل آبادان: پتروشیمی ابادان دارای تخصیص ۵۰ هزار تنی پلی پروپیلن از محل پالایشگاه آبادان را برای این طرح داشته است اما به دلیل نبود منابع مالی هیچ اقدامی برای عملی کردن این طرح استراتژیک نکرده است اما با پیش قدم شدن مارون این مهم به ثمر رسیده است. مارون با کسب مجوز ۳۰ هزار تن برای پلی پروپیلن از پالایشگاه آبادان با هدف حداکثر تولید این واحد تولیدی در این طرح ورود و مشارکت کرده است. پتروشیمی مارون با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیون دلار و با بازگشت سرمایه ۳۰ درصدی سود سالیانه ۵۰ میلیون دلار برای مارون سود خواهد ساخت. مارون با هدف اجتناب از خام فروشی پروپیلن و تولید محصول استراتژیک اکریلو نیتریل (ACN) اقدام به مشارکت ۷۰ درصدی در این طرح پتروشیمی آبادان کرده است. ( نرخ حال حاضر ACN 2000 دلار است)

در حال حاضر ۱۲ نوع محصول پتروشیمی در سبد محصولات گروه مارون قرار دارد که براساس سند توسعه به ۲۷ محصول افزایش خواهد یافت. سرمایه‌گذاری توسعه سبد محصولات ۷۰۰ میلیون دلار است که افزایش درآمد توسعه سبد ۸۵۰ میلیون دلار طی ۵ سال خواهد بود.

مارون آینده با توسعه در پایین دست باعث افزایش ۲۵% تولید در عدد کل مارون خواهد شد اما ارزش افزوده آن برابر با مارون امروز است! عملا با حداقل تولید مارون به حداکثر سود آوری خواهد رسید.

میزان درامد مارون آینده چقدر خواهد شد؟

طبق محاسبات صورت گرفته در توسعه زنجیره ارزش توسط مارون با به بهره برداری و تولید پروژه های سرمایه گذاری شده درامد این شرکت از ۳۰ همت به بالای ۹۰ همت خواهد رسید و سود خالص پتروشیمی مارون از ۱۰ همت به بیش از ۳۰ همت خواهد رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.