کد خبر : 14191
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 خرداد 1403 - 11:32

احداث ایستگاه‌های شارژ خودرو برقی / خداحافظی با بنزین

احداث ایستگاه‌های شارژ خودرو برقی / خداحافظی با بنزین
با فراگیر شدن خودروهای برقی در جهان و واردات این نوع خودرو‌ها به کشورمان بحث شارژ این خودروها سوال بسیاری از خریداران خودرو است.

به گزارش انرژی پرس، در چند وقت اخیر بحث واردات خودرو برقی به کشور بسیار داغ شده بود و در قدم اول تصمیم به استفاده از تاکسی‌های برقی در شهر تهران گرفته شد. حال شاهد ثبت‌نام خودروهای برقی وارد شده به کشور هستیم که در قدم اول ۷ نوع خودرو به بازار عرضه خواهد شد. 

شارژ خودروهای برقی

خودروهای برقی به طور میانگین با هر بار شارژ مسافتی حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند. برای شارژ کردن خودروهای برقی ۲ راه اصلی وجود دارد که یکی استفاده از جایگاه‌های شارژ برقی عمومی است که مجهر به شارژ سریع هستند و معمولا در مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خودروی برقی را به طور کامل شارژ می‌کنند. راه دیگر استفاده از برق خانگی است که البته ساعت‌های زیادی به طول می‌انجامد. البته در بسیاری از کشورها در مکان هایی مانند پارکینگ‌های عمومی یا مراکز اداری و خرید قابلیت شارژ خودرو در زمان پارک آنها در حال راه‌انداری است.

مصرف و نرخ شارژ خودروهای برقی

به طور کلی بیشتر خودروهای وارداتی برقی به ایران دارای ظرفیت باتری ۳۵ تا ۷۲ کیلو ساعت است که با نرخ ۵۴۷ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت مبلغی حدود ۱۹ هزار تومان برای یک خودرو با ظرفیت باتری ۳۵ کیلوواتی هزینه لازم است.

بیشتر بخوانید:  چالش‌های زیرساختی در برقی‌سازی ناوگان تاکسیرانی

پیش‌بینی می‌شود با توجه به برنامه‌ریزی میزان خودروهای برقی وارداتی تقریبا ۱ درصد از مصرف برق کشور به شارژ این خودروها اختصاص پیدا کند.

ایستگا‌های شارژ خودروهای برقی

در بیشترکشورهای جهان از جمله ایران شاهد توسعه احداث ایستگاه‌های شارژ خودرو برقی هستیم. در ایران به ویژه تهران هم مراکز زیادی از جمله ۱۵ مرکز که قبلا در گزارش‌ها اشاره شده بود احداث شده و تا پایان سال به چند هزار ایستگاه در سراسر کشور خواهد رسید.

بر اساس اعلام سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران جانمایی جایگاه‌های شارژ خودروهای برقی عبارتند از: پارکینگ طالقانی منطقه ۷، پارک نهج‌البلاغه منطقه ۲، پارکینگ امیرکبیر منطقه ۱۴، پارکینگ حافظ منطقه ۶، پارکینگ سعدی منطقه ۱۲، پارکینگ اندیشه منطقه ۷، بوستان آب و آتش منطقه ۳، شهرداری منطقه ۹، بوستان ولایت منطقه ۱۹، بوستان یاس فاطمی منطقه ۴، تره‌بار بیهقی منطقه ۶، میدان آزادی منطقه ۹، معاونت حمل‌ونقل و ترافیک منطقه ۶، نمایشگاه بین‌المللی و معاونت اجتماعی منطقه ۸.

شرکت مپنا در همکاری با شهرداری تهران مسئولیت تولید این ایستگا‌ها را دارد که در سایتی متعلق به خودر نیز مراکز احداث شده شارژ خودرو برقی را در نقشه سراسری نمایش داده است.

منبع: روزگار خودرو

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.