روایت سودسازی پلیمرسازان در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛
از رشد ۳ برابری سود خالص مارون تا سقوط ۹۵ درصدی سود شازند +اینفوگرافیک
به گزارش اختصاصی انرژی پرس، صورتهای مالی ۹ ماهه پلیمرسازان بورسی منتشر شد و ارقام متفاوتی را ارائه کرد. از جهش سه برابری سودسازی مارون تا سقوط ۹۴ درصدی سود خالص شازند همگی در این گزارش بررسی شده و مشخص کرده پتروشیمیهای صنعت پلیمر دو مسیر متفاوت را در سودسازی در پیش گرفتند.
برخی از این شرکتها موفق شدند رشد قابل توجهی در سودآوری داشته باشند، در حالی که برخی دیگر با کاهش چشمگیری روبهرو شدند و نشانههای آشکاری از فشارهای موجود در این صنعت بروز دادند.
پتروشیمی مارون بهعنوان ستاره این دوره، توانست با رشد خیرهکننده ۱۹۸.۲ درصدی سودآوری، عملکردی فراتر از انتظارها داشته باشد. این دستاورد در حالی رقم خورد که سایر رقبا مانند پتروشیمی جم با رشد ۶۸ درصدی و امیرکبیر با افزایش ۳۰ درصدی، عملکرد مثبت اما کمرنگتری نسبت به مارون به ثبت رساندند.
در نقطه مقابل این طیف، پتروشیمی شازند سقوط عمیقی را تجربه کرد؛ کاهش ۹۴.۶ درصدی سودآوری این شرکت در کنار افت ۷۹.۳ درصدی تندگویان و کاهش ۵۵.۹ درصدی غدیر، تصویری از چالشهای ساختاری و عملیاتی در این صنعت را نمایان میکند.
قطعی گاز سود صنعت پتروشیمی را تهدید میکند
یکی از دلایل اصلی این وضعیت، کاهش دسترسی به خوراک گاز در فصلهای سرد سال است. قطعی گاز که تاثیری مستقیم بر تولید واحدهای پتروشیمی دارد، افت چشمگیر ظرفیت تولید این شرکتها را در پی داشته است. از سوی دیگر هزینههای فزاینده تامین خوراک، انرژی و نگهداری تجهیزات فشار مضاعفی را بر حاشیه سود وارد کرده است.
تحریمها نیز همچنان بهعنوان عاملی بازدارنده در تجارت بینالمللی این شرکتها عمل میکنند. محدودیت در نقلوانتقالات مالی و کاهش دسترسی به بازارهای صادراتی، درآمد این واحدها را محدود کرده و امکان رقابت در بازارهای جهانی را کاهش داده است.
پتروشیمی شازند؛ یک قدم تا زیان
در این میان وضعیت پتروشیمی شازند به شدت وخیم است؛ چرا که این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال در عملیات خود به شدت ضعیف بود و زیان عملیاتی ۱۸۹ میلیارد تومانی را ثبت کرد. اما درآمدهای غیر عملیاتی این پتروشیمی را به طور موقت شازند را از زیان خارج کرد و عملکرد خالص آن مثبت شد.
اما نباید فراموش کرد که سود خالص شازند در ۹ ماهه امسال سقوط سنگین ۹۵ درصدی را تجربه کرد و از دو هزار و ۳۵ میلیارد تومان به ۱۰۹ میلیارد تومان رسید.
همچنین پتروشیمی تندگویان یکی از ضعیفترین کارنامههای تولید را میان پلیمریها ثبت کرد و کمترین رشد درآمد را در ۹ ماهه امسال داشته است. گفتنیست این پتروشیمی با گذشت ۹ ماه از سال تنها ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را تولید کرده است.
با توجه به آمار تولید و درآمد، پیشبینی میشد که این پتروشیمی با بحران سودسازی روبهرو شود. حال صورتهای مالی پتروشیمی تندگویان منتشر شد و خبر از سقوط ۸۰ درصدی سودسازی این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال میدهد.
به این شرح که سود خالص پتروشیمی تندگویان از پنج هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته با ریزش ۷۹ درصدی به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومانی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ رسیده است.
این آغاز یک مسیر تاریک است؛ اگر دو پتروشیمی شازند و تندگویان همین مسیر را در تولید ادامه دهد، به جرات میتوان گفت، زیاندهی آن دو نزدیک است.
وضعیت درآمد پلیمرسازان در ۹ ماهه ۱۴۰۳
با وجود این نکات باید دید کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در درآمدزایی و سودآوری داشته است؟ طبق صورتهای مالی، پتروشیمی مارون با افزایش ۷۴ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از ۲۲ هزار و ۶۷۳ میلیارد تومان به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسیده است.
جم نیز دیگر پتروشیمی موفق در زمینه رشد درآمدزایی بود؛ چرا که درآمد جم در ۹ ماهه ابتدایی سال حدود ۷۰ درصد رشد کرده است. همچنین دو پتروشیمی امیرکبیر و پارس در این مدت موفق به افزایش ۵۰ و ۴۷ درصدی درآمد خود شدند.
بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت پلیمر
طبق آمار دو پتروشیمی غدیر و جم پیلن بیشترین رشد هزینه تولید را در ۹ ماهه امسال به خود اختصاص دادند. به طوری که بهای تمام شده این دو پتروشیمی بیشتر از ۷۰ درصد رشد و کرد و جلوی رشد سودسازی آنها را گرفت.
همچنین جم و امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمیهایی بودند که در این دوره رشد قابل توجهی در هزینه تولید داشتند. این موضوع به دلیل رشد تولید و فروش این دو شرکت است.
بیشترین افزایش سود خالص در صنعت پلیمر
همانطور که در ابتدای گزارش اشاره شد پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ابتدایی سال عملکرد درخشانی در سودسازی داشته است. این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال توانست با افزایش مقدار تولید حدود ۹۳ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را محقق کند.
این موضوع سود خالص شرکت به شکل خارقالعادهای افزایش داد و موجب جهش ۱۹۸ درصدی در آن شد. به طوری که سود خالص پتروشیمی مارون از سه هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.
همچنین پتروشیمی جم توانست سود خالص خود را ۶۸ درصد افزایش دهد و به ۶ هزار و ۹۱۴ میلیارد تومان برساند. سود خالص دو پتروشیمی امیرکبیر و آریا ساسول نیز در این مدت ۲۹ و ۱۷ درصد افزایش داشته است.
برچسب ها :پتروشیمی آریاساسول ، پتروشیمی امیرکبیر ، پتروشیمی پارس ، پتروشیمی تندگویان ، پتروشیمی جم پیلن ، پتروشیمی شازند ، پتروشیمی غدیر ، پتروشیمی قائدبصیر ، پتروشیمی مارون ، درآمد پلیمرسازان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰