استاندارد چارترد:
بازارهای نفت بهراحتی بشکههای اضافی اوپک پلاس را جذب میکنند

به گزارش انرژی پرس و به نقل از اویل پرایس، بانک استاندارد چارترد پیشبینی کرده که در سهماهه سوم سال، موجودیهای جهانی ۰.۹ میلیون بشکه در روز کاهش مییابد، در حالی که عرضه غیراوپک پلاس ثابت مانده و تقاضا افزایش مییابد. بازارهای نفت سال جدید را با پیشبینیهای منفی آغاز کردند، جایی که تحلیلگران والاستریت تقریباً همصدا عرضه بیش از حد در سال ۲۰۲۵ را پیشبینی میکردند، حتی بدون افزودن یک بشکه اضافی از سوی اوپک پلاس.
اما شش ماه بعد، بازارهای نفت این پیشبینیهای بدبینانه را نقض کردهاند. هشت کشور عضو اوپک پلاس که در سال ۲۰۲۳ کاهشهای داوطلبانه اضافی اعمال کردند، قرار است در ۶ جولای جلسهای برگزار کنند و انتظار میرود که کاهشهای نوامبر ۲۰۲۳ را برای چهارمین ماه متوالی لغو کنند و هدف تولید را ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش دهند.
تحلیلگران استاندارد چارترد پیشبینی میکنند که در جلسه اوت نیز افزایش نهایی ۴۱۱ هزار بشکه در روز اعلام شود، که به معنای لغو کامل کاهشهای داوطلبانهای است که در مجموع حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز بود.
خوشبختانه، لغو سریع این کاهشها استراتژی بسیار موفقی بوده و بازارهای نفت بهراحتی بشکههای اضافی را جذب کردهاند. موجودیها همچنان بسیار پایین هستند، بازار نقدی در حالت بکواردیشن (قیمتهای آتی پایینتر از نقدی) باقی مانده و ترسهای قبلی از مازاد تاریخی جای خود را به پذیرش عمومی داده که اصول بازار در ابتدای سال قویتر از تصور معاملهگران بوده و تقاضا همچنان مقاوم است.
آخرین دادههای هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) صعودی بود: موجودیهای نفت خام با کاهش ۵.۸۴ میلیون بشکه در هفته به ۴۱۵.۱۱ میلیون بشکه رسید، که ۴۵.۵۹ میلیون بشکه کمتر از سال گذشته و ۵۱.۳۹ میلیون بشکه پایینتر از میانگین پنجساله است.
موجودیهای نفت خام تنها ۵.۱۶ میلیون بشکه بالاتر از پایینترین سطح پنجساله خود هستند و در پنج هفته گذشته ۲۸.۰۵ میلیون بشکه (۸۰۱ هزار بشکه در روز) کاهش یافتهاند، در حالی که کسری نسبت به میانگین پنجساله به بزرگترین سطح از ژوئن ۲۰۲۲ رسیده است.
سوختهای تقطیری تنگناترین گروه محصولات نفتی هستند: موجودیهای تقطیری بهصورت غیرفصلی ۴.۰۷ میلیون بشکه در هفته کاهش یافت و به ۱۰۵.۳۳ میلیون بشکه رسید، که کسری آن نسبت به میانگین پنجساله را ۴.۴۴ میلیون بشکه افزایش داد و به ۲۶.۳- میلیون بشکه رساند. تقاضای ضمنی بنزین ۳۸۹ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۹.۶۸ میلیون بشکه در روز رسید، که بالاترین رقم هفتگی از کریسمس ۲۰۲۱ است.
گزارش ماهانه عرضه نفت EIA در ۳۰ ژوئن، تقاضای بنزین در آوریل را ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و به ۸.۹۱ میلیون بشکه در روز رساند، که رشد سالانه را از ۰.۸٪ به ۱.۱٪ ارتقا داد. کل تقاضای نفت در آوریل ۴۸۸ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۲۰.۲۱۳ میلیون بشکه در روز رسید، که رشد سالانه ۰.۶٪ را ثبت کرد.
استاندارد چارترد پیشبینی کرده که بازارهای نفت در کوتاهمدت بهراحتی تولید اضافی اوپک پلاس را جذب خواهند کرد و حتی پس از افزایش ۰.۲ میلیون بشکه در روز در سهماهه ژوئن، کاهش موجودی جهانی ۰.۹ میلیون بشکه در روز را در سهماهه سوم پیشبینی کرده است.
به گفته تحلیلگران، این تنگنا در سهماهه سوم عمدتاً نتیجه افزایش ۱.۴ میلیون بشکه در روز تقاضا در مقایسه با سهماهه قبل است، در حالی که تولید غیراوپک پلاس تقریباً ثابت میماند. با این حال، استاندارد چارترد هشدار داده که عدم رعایت سهمیهها توسط کشورهایی مانند قزاقستان ممکن است در سهماهه چهارم سال جاری یا سهماهه اول ۲۰۲۶، زمانی که قدرت تقاضای فصلی کاهش مییابد، به مشکلی بزرگتر تبدیل شود.
با این وجود، کارشناسان میگویند اوپک پلاس ممکن است در سهماهه اول ۲۰۲۶ نیازی به کاهش تولید نداشته باشد، زیرا افزایش پیشبینیشده موجودیها احتمالاً از سطح عادی فراتر نخواهد رفت و موجودیها از سطوح بسیار پایین آغاز میشوند. با این حال، اگر شرایط ایجاب کند، اولین کاهشها احتمالاً از تولیدکنندگان بیش از سهمیه خواهد بود.
برچسب ها :اوپک پلاس ، بازار جهانی نفت ، تولید نفت ، عرضه نفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰