اوپک پلاس سیاستهای تولید خود را تغییر نمی دهد
به گزارش انرژی پرس، هدف این کاهشها حفظ ثبات و تعادل بازار نفت است. اخیرا طبق گفته سه منبع آگاه از برنامههای اوپک پلاس، این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاستهای تولید خود را تغییر نمیدهد. عربستان سعودی و روسیه نقش عمدهای در این کاهشها ایفا میکنند. عربستان سعودی از ژوئیه ۲۰۲۳ تولید خود را کاهش داده و این کاهشها را چندین بار تمدید کرده است. روسیه نیز کاهش تولید ۴۷۱ هزار بشکه در روز را برای دوره مشابه اعلام کرده است.
اوپک پلاس سیاستهای تولید خود را تغییر نمی دهد
سه منبع آگاه از برنامههای اوپک پلاس اعلام کردند این ائتلاف در اجلاس وزارتی ماه اوت احتمالاً سیاستهای تولید خود را تغییر نمیدهد، از جمله طرح افزایش تدریجی تولید از ماه اکتبر. سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس جلسه آنلاین کمیته وزارتی نظارت بر برنامههای این ائتلاف را در اول ماه اوت برگزار میکنند تا به بررسی بازار بپردازند.
طبق گفت که یکی از این سه منبع اوپک پلاس که خواسته شدهاند نام آنها فاش نشود، هدف از این اجلاس بررسی سلامت بازار است.دفتر ارتباطات دولت عربستان و دفتر مرکزی اوپک در وین هنوز اظهارنظری در مورد این خبر نکردهاند.ائتلاف اوپک پلاس در حال حاضر ۵,۸۶ میلیون بشکه در روز کاهش تولید خود را اجرایی میکند که حدود ۵.۷ درصد از تقاضای جهانی را تشکیل داده و از اواخر ۲۰۲۲ آغاز شده است.
اوپک پلاس در آخرین اجلاس خود در ماه ژوئن توافق کرد کاهش تولید ۳,۶۶ میلیون بشکهای خود را تا پایان ۲۰۲۵ ادامه دهد و ۲.۲ میلیون بشکه در روز کاهش تولید داوطلبانه ۸ عضو این ائتلاف هم سه ماه دیگر یعنی تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ ادامه داشته باشد.این ائتلاف کاهش تولید ۲,۲ میلیون بشکهای را به تدریج از اکتبر سال جاری میلادی تا سپتامبر ۲۰۲۵ لغو خواهد کرد. الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه در این هفته درخواست کرد اگر بازار به اندازه کافی قدرت دارد تا افزایش تولید از ماه اکتبر را تحمل کند، بهتر است تغییری در قرارداد ایجاد نشود.وی گفت: «ما حالا گزینه افزایش تولید را داریم و همواره در حال بررسی بازار هستیم».عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان هم اعلام کرده بود اگر مشخص شود بازار قدرت کافی را ندارد روند افزایش تولید اوپک پلاس متوقف شده و تولید بیش از پیش پایین میآید.
بازار جهانی نفت چه زمانی متعادل خواهد شد
اجلاس وزارتی نظارت بر قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس معمولاً هر دو ماه یک بار بررسی شده و پیشنهادهایی برای تغییر سیاست در صورت لزوم ارایه میشود. این پیشنهادها در اجلاس وزارتی کامل اوپک پلاس که با حضور تمام اعضا برگزار میشود بررسی خواهند شد. همچنین الکساندر نواک بیان کرد: به لطف توافق اوپکپلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت – اوپک و غیراوپک) در زمینه عرضه تولید، بازار جهانی نفت از نیمه دوم سال جاری میلادی به بعد متعادل خواهد شد.اعضای اوپکپلاس در سیوهفتمین نشست وزارتی این ائتلاف موافقت کردند بخش عمده کاهش عرضه نفت خود را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کنند، اما راه برای تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت کشور از اکتبر امسال باز شد.
این کشورها تصمیم گرفتند افزون بر تصمیم سیوهفتمین نشست وزارتی اوپکپلاس (حفظ کاهش عرضه جمعی روزانه ۲ میلیون بشکهای)، کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یکمیلیون و ۶۵۰ هزار بشکهای را که در آوریل ۲۰۲۳ اعلام شده بود، تا پایان دسامبر ۲۰۲۵ تمدید کنند.
افزونبراین، این دسته از اعضا، کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ تمدید خواهند کرد و سپس این رقم برای حمایت از ثبات بازار نفت بهتدریج و بهطور ماهانه تا سپتامبر ۲۰۲۵ تسهیل میشود. روند این تسهیل کاهش عرضه ماهانه میتواند با توجه به شرایط بازار نفت، متوقف یا معکوس شود. اداره اطلاعات انرژی امریکا هفته گذشته اعلام کرده بود بهدلیل کاهش تولید اوپکپلاس، تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ روزانه حدود ۷۵۰ هزار بشکه از عرضه فراتر میرود.
دبیرخانه اوپک هم در تازهترین گزارش ماهانه خود به کمبود عرضه نفت در ماههای آینده و در سال ۲۰۲۵ اشاره کرد.نواک در پاسخ به پرسشی درباره شرایط بازار نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی از پاییز، زمانی که اوپکپلاس کاهش عرضه خود را تسهیل میکند، گفت: به لطف اقدامهای این ائتلاف، بازار نفت همیشه متعادل خواهد بود.
منبع: تعادل
برچسب ها :اخبار نفت ، اخبار نفت جهان ، اوپک پلاس ، دبيرخانه اوپك ، روسيه ، صادرات نفت ، عربستان سعودي ، عرضه نفت ، كاهش توليد اوپك پلاس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰