کد خبر : 27407
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 دی 1403 - 10:01

بازی پوچ تفاهم‌نامه‌های کاغذی برای توسعه میادین گازی +فیلم

بازی پوچ تفاهم‌نامه‌های کاغذی برای توسعه میادین گازی +فیلم
با وجود تذکرات مکرر به مسئولین، این مشکل همچنان پابرجاست و این این ارتباطی با تحریم‌ها ندارد.

به گزارش اختصاصی «انرژی پرس»، احمد مهدوی ابهر، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، در گفت‌وگوی اختصاصی با این رسانه از بروکراسی پیچیده در وزارت نفت و نبود اراده قوی برای اجرایی شدن سرمایه‌گذاری در میادین بالادستی انتقاد کرد.

او با اشاره به امضای ۱۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در این حوزه و عدم تبدیل آن‌ها به قرارداد نهایی، تاکید کرد: با وجود تذکرات مکرر به مسئولین، این مشکل همچنان پابرجاست و این این ارتباطی با تحریم‌ها ندارد.

مهدوی ادامه داد ما انتظار داشتیم وزارت نفت چابک‌تر از قبل حرکت کند و مشکل را حل کند. او ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع موجود، شاهد تسریع در روند سرمایه‌گذاری و رفع ناترازی گاز در کشور باشیم.

قطع گاز پتروشیمی‌ها به ۳ ماه رسید

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همچنین به بران قطع گاز ۱۲ پتروشیمی اشاره کرد.

او با بیان اینکه قطعی برخی از این پتروشیمی‌ها از اواسط مهرماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد، این موضوع را ضربه‌ای جدی به صادرات و ارزآوری کشور دانست.

مهدوی در این خصوص تصریح کرد: قطع گاز این پتروشیمی‌ها که خوراک اصلی آن‌ها گاز است، نه تنها تولید را با اختلال مواجه ساخته بلکه به صادرات غیرنفتی کشور نیز لطمه جدی وارد کرده است. این وضعیت برای اقتصاد ملی زیبنده نبوده و ضرورت دارد هرچه سریع‌تر نسبت به رفع این ناترازی اقدام شود.

بیشتر بخوانید:  تفاهم‌نامه همکاری‌های میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و کانون مشاوران اعتباری و سرمایه‌گذاری بانکی امضا شد

ارزآوری ۱۲.۵ میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها تا پایان سال

او هچنین اظهار کرد: صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از منظم‌ترین صنایع کشور شناخته می‌شود و تعهدات ارزی خود را به طور کامل و شفاف محقق می‌کند. خوشبختانه عملکرد قابل‌توجه این صنعت در حوزه ارزآوری، همواره مورد تقدیر بانک مرکزی و سایر مسئولین قرار گرفته است.

مهدوی افزود: پتروشیمی‌ها به عنوان بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور، نقش بسزایی در تأمین ارز مورد نیاز کشور ایفا می‌کنند. در سال جاری نیز شاهد افزایش قابل توجه صادرات و ارزآوری این صنعت بوده‌ایم. تاکنون حدود ۸.۲ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات پتروشیمی‌ها به سامانه نیما تزریق شده و مبلغی حدود ۲ میلیارد دلار نیز جهت تامین نیازهای داخلی صنعت مصرف شده است.

او اعلام کرد: برآوردها نشان می‌دهد که تا پایان سال جاری، صادرات پتروشیمی‌ها به ۱۲.۵ میلیارد دلار و عرضه ارز به سامانه نیما یا بازار توافقی به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.