کد خبر : 1909
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1402 - 14:54

کارشناس بازار ارز:

اختیارات زیاد بانک مرکزی، کانون صرافان را منحل کرد/ با اقدامات دستوری و امنیتی قیمت ارز کاهش پیدا نمی‌کند

اختیارات زیاد بانک مرکزی، کانون صرافان را منحل کرد/ با اقدامات دستوری و امنیتی قیمت ارز کاهش پیدا نمی‌کند
بیم این می‌رود که شاهد افزایش نرخ ارز باشیم و بانک مرکزی به ناچار برای جلوگیری از جهش ها شاید مبادرت به دستورات و مداخلات تشدید کننده دربازار ارز روی بیاورد.

انرژی پرس_حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار ارز با اشاره به انحلال کانون صرافان توسط بانک مرکزی به انرژی پرس می‌گوید: در سال ۹۶ که یک بازنگری در قانون و مقررات و آیین نامه نظارتی بانک مرکزی برای موسسات پولی و بانکی و ارزی ایجاد شده، کنترل بانک مرکزی روی بازار بیشتر شده است و در همین خصوص هم قانون گذار اختیارات بیشتری را در برنامه ششم به بانک مرکزی برای نظارت بر موسسات درنظر گرفته است.
وی ادامه داد: این موضوع باعث شده تا بانک مرکزی از توسعه تشکل های صنفی در حوزه پولی و ارزی جلوگیری کند و آنها محدود به همان فعالیت های حوزه تخصصی خودشان نگه دارد. از همین رو بخشی از اتفاقاتی که طی چندسال اخیر شاهد هستیم و به نفع شرایط کشور هم نبوده، مقرراتی است که قانون گذار در خصوص بانک مرکزی و تشدید انها در کشور برعهده بانک مرکزی گذاشته و باعث شده تا محدودیت های بیشتری برای فعالیت ها و خصوصا جنبه صفنی آنها، ایجاد شود.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که ممکن است انحلال کانون صرافان بازار ارز را به سمت زیرزمینی شدن ببرد یا نه، گفت: تجربه نشان داده مداخله دولت و بانک مرکزی به صورت دستوری و یا امنیتی در بازار ارز هیچ گاه مثبت نبوده است بنابراین این روش هرگز موثر و موفق نخواهد بود و قطعا اگر ادامه پیدا کند تاثیر منفی در بازار خواهد داشت و حتی باعث جهش در قیمت ها خواهد شد. بنابراین دولت و بانک مرکزی نباید اتفاقات گذشته را در خصوص بازار ارز دنبال کند و این اصلا به نفع کشور نیست و حتی می‌تواند مشکلات بیشتری را هم ایجاد کند. راه تعامل با گروه هایی که در حوزه های پولی و ارزی در کشور فعالیت می‌کنند، تجربه کشورهای توسعه یافته و در عین حال شرایط بازار منطقی ترین روش ها برای تثبیت نظام پولی و ارزی کشور است، مداخلات امنیتی هیچ گاه مشکلات ارز و تورم را حل نکرده است.

بیشتر بخوانید:  کاهش قدرت رقابت محصولات صادراتی پتروشیمی برای جبران ناترازی منابع تبصره 14

حاج اسماعیلی می‌گوید: مدتی شاهد این بودیم که دولت با اخباری که منتشر می‌کرد نسبت به توقف افزایش نرخ ارز توانسته بود این شرایط را در بازار ایجاد کند. پول هایی که طی روزهایی اخیر نشان داد که واقعیت ندارد، مانند آزاد سازی پول های ایران از کره جنوبی و اقداماتی که در خصوص عراق صورت گرفته، قرار بود که بخش زیادی از طلب ایران به صورت اسکناس آزاد شود و این مانوری بود که دولت برای کنترل نرخ ارز از آن استفاده ابزاری زیادی می‌کرد. بنابراین اطلاعات روزهای اخیر آن مانور را خنثی کرده و دولت با شرایط تورمی که تشدید پیدا کرده است، بیم این می‌رود که شاهد افزایش نرخ ارز باشیم و بانک مرکزی به ناچار برای جلوگیری از جهش ها شاید مبادرت به دستورات و مداخلات تشدید کننده دربازار ارز روی بیاورد.

این کارشناس بازار ارز با بیان اینکه بر اساس منطق به دولت توصیه می‌کنیم که اجازه دهید در کشور ثبات باشد و مردم در کسب و کارها فعالیت کنند، گفت: باید یک دوراندیشی منطقی در حوزه اقتصاد که هم می‌تواند منافع دولت را تامین کند و در عین حال باعث ایجاد فعالیت های منطقی برای صاحبان سرمایه و تولید کنندگان باشند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.