«انرژی پرس» کارنامه مردادماه روانکارهای بورسی را بررسی میکند؛
ایرانول در صدر افزایش تولید و فروش روانکارها
به گزارش انرژی پرس، روانکارها موادی هستند که برای کاهش میزان اصطکاک بین سطوح متحرک و ثابت استفاده میشوند. گروه روانکارهای بورس به نحوی زیرمجموعه صنعت فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای محسوب میشوند و از چهار شرکت نفت سپاهان، نفت ایرانول، نفت بهران و نفت پارس تشکیل شدهاند. انرژی پرس در این گزارش وضعیت شرکتهای روانکار را در مرداد ۱۴۰۲ بررسی کرده است.
شسپا
در ابتدا باید نگاهی به گزارش عملکرد شرکت نفت سپاهان که در سال ۱۳۷۱ تاسیس شده انداخته شود مشخص میکند که مقدار تولید شرکت در مردادماه با کاهش ۲.۲۹ درصدی روبهرو شده است.
به طوری که مقدار تولید شسپا در مردادماه از ۶۶ هزار و ۷۷۳ تن در تیر به ۶۵ هزار و ۲۴۳ تن رسیده است. اما در سمت فروش ارقام شرکت نزولی نبودند و تناژ فروش نفت سپاهان در این ماه رشد ۲.۶ درصدی را تجربه کرد. به نحوی که تناژ فروش شرکت در این ماه از ۵۷ هزار و ۸۱۰ تن در تیرماه به ۵۹ هزار و ۳۱۳ تن رسید.
افزایش مقدار فروش به همراه رشد نرخ فروش محصولات شرکت سبب شد تا درآمد ماهانه نفت سپاهان در مردادماه رشد ۵.۴ درصدی را تجربه کرده است. به صورتی که درآمد ماهانه هزار و ۶۶۸ میلیارد تومانی شسپا در تیر به هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان درمردادماه رسیده است.
شرانل
دومین روانکار بورسی نفت ایرانول است که سهام آن با نماد شرانل در بازار دوم فرابورس معامله میشود. بررسی گزارش عملکرد ماهانه این شرکت در مردادماه حاکی از آن است که مقدار تولید شرانل در مردادماه با رشد ۱.۱۵ درصدی روبهرو شد و از ۵۶ هزار و ۱۴۴ مترمکعب به ۵۶ هزار و ۷۹۱ مترمکعب رسید.
این موضوع سبب شد تا مقدار فروش شرکت در این ماه نیز بیشتر شود. به طوری که مقدار فروش نفت ایرانل در مردادماه از ۵۵ هزار و ۱۸۱ مترمکعب با رشد ۲.۸۲ درصدی به ۵۶ هزار و ۷۳۶ مترمکعب رسیده است.
ذکر این نکته ضروریست که بر خلاف ارقام مقدار فروش، میانگین نرخهای فروش شرکت در این ماه نه تنها رشدی نکرده بلکه روند نزولی داشته است. برای مثال قیمت روغن پایه شرکت در این ماه حدود ۱.۲ درصد پایین آمد و روغن موتور دیزلی حدود ۲.۲ درصد ارزانتر شد. همچنین قیمت گریس شرکت در مردادماه با کاهش حدود ۹ درصدی روبهرو شد. بنابراین افت میانگین نرخهای فروش شرکت سبب پایین آمدن درآمد نفت ایرانول در مردادماه شد. به این ترتیب درآمد ماهانه نفت ایرانل در مردادماه با کاهش ۲.۶۲ درصدی از هزار و ۳۶۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در تیر امسال به هزار و ۳۲۸ میلیارد تومان رسیده است.
شبهرن
سومین روانکار بورسی شرکت نفت بهران است که در سال ۱۳۴۱ تحت امتیاز و فنآوری شرکت EXXON آمریکا و با نام تجاری ESSO ثبت شد. بررسی گزارش عملکرد نفت بهران در مرداد ۱۴۰۲ حاکی از آن است که مقدار تولید شرکت از ۵۱ میلیون و ۳۴۷ هزار لیتر در ماه قبل با ۱.۱۶ درصدی به ۵۰ میلیون و ۷۴۹ هزار لیتر در مردادماه رسیده است.
با کاهش تولید نفت بهران، شرکت وادار به پایین آوردن مقدار فروش خود شد. به طوری که مقدار فروش شرکت در این ماه حدود پنج میلیون لیتر کمتر از فروش شرکت در تیرماه ثبت شد. به این ترتیب مقدار فروش نفت بهران از ۵۲ میلیون و ۷۸۱ هزار لیتر در تیرماه با کاهش بیش از ۹ درصدی به حدود ۴۸ میلیون لیتر در مرداد رسیده است.
اما افت مقدار فروش شرکت در مرداد سبب پایین آمدن درآمد شبهرن در این ماه نشد. چرا که نرخ فروش محصولات شرکت در این ماه رشد خوبی را پشت سر گذاشتند. برای مثال روغن موتور دیزلی در مردادماه حدود ۲۴.۳ درصد افزایش قیمت داشت. همچنین پارافین وکس و گریس بهران در مردادماه ۱۴۰۲ به ترتیب ۲۵.۹ و ۱۴.۵ درصد نسبت به تیرماه گران شدند.
افزایش قیمت محصولات نفت بهران در مردادماه توانست تا حدودی افت مقدار فروش شرکت را پوشش دهد و درآمد نفت بهران تا حد بالایی افزایش دهد. به طوری که درآمد بهران در مردادماه از هزار و ۶۰۲ میلیارد تومان در تیرماه با رشد ۱۷.۵۶ درصدی به هزار ۸۸۴ میلیارد تومان در مردادماه سال جاری رسیده است.
شنفت
چهارمین و آخرین شرکت روانکار بورسی که در این گزارش بررسی شده، شرکت نفت پارس یا پالایشگاه پارس است که عنوان نخستین پالایشگاه و شرکت نفت خصوصی ایران را یدک میکشد. همچنین این پالایشگاه، قدیمیترین پالایشگاه تولید روغن موتور و روانساز، در ایران و خاورمیانه است.
نگاهی به گزارش عملکرد نفت پارس در مردادماه نشان میدهد که مقدار تولید شرکت در این ماه سقوط سنگین ۱۵.۶ درصدی را تجربه کرده است. به طوری که مقدار تولید شرکت در این ماه از ۳۶ میلیون و ۷۳۶ هزار لیتر به ۳۱ میلیون و چهار هزار لیتر رسیده است.
افت مقدار تولید نفت پارس مقدار فروش شرکت را نیز به شدت پایین آورد. به صورتی که مقدار فروش نفت پارس در این ماه از ۴۴ میلیون و ۲۷۵ هزار لیتر در تیرماه با کاهش شدید ۳۴.۴۱ درصدی به ۲۹ میلیون و ۳۹ هزار لیتر رسید.
اما رشد قیمت محصولات شرکت نفت پارس اعم از افزایش ۷.۱ درصدی قیمت روغن پایه، ۱۴.۲ درصدی اکسترکت و ۶.۲ درصدی روغنهای صنعتی جلوی شدت کاهش مقدار فروش را گرفت. به این ترتیب درآمد ماهانه نفت پارس به اندازه مقدار فروش شرکت نزولی نشده و حدود ۱۵.۷۹ درصد پایین آمده است.
بررسی گزارش عملکرد نفت پارس نشان میدهد درآمد ماهانه شرکت در مردادماه ۹۸۶ میلیارد تومان ثبت شده که این عدد در تیرماه هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان ثبت شده بود.
برترین روانکار مردادماه
بررسی گزارشهای عملکرد ماهانه شرکتهای روانکار بورس نشان میدهد، شرکت نفت بهران در حوزه بیشترین افزایش درآمد، سرآمد این گروه است و از این حیث رتبه اول را در اختیار دارد. سایر روانکارها نیز به ترتیب در جدول زیر آمدهاند.
اما در قسمت مقدار تولید، نفت ایرانول بهترین عملکرد را میان روانکارها به ثبت رساند و با افزایش ۱.۱۵ مقدار تولید خود در مردادماه توانست این عنوان را ازآن خود کند. عملکرد سایر روانکارها در تولید نیز به ترتیب در جدول زیر آمده است.
در مقدار فروش نیز این رویه تکرار شد و نفت ایرانول با رشد ۲.۸۲ درصدی در مقدار فروش بهترین عملکرد را میان رقبای روانکار خود ثبت کرد.
برچسب ها :بورس انرژی ، روانکارهای بورس ، سهام پالایشی ، شبهرن ، نفت ایرانول ، نفت بهران ، نفت پارس ، نفت سپاهان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰