کد خبر : 36276
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 تیر 1404 - 13:29

دستور وزیر اقتصاد برای اقدام علیه حساب‌های اجاره‌ای

دستور وزیر اقتصاد برای اقدام علیه حساب‌های اجاره‌ای
با پاک‌سازی سیستم بانکی از حساب‌های اجاره‌ای، بنیان شفافیت، ریسک‌گریزی و سلامت در اقتصاد نهادینه می‌شود.

به گزارش انرژی پرس، در حالی که کشور درگیر تبعات روانی، سیاسی و اقتصادی ناشی از جنگ ۱۲روزه با رژیم صهیونیستی بود، یکی از اقدامات قابل توجه دولت در حوزه اقتصاد، صدور دستور قاطع از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی برای شناسایی و مسدودسازی حساب‌های اجاره‌ای بود؛ اقدامی که به باور کارشناسان، نه‌تنها نقش مؤثری در کنترل ریسک فساد ایفا کرد، بلکه سیگنالی قدرتمند از اراده دولت برای حفظ شفافیت مالی در یکی از حساس‌ترین مقاطع ارسال کرد.

اهمیت این دستور صرفاً محدود به بانک‌ها نیست. با پاک‌سازی حساب‌های اجاره‌ای بی‌هویت، مدل شناسایی و کنترل ریسک مالی می‌تواند به دیگر حوزه‌های حساس کشور مانند بازار سرمایه، حوزه رمزارز، پرداخت‌های خرد و شرکت‌های واسطه‌گری نیز تعمیم یابد. ادامه این راهبرد می‌تواند به یک الگوی ملی برای مقابله با فساد و ایجاد اقتصاد سالم‌تر بدل شود.

کارشناسان معتقدند اقدام قاطع برای مقابله با حساب‌های اجاره‌ای در بحبوحه جنگ ایران و اسرائیل موجب افزایش امنیت اقتصادی شده است.

سمانه قادری کارشناس اقتصادی اعلام کرد: در روزهایی که اقتصاد کشور با فشارهای بی‌سابقه و شوک‌های ناشی از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل مواجه بود، یکی از مخاطرات مهم، سوءاستفاده از فضای موجود و گسترش حساب‌های اجاره‌ای برای نقل و انتقال وجوه غیرشفاف و پولشویی بود.

بیشتر بخوانید:  رشد اقتصاد تایلند به دلیل بهبود صادرات و هزینه‌های دولت

دستور مدنی زاده وزیر اقتصاد مبنی بر شناسایی و برخورد سریع، هم به طرز معناداری ریسک فساد و جرایم مالی را کاهش داد و هم پیام مثبتی به سرمایه‌گذاران داد که اراده دولت بر شفافیت استوار است.

اثر مثبت این دستور بلندمدت است؛ به این معنا که با پاک‌سازی سیستم بانکی از حساب‌های بی‌پشتوانه و اجاره‌ای، بنیان شفافیت، ریسک‌گریزی و سلامت در اقتصاد نهادینه می‌شود. ادامه این راهبرد، می‌تواند به الگویی برای سایر حوزه‌ها نیز بدل شود.

اقدام وزارت اقتصاد برای مقابله با حساب‌های اجاره‌ای در یکی از بحرانی‌ترین بازه‌های زمانی اخیر، نه‌تنها مانع از نفوذ بیشتر فساد به نظام بانکی شد، بلکه یک گام بلند در جهت اعتمادسازی، تقویت سلامت مالی و تثبیت امنیت اقتصادی در شرایط جنگی بود. اگر این مسیر با ابزارهای نظارتی هوشمند و برخورد مداوم ادامه یابد، می‌توان آن را به یکی از نقاط قوت نظام اقتصادی ایران در دوران پساجنگ تبدیل کرد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.