کد خبر : 17897
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 تیر 1403 - 9:39

پیش بینی ها از تقاضای جهانی نفت چه می‌گویند؟

پیش بینی ها از تقاضای جهانی نفت چه می‌گویند؟
اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)‌ بار دیگر رشد کوتاه‌مدت و میان‌مدت متفاوتی برای تقاضای جهانی نفت را پیش‌بینی کردند. گزارش‌های منتشرشده توسط هر دو سازمان در هفته‌جاری نشان‌داد که پیش‌بینی‌های اوپک در بالاترین حد انتظار صنعت قرار دارد.

به گزارش انرژی پرس، سازمان کشورهای صادرکننده نفت به پیش‌بینی خود برای رشد نسبتا قوی تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ و سال‌آینده میلادی پایبند بود و اعلام کرد؛ رشد اقتصادی انعطاف‌‌‌‌پذیر و سفرهای هوایی بیشتر، از مصرف سوخت در ماه‌های تابستان حمایت می‌کند.

شرق‌‌‌‌الاوسط نوشت؛ آژانس بیــــن‌الــمللی انرژی اعلام کرد؛ رشد تقاضای جهانی نفت در سال‌جاری و سال‌آینده میلادی به کمتر از یک‌میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت، زیرا مصرف چین در سه‌ماهه دوم به دلیل مشکلات اقتصادی کاهش ‌یافته‌است.

 گزارش ماهانه نفت آژانس

آژانس بین‌المللی انرژی که به کشورهای صنعتی مشاوره می‌دهد، در گزارش ماهانه نفت خود اعلام کرد؛ تقاضای جهانی در سه‌ماهه دوم، سالانه ۷۱۰‌هزار بشکه در روز افزایش یافت که کمترین افزایش سه‌ماهه در بیش از یک سال‌گذشته است. قدرت چین در بازار جهانی انرژی در حال کمرنگ‌شدن است. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: سال‌گذشته این کشور ۷۰‌درصد افزایش تقاضای جهانی را به خود اختصاص داد. این میزان در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به حدود ۴۰‌درصد کاهش خواهد یافت. پکن پیش‌بینی خود را برای رشد نسبتا پایین تقاضای نفت‌برابر با ۹۷۰‌هزار بشکه در روز در سال‌جاری نسبت به چشم‌‌‌‌انداز ماه گذشته خود تغییر نداد و پیش‌بینی رشد سال‌آینده را با ۵۰‌ هزار بشکه کاهش در روز به ۹۸۰‌هزار بشکه رساند. آژانس بین‌المللی انرژی اضافه کرد؛کاهش رشد اقتصادی پس از کووید در سراسر جهان، رشد اقتصادی ضعیف، افزایش بهره‌‌‌‌وری انرژی و افزایش خودروهای الکتریکی، به‌عنوان باد مخالف رشد در سال‌جاری و آینده عمل خواهند کرد.

 از اوپک چه خبر؟

اوپک به پیش‌بینی خود برای رشد نسبتا قوی تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ و سال‌آینده میلادی پایبند بود و در گزارش اخیر خود اعلام کرد که رشد اقتصادی انعطاف‌‌‌‌پذیر و سفرهای هوایی بیشتر، از مصرف سوخت در ماه‌های تابستان حمایت می‌کنند. این سازمان در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی نفت در سال‌۲۰۲۴ به میزان ۲‌میلیون و ۲۵۰‌هزار بشکه در روز و در سال‌۲۰۲۵ به میزان یک‌میلیون و ۸۵۰‌هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. هر دو پیش‌بینی نسبت به ماه گذشته بدون تغییر بوده‌است.

اوپک در این گزارش اعلام کرد: «پیش‌بینی می‌شود تحرک قوی و سفرهای بیشتر هوایی در نیمکره‌شمالی در طول فصل تعطیلات، تقاضا برای سوخت بخش حمل‌ونقل را تقویت کند و تقاضا را در ایالات‌‌‌‌متحده افزایش دهد.» پیش‌بینی‌‌‌‌کنندگان نفت بیش از حد معمول در مورد قدرت رشد تقاضای نفت برای سال‌۲۰۲۴ و در میان‌مدت اختلاف‌نظر دارند که تا حدی به دلیل تفاوت‌‌‌‌ دیدگاه‌های موجود درخصوص سرعت انتقال جهان به سوخت‌های پاک‌‌‌‌تر است.

اوپک‌پلاس نیز که اوپک و متحدانش مانند روسیه را شامل می‌شود، از اواخر سال‌۲۰۲۲ مجموعه‌‌‌‌ای از کاهش تولید را برای حمایت از بازار اجرا کرده‌است. این گروه در ۲ ژوئن موافقت کرد آخرین کاهش تولید ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌ای در روز را تا پایان سپتامبر تمدید کند و به‌‌‌‌تدریج آن را از اکتبر حذف کند. اوپک همچنین پیش‌بینی خود را برای رشد اقتصادی جهان در سال‌جاری از ۲.۸‌درصد به ۲.۹‌درصد افزایش داد و با اشاره به تحرکات خارج از کشورهای توسعه‌‌‌‌یافته در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، گفت که این رقم امکان افزایش بالقوه را دارد. شتاب رشد اقتصادی در بین اقتصادهای بزرگ در نیمه اول سال‌انعطاف‌‌‌‌پذیر باقی‌ماند.

بیشتر بخوانید:  ادعای تصادف یکی از معاونان وزارت نفت تکذیب شد

اوپک اعلام کرد: این روند از یک مسیر رشد مثبت کلی در کوتاه‌مدت حمایت می‌کند. گزارش اوپک به کسری عرضه نفت در ماه‌های آینده و در سال‌۲۰۲۵ اشاره می‌کند. اوپک همچنین تقاضا برای نفت‌‌‌‌خام اوپک‌‌‌‌پلاس یا نفت‌‌‌‌خام اوپک به‌اضافه کشورهای متحد که با این سازمان همکاری می‌کنند را ‌برابر با ۴۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه در روز در سه‌ماهه سوم پیش‌بینی می‌کند که به‌‌‌‌مراتب فراتر از مقدار نفتی است که این گروه در حال‌حاضر تولید می‌کند. در همین حال، پس از جهش فعالیت‌های پالایشی ایالات‌‌‌‌متحده در هفته گذشته که منجر به کاهش بیش از حد انتظار در ذخایر بنزین و نفت‌خام این کشور شد، قیمت نفت در روز پنج‌شنبه ۱۱ ژوئیه  بالاتر رفت.

 ذخایر استراتژیک ایالات‌‌‌‌متحده

اداره اطلاعات انرژی ایالات‌‌‌‌متحده گزارش داد که ذخایر نفت‌‌‌‌خام آمریکا در هفته منتهی به ۵ژوئیه، با ۳‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه کاهش به مرز ۴۴۵‌میلیون بشکه رسید ‌که بسیار فراتر از انتظارات تحلیلگران درنظرسنجی رویترز بود. ذخایر بنزین با ۲‌میلیون بشکه کاهش به ۲۲۹‌میلیون و ۷۰۰‌هزار بشکه رسید ‌که بسیار بیشتر از انتظار تحلیلگران در تعطیلات چهارم ژوئیه ایالات‌‌‌‌متحده بود. در این میان اما، به دلیل اختلالات عرضه ناشی از توفان بریل، سودهای پالایشی محدود شد. فعالان بازار پیش‌بینی می‌کردند که داده‌های تورم ایالات‌‌‌‌متحده که بعدا منتشر می‌شود، از جمله شاخص قیمت مصرف‌کننده و گزارش شاخص قیمت تولید‌‌‌‌کننده، می‌تواند سیگنال‌هایی را به بازار بدهد. جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو نیز اعلام کرد: بانک‌مرکزی ایالات‌‌‌‌متحده تصمیمات  جدید مربوط به نرخ بهره را «در صورت لزوم» اتخاذ خواهد کرد و از انجام کاهش نرخ بهره در سپتامبر که می‌تواند به‌عنوان یک اقدام سیاسی در آستانه انتخابات ریاست‌‌‌‌جمهوری پاییز تلقی شود، صرف‌نظر می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.