بار ناترازی برق بر دوش صنایع / احتمال افزایش خاموشی صنایع در تابستان
فاطمه مقیمی از عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در اینباره به بازار می گوید: با این اوصاف را باید درب تولید و اقتصاد را تخته کرده و برویم.
به گفته او، در صورت خاموشی و توقف تولید، سایر بخش های اقتصاد همچون خدمات هم از کار خواهند افتاد. بدیهی است که باید تولیدی در کشور صورت گیرد که در حلقه های بعدی و بخش هایی همچون خدمات رونق و کار وجود داشته باشد.
امیر حسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو هم با اشاره به هدف گذاری صورت گرفته برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو، در اینباره به بازار می گوید: با توجه به مساله ناترازی که در صنعت برق وجود دارد، سوال اینجاست که این هدف گذاریی که برای رشد تولید و رشد اقتصادی انجام شده، قرار است که چگونه تحقق یابد.
تحقق ۲۲ درصدی اهداف تعیین شده برای افزایش ظرفیت تولید برق
اما مساله ناترازی برق در حالی اقتصاد کشور را تهدید می کند که علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در ابتدای دولت سیزدهم وعده داده بود که تا پایان دولت حدود ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.
جالب است که بدانید طبق گفته های مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حدود ٩ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد. با این اوصاف می توان ادعا کرد با وجود گذشت حدود ۲ سال و ۹ ماه سال از عمر دولت سیزدهم حدود ۲۲.۵ درصد هدف گذاری صورت گرفته؛ محقق شده است. به عبارت دیگر در حدود ۱۵ ماه باقی مانده از عمر این دولت باید دست کم ۳۱ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده شود که بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت برق دست یابی به آن را غیر ممکن می داند.
حالا نه تنها هدف گذاری صورت گرفته برای افزایش ظرفیت تولید محقق نشده بلکه مسئولین وزارت نیرو نسخه جالبی برای واحدهای صنعتی که می خواهند خط تولیدشان متوقف نشود، ارائه می کنند. به گفته نجفی عرب، آنها می گویند که واحدهای صنعتی میتوانند دیزل ژنراتورهایشان را راه بیندازند و مشکل قطع برق واحدشان را حل کنند.
دردسرهای تولید در ایران
بخش تولید شرایط سختی را این روزها سپری می کند و بسیاری از واحدهای صنعتی به دلیل سیاست گذاری های نامناسب در آستانه تعطیلی و ورشکستگی قرار دارند یا با درصد کمی از ظرفیت خود مشغول به تولید هستند.
فاطمه مقیمی در اینباره می گوید در شرایطی که بخش خصوصی از تحریم های فلج کننده و هزینه ای که تحریم ها به اقتصاد تحمیل می کند، تورم بالا، بروکراسی های پیچیده اداری و قواین زاید و مخل کسب و کار در رنج و عذاب است، می خواهیم خط تولید واحدهای صنعتی را در نیمی از هفته تعطیل کنیم. اگر تعطیلی واحدهای تولیدی به ۳ روز در هفته برسد، دیگر فاتحه بخش خصوصی کشور خوانده خواهد شد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: روزگاری نه چندان دور واحدهای تولید ۲ الی ۳ شیفت کار می کردند. حالا اما قادر به تامین انرژی و سوخت مورد نیاز همین یک شیفت هم نیستیم.
وقتی ناترازی برق سر صنعت کوبیده می شود
محمود نجفی عرب رییس پارلمان بخش خصوصی تهران در تازه ترین اظهارات خود در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در حالی که مسئله ناترازی برق را چالش جدی روز فعالان اقتصادی دانسته، گفته که قرار است دوباره مانند سالهای قبل ناترازیها بر سر صنعت کوبیده شود و این با شعار سال اصلا همخوانی ندارد.
آنگونه که این فعال اقتصادی می گوید: اتاق تهران پیشنهاد کرده است استانداران درباره اولویت قطع برق در استانها تصمیم گیری کنند زیرا در خیلی از بخشهای کشور میتوان مصرف برق در بخشهای خانگی را کم کرد تا آسیب به واحدهای صنعتی وارد نشود.
به گفته او، این فکر اشتباهی است که هرسال شاهدیم در تابستان واحدهای صنعتی و شهرکهای صنعتی برای حل مشکل تاترازی در اولوبت قطع برق قرار میگیرند؛ متاسفانه هم اکنون به دلیل بحران ناترازی از قطع ۳ روز برق شهرکهای صنعتی در هفته صحبت میشود و این یک بحران جدی برای صنایع است
رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وزارت نیرو اعلام کرده که واحدهای صنعتی میتوانند دیزل ژنراتورهایشان را راه بیندازند و مشکل قطع برق واحدشان را حل کنند در حالی که دیزل ژنراتورهایی که واحدهای صنعتی دارند تنها برای برق اضطراری و حداکثر ۲، ۳ ساعت میتوانند زیر بار بروند و نه ۱۲ساعت. قطع برق حداقل ۲ روز در هفته شهرکهای صنعتی و حداکثر ۳ روز در هفته واقعا نگران کننده است و به تولید کشور آسیب جدی وارد میکند.
منبع: بازار
برچسب ها :اخبار برق ، صنعت برق کشور ، کمبود برق در تابستان ، ناترازی برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰